Egy uniós felmérés szerint a választók 75 százaléka a migrációt tartja az EP-választás legfontosabb kérdésének – mondta Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője csütörtökön Vácon.

Deutsch: Minden tagállamban a migráció lesz az európai parlamenti választás fő kérdése
Fotó: Kovács Attila/MTI

A képviselő Rétvári Bencével, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) parlamenti államtitkárával, a térség KDNP-s országgyűlési képviselőjével tartott közös sajtótájékoztatót a Váci Polgári Esték csütörtöki rendezvényét megelőzően.

A 2019-es EP-választás fő kérdése a migráció lesz – hangsúlyozta Deutsch Tamás, emlékeztetve arra, a liberális európai értelmiség régi problémája, hogy egyre alacsonyabb az európai parlamenti választásokon a részvétel, a tagországokban pedig többségében nem európai kérdés áll a kampány középpontjában. A mostani választás "ékes cáfolata" lesz ennek – mutatott rá Deutsch Tamás.

Szerinte a korábbi időszakhoz képest mindenhol magasabb lesz a részvétel, és mindenhol a migráció kérdése lesz az európai parlamenti választás fő kérdése. A magyar polgárok kedvező helyzetben vannak, mert egyedül ők voltak abban a helyzetben, hogy népszavazás keretében elmondhatták a véleményüket a bevándorlás kérdéséről – mondta, utalva arra, hogy

2015 óta, amikor milliós nagyságrendben illegális migránsáradat árasztotta el Európát, sehol nem tették lehetővé, hogy az európai választók kinyilvánítsák a véleményüket. 2019-cel ez megkerülhetetlen lesz

- fűzte hozzá.

Az Európai Bizottság megrendelésére készült felmérés szerint az unió 27 országában átlagosan a választók 75 százaléka mondja a migráció ügyét a legfontosabb kérdésnek – ismertette.

Deutsch Tamás közlése szerint a magyar kormány tájékoztató akciót indított arról, hogy milyen, a migrációt támogató elképzeléseken dolgozik az Európai Bizottság, "az unió vezető bürokratái". Emlékeztetett: az elmúlt napokban sorra jelennek meg cáfolatnak szánt bizottsági közlemények, de "vaskos beismeréssé változott mindaz, amit az Európai Bizottság mond".

Az általuk kibocsátott dokumentum világossá és egyértelművé teszi, hogy az Európai Bizottság továbbra is helyesnek, megalapozottnak és szükségesnek tartja az anonim migránskártyák intézményének működtetését – fogalmazott.

Az elmúlt három évben az unió adófizetőinek pénzéből 40 milliárd forintnyi összeggel támogattak anonim kártyával legkevesebb 90 ezer illegális módon érkezett embert

- említett példát.

Hozzátette: a bizottság előtt van olyan javaslat, amely újra "felmelegítené" a kvótarendszert. A bizottság elképzelései gyengítenék a tagállamok határellenőrzési jogosítványait is – folytatta. Magyarország minden uniós támogatás nélkül el tudta érni, hogy lezárja a balkáni migrációs útvonalat – mutatott rá. Felidézte azt is, hogy háromszorosára kívánják emelni az illegális migrációt szervező, Soros-hálózathoz tartozó "civil" szervezetek uniós költségvetési támogatását. A javaslatról az Európai Parlament (EP) már döntött – fűzte hozzá. Ugyancsak elfogadta tavaly decemberben az EP a migránsvízum bevezetésére vonatkozó előterjesztést.

Beszélt arról is, hogy ezeket a bevándorláspárti, az illegális migrációnak újabb lendületet adó előterjesztéseket a magyarországi ellenzék európai parlamenti képviselői támogatták.

Magyarországon az ellenzék bevándorláspárti politikát folytató listái állnak szemben a Fidesz és a KDNP nemzeti listájával, amelynek bevándorlásellenes álláspontját több mint 3 és fél millió magyar polgár népszavazáson fogalmazta meg

- mondta.

