Ha bemennek az országgyűlési képviselők a köztársasági elnök hivatalába, le kell adniuk a kép- és hangrögzítésre alkalmas eszközöket – vagyis a telefonokat is.

A Népszava szúrta ki a legfrissebb, csütörtökön megjelent Magyar Közlönyben, hogy az Országos Rendőr-főkapitányság megszigorította az országgyűlési képviselőkre vonatkozó belépési szabályokat a Sándor-palota (Áder János köztársasági elnök hivatal) vonatkozásában.

Váratlanul megszigorították a Sándor-palotába a belépést az országgyűlési képviselőknek

Fotó: wikipedia CC BY-SA 4.0/Kremlin.ru

A módosítás nincs indokolva, ám a lap szerint kiolvasható belőle, hogy nem akarnak olyan botrányt, mint ami az országgyűlésben volt december 12-én, mikor az ellenzéki képviselők élő Facebook-videókban próbálták elszámoltatni a kormánypártiakat a túlóratörvény megszavazása miatt.

Az új korlátozások többek közt előírják az érkező képviselőknek, hogy érkezéskor le kell adniuk a "kép- és hangrögzítésre" alkalmas eszközöket, vagyis a telefonjaikat is – ezeket egy zárt helyen őrzi majd a rendőrség. Ha valaki ezt nem akarja átadni, azt kizárhatják a Sándor-palotából.

Ha sikerült a bejutás, akkor sem lehet csak úgy szabadon flangálni az épületben. A politikusnak a

képviselői feladataival összefüggésben, a képviselői igazolványának felmutatása mellett, az utasításban foglalt feltételekkel léptethető be a Sándor-palotába. A képviselő érkezéséről az őrség haladéktalanul köteles értesíteni a főigazgatót a képviselő fogadása érdekében. A fogadó személy megérkezéséig az őrség gondoskodik arról, hogy a képviselő az erre a célra kijelölt helyen várakozzon.

Több magasrangú személynek – mint Matolcsy György jegybankelnök, Polt Péter legfőbb ügyész, vagy az MTA, MMA elnöke – eztán ha kell, akkor igazolnia köteles a személyazonosságát.

Ez alól a legszűkebb hatalmi kör - államfő, a miniszterelnök, az Országgyűlés elnöke, valamint kísérőik és családtagjaik, miniszterek – kapnak kivételt. Ők diktafont is bevihetnek az épületbe.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
@Pegero: akkor ez mi?? "Ez alól a legszűkebb hatalmi kör - államfő, a miniszterelnök, az Országgyűlés elnöke, valamint kísérőik és családtagjaik, miniszterek – kapnak kivételt. Ők diktafont is bevihetnek az épületbe." ??? A nép által megválasztott képviselők nem vihetnek be magukkal SEMMIT és teljesen korlátozott a belépésük ,de akit a fidesz rokona meg ezeknek a patkányoknak Kövérnek a kisérői az bármit megtehet?Akkor most hol is van az a bizonyos játszótér ,mert szerintem nem az utcán van hanem a parlamenten és a Sándor palotán belül játszik Orbán Viktor és bandája!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.