A Fidesz akkor tud az Európai Néppártban maradni, ha szerdán nem csupán a párt kizárására, de tagságának felfüggesztésére sem kerül sor – mondta az MTI-nek a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a párt alelnöke. Gulyás Gergely hozzátette: a Fidesz a felfüggesztést nem tudja tudomásul venni, ilyen döntés esetén azonnal elhagyja a Néppártot.

Hozzátette: ha a kizárás alaposságának vizsgálatára létrejön egy "három bölcsből" álló bizottság, a Fidesz önkéntes döntéssel azt vállalja, hogy a testület munkájának lezárultáig nem vesz részt a Néppárt testületeinek munkájában.

A Fidesz és az ország méltóságáról is szó van

- fogalmazott a miniszter, aki Brüsszelből nyilatkozott az MTI-nek.

Hozzáfűzte: "olyan kompromisszumot nem tudunk kötni, amely korlátoz bennünket a szabadságunkban és abban a politikában, amellyel elutasítjuk a bevándorlást".

Közölte azt is:

a Fidesz a keresztény Európa megvédését is a legfontosabb politikai célok között tartja számon.

Az elmúlt hetekben a Fidesz mindent megtett a kompromisszum érdekében, a Néppárt csúcsjelöltje, Manfred Weber által szabott feltételeket teljesítette – jelentette ki a politikus.

Gulyás Gergely emlékeztetett: a kizárást a pártcsaládból a Néppárt tizenhárom bevándorláspárti tagpártja kezdeményezte, amelyeknek együttesen 34 mandátuma van a 217 fős frakcióban.

A szabályok értelmében azonban a kérdést megtárgyalja a pártcsalád választmánya – tette hozzá.