Rétvári Bence szerint a kormány most zajló tájékoztató akciója láthatólag Brüsszel számára is nagyon érzékeny kérdéseket feszeget, és leleplez sok olyan tervet, amelyről nem szeretnek beszélni. A legkudarcosabb uniós vezetés a mostani, a britek távozása óriási gyengülést jelent az EU számára. Nagy Britannia, egy erős gazdaság kiesése a nyugati részen súlyos veszteséget jelent, s az unió gazdasági súlypontja keletebbre tolódik, a Visegrádi négyek és Németország közé – fogalmazott.

Az államtitkár beszélt arról is, hogy amikor az elmúlt időszakban a magyar kormány európai dokumentumokban is lefektetett intézkedésekkel szembesíti a magyar választókat és az európai vezetőket, hirtelen tiltakozni kezdenek az unió vezető politikusai. Kiemelte: minden javaslat megtalálható különböző uniós dokumentumokban. Maga az Európai Bizottság elnöke is azt mondta, hogy "ha nem ajánlunk legális bevándorlási útvonalakat Európába, illetve Európán belül, akkor el fogunk veszni" – emlékeztetett Rétvári Bence. Nem értünk egyet Jean-Claude Junckerrel. Akkor fog elveszni az Európai Unió, ha korlátok nélkül jöhetnek a bevándorlók, az unió jövőjét pedig a családok támogatása jelenti – közölte.

(MTI)

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
@Eladott Ország: Miért van az, hogy az @arcmás és te mindig egymás után jelentkeztek mint két meghasonult és egy mást lájkoljátok?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
polar450
Hazudsz patkány!
Hol a lista a 75 %-ról, tetű?
verőce21
A német társadalom kriminológiailag, pattanásig feszült a migránstámadásoktól.
A németországi börtönökben a német már idegen nyelvnek számít.
Yoda69
Tompi, hazudsz!
Az EU parlamenti valasztas nagy kerdese az lesz hogy sikerul-e megallitani a naci es populista partok eloretoreset, ami vegeredmenyben az Unio bukasat hozna el. Az olyan gecik mint te es a partod folyamatosan azon munkalkodnak hogy megosszak az Unio egyseget. Sot talan meg katonai es penzugyi informaciokat is adtok el a ruszkiknak vagy a kinaiaknak.
Itt egy vilagverseny van a tulelesert. A versenyzoknek csak ugy van eselyuk a tulelsre ha osszefognak egy kozos cel erdekeben. Maskulonben ugy jarunk mint Venezuela. Az europai orszagoknak kulon kulon nincs eselye az azsiai orszagokkal vagy az USA-val szemben. Egyutt viszont igen. Ezt kellene megertened vegre, es nem ez ellen beszelni.

Ja, belepteto kapuk rendben? Penz attolva offshorra? Akkor oke. Told tovabb a hulyesegeidet.
RonaGyuri
Nem Tompika az egyetlen tény, hogy te minden felmérés szerint egy komplett idióta vagy! =))
verőce21
@RonaGyuri: (04:53) Ilyen személyeskedő beírogatással tulajdonképpen mit akarsz elérni?
Eladott Ország
A Fidesz-KDNP idehaza már megindította EP-kampányát, ami azt jelenti, hogy ugyan továbbra sem álltak elő egyetlen nyomorult választási programmal sem, viszont gyűlöletkampányt indítottak minden másként gondolkodóval szemben. Soros, bevándorlók, betelepítés. Másról sincs szó a fidesz háza táján az elmúlt években, mint ezekről a kreált ellenségekről, akiknek végtelenített, elborzasztó kontextuban való emlegetésétől remélik májusi győzelmüket. Ez bejött 2018-ban is, amikor választási program nélkül, sorosozással és migránsozással sikerült parlamenti kétharmadot szerezniük, miért is ne sikerülhetne akkor ez ismételten az EP-választáson? Láthatóan mindent erre a lapra tettek fel a pártközpontban. A kormánypártok gyakorlatilag a magyar költségvetésből finanszírozzák kampányukat, de a nekik dolgozó ÁSZ ezt természetesen meg sem vizsgálja, így fény sem derülhet a tiltott pártfinanszírozásra. Hogy ez szó szerint megint a választási csalás gyanúját veti fel? Na és? Ki vonná őket felelősségre? A gazdasági növekedés – amellyel úton és útfélen döngetik a mellüket (jobban teljesít) – legfontosabb összetevője és szavatolója az a több ezer milliárd forint, ami az EU-tól érkezik. Nem Matolcsy zseniális agyszüleménye, vagy Varga csodálatos gazdasági terve a GDP folyamatos növekedésének oka, és egyáltalán nem lenne baj, ha ezt az emberek is megértenék. Saját erőből az ország még annál is mélyebben lenne, mint ahol most mesterségesen tart minket az Unió.
Mary
@verőce21: propeller.hu/itthon/3403723-szaz-kesszurassal-olte-meg-ismeroset-majd-sinekre-vonszolta

