A Fidesz akkor tud az Európai Néppártban maradni, ha szerdán nem csupán a párt kizárására, de tagságának felfüggesztésére sem kerül sor – mondta az MTI-nek a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a párt alelnöke. Gulyás Gergely hozzátette: a Fidesz a felfüggesztést nem tudja tudomásul venni, ilyen döntés esetén azonnal elhagyja a Néppártot.

Hozzátette: ha a kizárás alaposságának vizsgálatára létrejön egy "három bölcsből" álló bizottság, a Fidesz önkéntes döntéssel azt vállalja, hogy a testület munkájának lezárultáig nem vesz részt a Néppárt testületeinek munkájában.

A Fidesz és az ország méltóságáról is szó van

- fogalmazott a miniszter, aki Brüsszelből nyilatkozott az MTI-nek.

Hozzáfűzte: "olyan kompromisszumot nem tudunk kötni, amely korlátoz bennünket a szabadságunkban és abban a politikában, amellyel elutasítjuk a bevándorlást".

Közölte azt is:

a Fidesz a keresztény Európa megvédését is a legfontosabb politikai célok között tartja számon.

Az elmúlt hetekben a Fidesz mindent megtett a kompromisszum érdekében, a Néppárt csúcsjelöltje, Manfred Weber által szabott feltételeket teljesítette – jelentette ki a politikus.

Gulyás Gergely emlékeztetett: a kizárást a pártcsaládból a Néppárt tizenhárom bevándorláspárti tagpártja kezdeményezte, amelyeknek együttesen 34 mandátuma van a 217 fős frakcióban.

A szabályok értelmében azonban a kérdést megtárgyalja a pártcsalád választmánya – tette hozzá.

Forrás: MTI

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
A fidesz és az ország méltósága??? Az már régen odavan kizárólag csak miattuk. Becsicskult csicska nyalonc Gulyáska. Hol hagytad az èned kisgyerek? Hát a gerinced és a saját méltóságod te nyomoronc?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
36
@Shikari: Határtalan öröm volt számomra is tegnap (ismét) hallani, hogy nagyon kreatívan tárgyalt Orbán. Nem a "bunkócska te drága" otromba módszerével, mint a bolsik.
Shikari
@36: Orbán taktikusan és okosan politizál. A Szargentini szardobálásba nem szállt be, sőt ő volt a nagylelkű és az egység képviselője.
Nagyon okosan rámutatott, hogy az epp-ben senkit nem érdekelnek a tények és olyan dolgokat hánytorgatnak fel, amiről már szavaztak, hogy rendben van.
Orbán nagyon határozottan, politikus méltóan, de a vinnyogókat csúnyán megalázva nyilatkozott!
Hatalmasat emeli ez a népszerűségét Európában!
Shikari
@Yoda69: Nem vontak meg semmit. Mindenről a Fidesz önként mondott le az egység érdekében. Tavasszal ez a libsi banda megy a levesbe és a jobboldal kerül fölénybe. Majd akkor azt fogják felvetni, hogy a libsi kötekedőket kitegyék e! Jól emlékezz arra amit írtam!
36
@Shikari: Mindig meglepődöm-de örülök is-, amikor balos ismerőseim is elismerik a kormány kiváló kommunikációját és eredményeit. Nemrég egy három gyermeket nevelő és taníttató, alapvetően szocialista szavazó ismerős örömködött nekem, hogy hosszú idő után, már üdülni is el tudtak menni, mert jobb az anyagi helyzetük. Na, ezeknek a reakcióknak őszintén, nagyon örülök.
bencemacska
Hát ha valóban felfüggesztik őket, nemcsak a Néppártot hagyják el!!!-:)))))
Shikari
@36: Igazából annak örülök, hogy a fiúk kézben tartják a gazdaságot és valóban több marad a családoknál és emelkedik az életszínvonal. Ez a ballib vezetésnél elképzelhetetlen volt és a megszorításon kívül semmit nem ismertek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok