Az informatikai rendszerét ért támadás miatt csúszott a hódmezővásárhelyi önkormányzat beszámolója a Magyar Államkincstár (MÁK) felé – közölte a polgármesteri hivatal szerdán az MTI-vel.

Megvonták a pénzeket a hódmezővásárhelyi önkormányzattól, így reagált a városvezetés
Fotó: Ujvári Sándor/MTI

A közleményben Kószó Péter (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált a polgármesteri hivatal. A politikus közölte, a polgármesteri hivatal mulasztása miatt

a Magyar Államkincstár befagyasztotta az önkormányzat finanszírozását. A döntés oka, hogy az önkormányzat a március 10-i határidőt követően háromszori felszólítás ellenére sem tudott elszámolni a tavalyi normatív támogatással.

A polgármesteri hivatal közleménye szerint a városháza részéről senki nem mulasztott. Korábban súlyos informatikai támadás érte az önkormányzatot, ennek következtében az összeomlott rendszert – különösen az eleve hiányosságokkal küzdő gazdálkodási szakrendszert – időbe telt helyreállítani.

A beszámoló végső határideje április 8. volt, az önkormányzat felszólítást nem kapott. Az informatikai problémát jelezték

a MÁK felé, a beszámoló jelenleg az államkincstár részéről "jóváhagyott állapotban van".

A fennakadás miatt visszatartott kifizetéseket májusban megkapja a hódmezővásárhelyi önkormányzat. Sem a bérek, sem a cégek, vállalkozások kifizetése nincs veszélyben, az önkormányzat rendelkezik a szükséges forrásokkal – áll a közleményben.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Szerintem egy egész csoport "dolgozik" fideszéknél azon a programon, hogyan nyírjuk ki Márki Zay Pétert. Hogy közben elesik Hódmezővásárhely is? Nem baj...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
durbincs
@human: maga rettenet gyorsan kapcsoljon világot , elkerülendő a Orbitál mély setétségét ?
human
@durbincs: Szia durbincs. Hívd fel ezt a számot: 116-123. Hidd el, a jó szándék vezérel. Valakivel beszélned kell, hogy teljes életet élhess. A szűk kis zugod és a számítógépeden kívül is van élet ahol beszélgethetsz emberekkel. Ezen a telefonszámon tudnak segíteni visszatalálj a való világba.
kereső
"A közleményben Kószó Péter (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált a polgármesteri hivatal. A politikus közölte, a polgármesteri hivatal mulasztása miatt..."- ez egy önkormányzati képviselő? Nem, ez egy patkány- egy fidesses patkány.
human
@durbincs: Csak hívd fel. Még csak el sem kell mondani, hogy felhívtad. Nem kell szégyelni, ha segítség kell. Sokkal jobb lesz utána.
durbincs
@human: na maga onnan a bányakecoból jól látja ? Janicsar cardjat huzongatva havi 850 euroért ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.