azért a magyarok se panaszkodhatnak, hogy nincs bűnözés, naponta történik otthon is több gyilkosság, magyar öl magyart. Migránsok nélkül is nagyon sok a bűnözés Magyarországon is. Én kb 2 hete voltam Pesten otthon és az Örs vezér téren sétáltam a német barátommal és jött egy cigány gyerek és beszólt a barátomnak: mit nézel geci, megüsselek? szerencsére nem értette, én meg mondtam neki, hogy bolond, ne foglalkozzon vele. Szóval én Németországban élek Brandenburgban, sok migránssal. Járok velük nyelvtanfolyamra, buszon utazom velük, eddig semmi gond nem volt itt velük. Tudom vannak akik nem jó szándékkal jöttek, de otthon nagyon általánosítanak mindent. Ha valaki rosszat csinál, ráfogják, hogy mindenki olyan . Pl lehetne naponta a világhálóra feltenni a napi magyar gyilkosságokat és aláírni, hogy a magyarok gyilkosok... és akkor rólunk is elterjedne a világban. A másik dolog pedig az, hogy itt Németországban az emberek annyira nem idegen ellenesek mint otthon. Németek közt élek, és nem téma a bevándorlás naponta, nem sokat beszélnek róla. Én személy szerint nem sok embert hallottam panaszkodni. Van kb 7-8 párt, abból 1 párt bevándorlás ellenes, afd, a többi nem. MÉgis az emberek 80 százaléka arra szavazott, hogy nem bánják, hogy jönnek a migránsok. Hiszen az afd 20 százalékot kapott, a többi összes párt meg 80 százalékot. Nálunk az újságot menekültek hordják, az óvodát afgán férfi takarítja. Az Edekába menekült a takarító, a boltok tele vannak kendős pénztárosokkal Berlinben. Persze mondom, biztos vannak rosszak is és nem kellett volna ellenőrizetlenül beengedni mindenkit. Amikor én itt kérdezem az embereket a migrációval kapcsolatban, annyit mondanak, hogy .: te mit szólnál ha neked is menekülnöd kellene a hazádból? " aztán csendbe maradok, hiszen én is csak egy megélhetési migráns vagyok itt. Még egyet tudnod kell: a nyelvtanfolyamon sok különböző állampolgárságú...
Mary
@verőce21: folyt... emberek tanulnak. A legtöbben Európából jöttek, van magyar is köztük. Itt élnek 5-6 éve és még senki nem dolgozott. A magyar személy 3 éve él itt, 3 hetet dolgozott összesen, fizeti az Arbeitsamt a lakása bérleti díját, a rezsijét, és még pénzt is kap. Ezzel azt akarom mondani, hogy mindenki kihasználja a lehetőségeket nem csak a menekültek.
solidedge
A migrációs kérdésnek csak a Fidesz által lehitványult országunkban van jelentősége a minden hazugságot benyelő szavazótáborukon belül.
kereső
Szeretnétek? Ha rajtunk is múlik,akkor nem! Az lesz a téma, hogy az únió (európa) ellenes szélsőséges putyin által megzsarolt,lefizetett pártoknak van-e helye az Eu parlamentjében. Ti közéjük tartoztok. Nincs helyetek az Eu parlamentben!

A beléptetőkapu pénzek már elfogytak, hogy most ennyire exponálod magad,és hazudozol össze vissza. Inkább üsd ki magad kokós!
Cicamama55
Minden dologtalan, senki ezt szajkózza!
verőce21
@Mary: Köszönöm a helyszíni beszámolódat, biztosan tudod azt is, a németek nem beszélhetnek a migránskérdésről, mert a besúgóhálózatuk Stasi módra működik és komoly büntetésekre számíthatnak, ha kiderül a negatív vélemény. Hál' Istennek ez is meg fog most változni májustól, mert eltörlik a németek is a bevándorlást támogató és agyonhallgató rendszert, már ami az EP képviselőket illeti.
Rossz a következtetésed, hogy a németek 80%-a bevándorláspárti, ill. semleges, mert csak 20% szavazott az Afd-re. Én inkább azt mondom, hogy a németek 100%-a nem hülye! Tanulságos lesz számodra a kép a májusi esők és fagyosszentek után.

Amiket az itthoni bűnözéssel kapcsolatban tapasztaltál, igen az a cigányok sajátja túlnyomórészt. Túl sok segélyt kapnak ahhoz, hogy ne érje meg nekik dolgozni. Itt is kb. 60-65% cigány elítéltek aránya, mondhatnánk úgy is, a magyar börtönökben a lóvári és a beás a hivatalos nyelv, nem a magyar.
Eladott Ország
@verőce21: Orbán nem ment el az Európai Parlament Magyarországról szóló vitájára. Mert fél, mert nem vitaképes. Sosem volt az, csak a saját háza táján és azon belül hiszi, hogy nagyot domborít. Magyarország miniszterelnöke sose vitatkozik, egyszerűen kinyilatkoztat. Felsőbbrendűsége tudatában. Mindig így volt ez. Gondoljanak évértékelő beszédeire – a nyájában nem szól senki vissza, még tapsolnak is neki. Péntekenként beül a közpénzt pusztító rádióba, a stúdióban a mikrofon minden hazugságot, mellébeszélést kibír. Ebben segíti az álkérdéseket feltevő riporternek csúfolt valaki. Mindig van valaki, aki megteszi. Hálából és seggnyalásból.Milliárdokat szór el konzultáció néven csúfolt levelezgetésekre, sőt, ki tudja, miből fizette ki a híveitől pénzt kolduló leveleket. Annak eredménye pedig olyan, amilyet ő akar. Kisebbségi véleményt emel állami rangra az orbanizmus. Közpénzen kiplakátolja az országot a Fidesz-kotta szerint: gyűlölj minél több embert, aki nem veled van! Ott érzi jól magát, ahol csókolgatják a kezeit, ahol bamba szájtátással bólogatnak őfelségének. Az unióban nem díjazzák nagyságát, sőt, láttuk többször, hogyan tekintik levegőnek, hogyan marad le közös fotókról. Nem az ő világa a demokratikus Európa, úgy kering benne, mint a kerge birka.A magyar emberek nevében el is szartak mindent, amit lehetett: lassan már nem hallunk pozitív véleményeket a magyarokról. Akiktől pedig igen, köszönjük, azokból nem kérünk. Tartsátok meg magatoknak Erdogánt, Lukasenkót (hozzá elment) Putyint is ringassátok, de csak otthon a kiságyban. Utyulimutyulika, az azeri elnök, Aliyev feleségének a Magyar Érdemrend kitüntetés után Orbán legközelebb vigyen saját magáról, saját pénzéből képet. Akasszák a palota fő falára, ott jó helyen lesz. Aliyeva asszony őrzi majd emlékét.
kokopelli
@Mary: olyanok mesélik el azt,hogy mi van N.o.-ban,akik egy pár napot sem éltek,ill.
dolgoztak ott!Én már megszoktam a családban is,a haverok között is a kioktatást!Egy-
szót nem beszélnek németül,ergo még a "német focin" kívűl semmilyen német nyelvű
adót nem néztek a "Flimmerkiste"-ben!Annyira nem szabad a "migrik"-ről beszélni,hogy
a "nazi AfD" (Alternatíve für Deutschland) bennt ül a Parlamentben és teleokádja utcá-
kat (rendőri védelmet igénybevéve) a baromságaival!Az összes, más pártokban sem-
mit elért" politikusok ennél a pártnál verődnek össze!Biztos ismered a történetüket,amit
olvasva az ember nem tud annyit hányni tőlük,amennyit szeretne! Az ilyen gusztustalan
IQ-mentes politikusok mint ez a izléstelen megjelenésű,brüsszeli parkolópályára küldött
emberszabású,még nem sörözgetett (mint az itteni fideszírogatók sem) "Stammtisch"-nél,
ahol még a Gestapo sem tudná a magánvéleményeket betiltani! Mit tesz a lóvé az embe-
rekkel!Pár forintért játszák a hülyét! Ignoráld őket!
...trotzdem, einen schönen Tag noch! (;-))
verőce21
@Eladott Ország: Miért van az, hogy az @arcmás és te mindig egymás után jelentkeztek mint két meghasonult és egy mást lájkoljátok?
verőce21
@kokopelli: (08:58) Te egy komplett hülye vagy.
(Azonkívül itt te nem beszélsz németül, hiába rontod kint a levegőt évtizedek óta.)
verőce21
@Mary: Jut eszembe, azok a fejkendősek az áruházi kasszákban pedig törökök, majd kérdezd meg őket.
De abban közösek a többi csürhével, hogy ezek sem akarnak beilleszkedni, mennek majd haza.