Forrás: MTI

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Madácsi Pali
Az ország méltóságát lejárattátok, a fideSS-nek sose volt! Tudod, Soros pénzén kezdtétek, majd székház-mutyival folytattátok.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Commenter
@Horizont: Tetvek! még ez az orbán bódulattól kristályos szemű mer zsaroló kijelentést tenni a Néppárt felé? Remélem ez a kijelentése tette be a kaput a Néppártnál és nem felfüggesztik, hanem minden további teketória nélkül kizárják őket.
Madácsi Pali
Az ország méltóságát lejárattátok, a fideSS-nek sose volt! Tudod, Soros pénzén kezdtétek, majd székház-mutyival folytattátok.
kereső
Hát!!!(sic!) a nagy lófaxt nektek. Nem kéne az "ország méltóságával" takarózni. Egye meg a fidess amit főzött magának. És GG,ha már az ország "méltóságáról" értekezel- ti hányszor szatatok bele amúgy? Ne nézzünk mást csak azt amit az ellenzéki képviselőkkel műveltek a "parlamenti demokrácia" nevében, tojtok rá,hogy azok közel annyi embert képviselnek a parlamentben mint ahányan rátok szavaztak. Na elmész te is a jó büdös búsba.
papa.49
AKKOR FÜTYISZ LEHET KEZDENI CSOMAGOLNI !!!
Megjött a hír FELFÜGGESZTETTÉK A FÜTYISZT !!! (csak az a baj nem a nyakuknál fogva )
Commenter
@papa.49: nincs még vége ezzel ennek, kizárás is lehet a legvége, ez is elhangzott Weber sajtótájékoztatásán. Azonnali hatállyal "lógatták fel" őket. Most valahogy síri csenben van a csuti, annyit se mond már hogy "több migráns nem be"...
papa.49
@Commenter: Most vannak igazán szarba az elvtársak, mert belengették, ha ez lesz a döntés, akkor ők kilépnek, de végül is nem fognak még most rögvest letaposni, viszont jönnek a ,,PERZEKUTOROK,, akik mindent jegyezni fognak, és a csutigecinek be lesz kötve a fosatógép állandóra !!!
De mivel ismerem a gondolkozás módjukat tudom most kicsit megjuhászodnak, aztán megpróbálják átverni a bizottságot is, remélem ebbe beletörik a bicskájuk !!!
Kifelé valószínűleg nem vigyorgott az elmebeteg, mint befelé menet ))))))))))))))))))
Commenter
@papa.49: ők maguk döntötték magukra a budit, mindazzal amit az ország és az EU ellen tettek. Azért három olyan "öreg róka" rutinos politikust mint akik a bizottság élén állnak nem fognak tudni átverni, annál is inkább sem, mert a belgák a kizárásukat kérték a többi "hasznos idiótával együtt" és a kizárástól csak a németek mentették meg őket, hála istennek a felfüggesztést nem úszták meg. Most alaposan a körmükre lesz nézve és fokozatosan záródik a pénzcsap is. Kizártnak tartom, hogy ne szakadjon nála a cérna...ez több mint saller. A pávatáncnak itt a vége.
papa.49
@Commenter: Remélem már izzítják a mentőautót Gratzban a mentésére, ha hazaér, és még nem viszik el, a mosónő megint több hetes szobafogságra lesz kárhoztatva !!!
Nessy
@papa.49: Miután a magyar "csapat tagjai" Kövér, Szájer, Gulyás Gergely, ezek hárman lehazudják a Fiastyúkot az égről!
Mint ahogy a "bevándorlás ellenesség" is addig tart náluk, ameddig mesélni kell róla, Gyakorlatban meg hány ezer főt is fogadtak be? Mennyibe is kerül ez nekünk?
Commenter
@papa.49: csak azért nem lájk mert verést senki nem érdemel, azért főleg nem amiről nem tehet. a családon belüli erőszak szörnyű. Persze, szedálják, aztán ennyi. Kap Haloperidolt, az úgy kiüti hogy napokig nem tér magához. Itt épp elmaradtak a műtétek a traumatológián úgyhogy a nyolc napon túl gyógyuló sérüléseit otthon kellene kihevernie a "mosónőnek."
papa.49
@Nessy: Ezek holnaptól kezdve ,,szájzárat,, fognak kapni ))))))))))))))))))))))
Nessy
@papa.49: Ne hidd! győzelemnek fogják bejelenteni! Nem hátráltak meg a "bevándorláspárti erőktől", inkább kérték ők maguk a fellógatásukat!
Legfeljebb az egy kicsit ellentmond ennek, hogy a szavazás a felfüggesztésről a néppárti frakció részéről, nem O.V. ajánlatáról szólt.
Majd az összes szócséplő és a királyi média O.V. győzelméről fog holnap áradozni!
papa.49
@Nessy: Na de a kiküldött ,,PERZEKUTOROK,, is figyelnek, és jegyzetelnek ám !!!
Ebből a csutigeci jól kijönni már nem tud !!!
bencemacska
@Horizont: ma, 13:29
Nem először csinált segget a szájából! Már folyton csak sz... ömlik a szájából.
papa.49
@Commenter: Figyelj én ugyan férfi vagyok, de szerintem egy nőnek is meg kell védenie magát, a nyűjtófát már feltalálták, a nejem most 62 kiló de ő azt mondta ,,úgy vágná fejbe a nyújtófával, hogy 1 hétig egy irányba tudna csak menni ,, !!!
Nessy
Kocsis Máté már elkezdte a "bevándorláspárti" esti mesét!
volvós
Kisköcsöggergőke !!! Ird le 100 szor, hogy
" Szopok, nyalok, gombot varrok "...
Legyen ez házifeladat !!! Görényke !!
papa.49
@Nessy: Ezt fogjuk mi cáfolni mindet !!!
papa.49
A HOSSZÚ CICI a csutitetű szájába van KIÉRDEMELTE A 8 ÉVI AKNAMUNKÁJA miatt !!!
Yoda69
@Shikari: Nem latsz tovabb az orrodnal, vagy ennyire nem erted mi tortent. orbant es a fideSSt kegyetlenul megszopattak. Nem zartak ki oket, igy a fideSSre leadott szavazatok a majusi EU valasztason a Neppartot erositik. Viszont megvontak az osszes jogkoruket, meg az ulesekre se mehetnek be a vegso dontesig. Ha szarul szerepel a fideSS a valasztasokon akkor kiteszik oket, ha jol, akkor maradhatnak csokkentet jogokkal.
Viszont igy orban sem tud mas csoportokhoz csatlakozni, mert meg hivatalosan benn van a Neppartban.
Remek csapdat allitott Weber amibe orban besetalt.
36
@Shikari: Határtalan öröm volt számomra is tegnap (ismét) hallani, hogy nagyon kreatívan tárgyalt Orbán. Nem a "bunkócska te drága" otromba módszerével, mint a bolsik.
36
@Shikari: Mindig meglepődöm-de örülök is-, amikor balos ismerőseim is elismerik a kormány kiváló kommunikációját és eredményeit. Nemrég egy három gyermeket nevelő és taníttató, alapvetően szocialista szavazó ismerős örömködött nekem, hogy hosszú idő után, már üdülni is el tudtak menni, mert jobb az anyagi helyzetük. Na, ezeknek a reakcióknak őszintén, nagyon örülök.
bencemacska
Hát ha valóban felfüggesztik őket, nemcsak a Néppártot hagyják el!!!-:)))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.