Több orvos sem ismerte fel a fertőző agyhártyagyulladást.

Egy hat hónapos kislány és szüleinek öt évvel ezelőtti kálváriájáról volt szó a hétfő esti Jakupcsek Plusz műsorában – olvasható az ATV cikkében.

A kislánynak hirtelen felszökött a láza, a szülők próbálták lenyomni a lázat, de nem sikerült nekik. Hívták többször az ügyeletet is, de a doktornő nem jött ki hozzájuk – mondván, minden lázas gyerekhez nem tud kimenni.

Fél nap alatt meghalt a kislány, akit ide-oda küldözgettek az orvosok

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Az apa, Váradi Gyula végül autóba ült a kislányával, majd egy jó órás vezetés után egy sürgősségin próbált segítséget kérni. Állítása szerint a nővér úgy vélte, ez nem sürgősségi eset, és átküldte őket a gyermekosztályra, ahol viszont beutaló hiányában nem akartak velük foglalkozni. 

Ezután a kórháztól még egy 2-2,5 kilométerrel arrébb lévő ügyeletes orvoshoz küldött. Ott a doktor azt mondta: területileg nem oda tartozunk. Végül megvizsgálta a kislányt, majd közölte: még két-három napig lázas lesz, gyógyszert írt föl és hazaküldött minket.

Este haza is mentek a gyerekkel a szülők, ám másnap dél után kicsivel elkékült a kislány szája. Újra hívták az ügyeletet, ahol már egy másik orvos rendelt, aki a tüntetket hallva azonnal behívta őket. 

A kislányt bevitték a kórházba, ám vizsgálat közben meghalt. 

Fél kettőkor halt meg. Később kiderült, hogy fertőző agyhártyagyulladása volt. Megfogadtam a temetésen, hogy megkeresem a hibást

- mondta el az apa.

A szülők perre mentek, a három évig tartó pereskedés után végül két orvost marasztaltak el – ám csak félmillió forint körüli pénzbírságot kaptak. 

Mi is kaptunk kártérítést, de ez nem pótolja a kislányomat

- mondta el Váradi Gyula.

Elköltöztünk még a falunkból is. Nem tudtam megmaradni az emlékekkel, ahol a kislány feküdt, nekem nem ment

- mondta az édesapa.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Madácsi Pali
Sajnos ez nem az egyedüli eset. Most a rákkezelési gyógyszerek megvonásánál tart a rezsim. Tömeges eutanázia. Egyszer ezért is felelniük kel.
emerencia
Részvétem a szülőnek és sok-sok erőt kívánok a további életükhöz.

Nemcsak a pénzhiány miatt vannak bajok az egészségügyben. Az emberség is hiányzik. (Tisztelet az egyre ritkuló kivételeknek.)
Commenter
Tavaly nyáron egy ember halt meg szívinfarktusban egy padon miután az orvos nem ismerte fel a szívinfarktus tüneteit, és hazaküldte a beteget. Nem csak az agyvelőgyulladást nem ismerik fel. De lehet ezen csodálkozni? A magyar eü (tisztelet a kivételeknek) olyan jól teljesít, hogy sajnos. Részvétem a kislány szüleinek, borzasztó min mehetnek keresztül, és mindazok akik téves diagnózis miatt vesztik el szerettüket.
magyarbakancs
Orbán világában minden tökéletes.
Egyszer meg mutathatnám neki ,hogy milyen a pokol.
kolnidre
A fontos az,hogy a purde unokáival ez nem fordulhat elő
desiro
Hol vagytok NÁCIK? DURBINCS, SHIKARI MEG A TÖBBI MENGELE?
desiro
nagy feró, nagyon dicséri az eü.-ben tapasztalható állapotokat.
vacsi
@emerencia: Nem csak a pénz és az emberség hiányzik, hanem a tudás is! Nemrég olvashattunk arról a doktornőről, aki a vércukorszintmérő "HI" jelzésére azt hitte, hogy elromlott, a beteg meghalt. És mit szóljunk arról a szülésznőről, aki otthonszülés során letépte a kisbaba fejét. Meg a Geréb Ágnes ügyei - teljes tudatlanságról tanúskodnak! És a többi...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.