Ötvenezerre nőtt a bölcsődei férőhelyek száma Magyarországon – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Az államtitkár elmondta, a 2010-ben megkezdett programnak köszönhetően már sok ezerrel sikerült növelni a bölcsődei férőhelyek számát. Hozzátette, az átalakított támogatási rendszer miatt a fenntartóknak, az önkormányzatoknak ma már nem annyira ráfizetéses üzemeltetni a bölcsődéket.

Ezzel párhuzamosan jelentősen nőtt a bölcsődei dolgozók fizetése

- mondta.

Az államtitkár a Kossuth Rádió reggeli műsorában elmondta, azért volt szükség a bölcsődei rendszer megújítására, mert mind nagyobb az igény a bölcsődékre. A cél, hogy mindenhol megoldást tudjon kínálni a kormány ezekre az igényekre – tette hozzá Novák Katalin.

Forrás: MTI

Címlapi kép: MTI/Illyés Tibor

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Persze, hogy nőttek a férőhelyek száma, mikor a születések száma drasztikusan csökkent. Csak az illiberáns hülyék szopják ezt be növekedésként.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
miközben az érintettek száma bő háromszázezer!!! =))
kissé felnőttem
130,000 nettóról 131,000 re hát ja jelentős, akkor ő a jelentős értem én meg a bőlcsi férőhely is annyi van csak az eloszlásuk van szerte szanaszét éppen ahol kéne ott mi van??? kisebb települések ja majd gyalog járd egyszer körbe rájössz hol sározódik a cipő. és hol marad csak a malaszt / ha ismered a szót / meg a nagyszülők ...
desiro
Hülye kati, hol született ennyi gyerek, ja a zorbánék szapora fajta azt tudjuk.
Eladott Ország
A fidesz betartja az ígéreteit. Ugyan lehet hogy mi már nem leszünk ennek tanúi, de talán unokáink, esetleg ükunokáink majd élvezhetik Magyarország szárnyalását. A legbarátibb családtámogatásnak én mégis azt tartom, amikor a várandós anyát teszik ki a csecsemőjével az utcára télvíz idején kilakoltatás címén. Ez halmozottan baráti.
simmering73
Persze, hogy nőttek a férőhelyek száma, mikor a születések száma drasztikusan csökkent. Csak az illiberáns hülyék szopják ezt be növekedésként.
Eladott Ország
A világszínvonalú munkát kötelező megfizetni. Erről a védőnők tudnak mesélni: kizsigerelve, méltatlanul kevés fizetésért dolgoznak. Ötszázan (2010-ben még csak 250-en) fordítottak hátat a hivatásuknak, 284 körzetben nincs szakember. Ott majd nem szoptatnak szabályosan – ahogyan a hatalomban kitalálták – az édesanyák? Ragozott szoptatási felelősök lesznek: ő szoptat, ti szoptattok, ők szoptatnak. Kitalálta a mi szopatunk egészségügyi miniszteriálság. Mégis csak van hatása Bábiné hőbörgésének, karöltve Fidesz-haverjaival. Úgy van bizony: akinek nincs munkája, talál magának, mert igyekszik. Egyre többen dolgoznak a széles e hazában helyett a nagyvilágban. Színvonal? Yes. Tudják ki az a Bábiné Szottfried Gabriella? Nem? Az meg hogy lehet? Az előző Orbán-érában országgyűlési képviselő volt. A kormány fő-fő védőnője. Ebből a szakmából lett a védőnői szolgálat megújításáért felelős miniszteri biztos. Még a rágófoga is fideszes. Mire nem jó a párthűség? Jól fizető, nesze semmi, fogd meg jól akármire. A biztosnő nem sokra vitte: a születések száma csökken, a babát pedig egyedül is meg tudják az anyukák büfiztetni. Nem sokat produkált. Amiről mégis ismerhetik ezt a páholyos büfiztető szakembert, az a következő: szerinte annak kell szégyellnie magát, akinek nincs munkája, pedig minden bizonnyal találna magának, ha igyekezne. Puff neki! A kis politikai kinevezett moralizáló. Kiver tőle a víz. Arrogáns kis buta liba libánszki. Száz farmnyi van belőlük. Azóta is szándékosan nyomorognak milliók az országban. Az a sok tróger dologtalan rettenetesen élvezi a helyzetét. Örül a választás lehetőségének: a hidegbe vagy az éhezésbe dögöljön bele! Direkt. Bábiné Szottfried Gabriella fontosnak nevezte a laktációs szakemberképzés elindítását a védőnőknél. A szoptatás támogatásában komplex szemléletmódot kell kialakítani a család, az ellátó- és védőnői rendszer együttműködésével. Híjnye na!
papa.49
@Eladott Ország: Csak igazat tudok adni, mivel a lányom is pont védőnő, és nem veti fel a fizetése őt sem !!!
Cicamama55
Kinek építik őket?! Mert hogy a Magyarországon születő városi gyermekeknek a most üzemelők is elegek! A kisebb falvakban tudom elképzelni, hogy az óvodákban mellé egy-egy csoportot kialakítanak a 3 évet be nem töltött gyermekek számára, hisz az ésszerű. Na de új bölcsődéket oda, ahonnan menekülnek külföldre a fiatalok?! :((((
patyuka
És mennyi volt mielőtt szét nem verték az "átkosban" működő rendszert?!
Lepényleső
...de még nem érte el a helyettes politikai államtitkárok felének számát,ám közelít az
államtitkárok létszámához?
Desischado
Hazug rihe. Innen menekülnek az emberek, a létbizonytalanság miatt sem vállalnak gyereket, akkor mit vartyogsz itt a férőhelyekről?
namihami
Katica, ez az ötvenezres szám a magyarországi vagy a nagy-magyarországi helyzetre vonatkozik?
Nem mindegy...
Eladott Ország
@papa.49: tegnap 16:35; Nemcsak a védőnők fizetése kevés, hanem szinte mindenkié, kivéve az államtitkárokét és NER-be tagozottakét. Már Romániába járnak dolgozni Békés megyéből is. Az átjárók között sok a devizahiteles, olyan adósok, akik felvettek 2-3 milliót, visszafizettek már 4-5-öt, és még mindig milliókat követelnek tőlük. Ha őket Magyarországon bármilyen munkahelyre bejelentenék, a bankok, pénzbehajtó cégek egyből elvennék a fizetésükből, amit csak lehet.
24.hu/kozelet/2018/06/26/romaniaba-jarnak-dolgozni-bekes-megyebol/
tulipan
@patyuka: Az mindegy is, mert akkoriban még évi 97 ezer pici született, ma pedig, a nagy tam-tam ellenére 8.,éve jó, ha összejön a 80 ezer!!! Nem baj, majd ezek maradékűt is, idősápló kórházakká alakítják! ARRA nagyobb szükség mutatkozIk!!
A másik meg, hogy honnan akasztanak le, ennyI szükséges SZAKKÉPZETT gondozót-óvónőt???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.