Elítélték Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott egykori titkárát, Bogdán Lászlót a Fővárosi Törvényszéken kedden.

Épphogy megúszta a börtönt Orbán szegénységi főtanácsadójának titkára

Bogdánt közokirat-hamisítás, hivatali visszaélés, valamint nagyobb kárt okozó, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolta az ügyészség, a keddi tárgyaláson pedig Bogdán beismerő vallomást tett, így 1 év 9 hónap börtönbüntetésre ítélték 3 év próbaidőre felfüggesztve, valamint 2,7 millió forintos vagyonelkobzást is elrendeltek.

Hegedűs Zsuzsa személyi titkárát 2014 végén menesztették, de előtte négy évig a miniszterelnöki megbízott jobkeze volt, a Minden Gyerek Lajkon Jól alapítvány munkájában is részt vett.

Bogdán László ellen 2016-ban emelt vádat az ügyészség, mert a Miniszterelnökségen jelentős kárt okozva jogosulatlanul igényelt szolgálati autót sofőröstül, volt, hogy a szolgálati autóval vitette magát Rózsafa településre, ahol 2014-ben a Fidesz–KDNP támogatásával polgármesternek indult, és nyert is. Bogdán többször vitette magát Hegedűs lakásához, de volt, hogy Hegedűs kutyáját vitte sétálni a szolgálati autóval.

Bogdán emellett jogosulatlanul igényelt diplomata-útlevelet, de volt, hogy hivatali eljárást színlelve, térítésmentesen kért ki járási földhivataloktól tulajdoni lapokat, amikre a vádirat szerint azért volt szüksége, mert személyi titkári befolyását felhasználva indult és nyert a Nemzeti Földalap pályázatain. Itt állami földek haszonbérleti jogait nyerte el húsz évre.

Forrás: hvg.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Malaca van a komának, biztos neki is osztott a Zsuzsa asszony hogy neveljék fel, de mindből nem lett azonnal malacsült. Most jól jött neki a maradék...
justhpeter
Ez a koma biztos hű NER-legény, így a felfüggesztett jogos. Már ha szó szerint lenne.
Kookas
@justhpeter: de az is lehet hogy ő kérte hogy fügeszék fel mint a vitézfelcsutkai.
namihami
Miért a beosztottal vitetik el a balhét? Zsuzsika nem tudta, hogy a csicska elviszi a kutyust, felmegy a kéróra? Vagy Zsuzsiasszony bevitte a kutyust a minisztériumba és ott adta ki albérletbe? Esetleg a kutyus ment a titkár lakására, mert tudta az utat?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.