(06:39) De gondold át azt is, milyen arab "menekült" az, aki otthon hagyta a családját a bizonytalanságban, a háborús övezetben, mert majd küldi haza nekik a pénzt? :)
kokopelli
@Yoda69: (03:09)
Képzeld el,ha az EU-t az ellenzői "szétdúlnák",akkor olyanok mint ez az izléstelen,ápolatlan
senkiházi is,miből élnének! Miért is ágálnak a szélsőjobboldali EU-s pártok az EU ellen? Azért,
mert nem akarják a nagypofájú "csóró országokat" tovább magukkal cipelni! Éppen onnan jön-
nek majd a pofonok,akikhez dörgölődzni szeretnének! Azok mind nacionalisták,minden nemzet-
közi összetartást ellenezve!! Egy kicsit olvasgatniok kellene a nyugati jobbos sajtóban,és meg-
tudnák mi a valós helyzet,vagy tudják,de azt nem közlik a "magyar emberekkel")
szaboria1
Tompika megint úgy néz ki a képen mint aki megint hónapok óta nem mosakodott csak drogozott.
FLETÓ
@verőce21: Mert az egyik JEKYLL a másik HYDE...
Mary
@verőce21: hát egyben egyet kell értenünk, a cigánybűnőzésről: A fideszben elég sok van belőlük, lásd O1G és Deutsch Tomika is. stb... ezért tapad a pénz a kezükhöz...
kokopelli
@verőce21: ...akkor is magyarul írom:"Kinyalhatod,ha sósavval fogat mostál!!
Áll a román hajód Konstancában a "dock"-ban,és most itt ugatsz? :
"Mast- und Schotbruch"..stinkende Wasserratte!!! (;-))))))))))))))
balos
@kokopelli: Madzsarul,ha kérhetném,ahogy a seggtartód 01geci Boldog Karácsonyt kívánt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.