Az összes pedagógus felmond a Mihály Kertje Kecskeméti Waldorf Óvoda és Iskolában a tanév végén – ezt maguk a tanárok jelentették be a Hiros.hu beszámolója szerint.

A következő tanév szeptemberére így egyetlen olyan Waldorf képesítéssel rendelkező tanító sem marad az iskolában, aki jelenleg még ott dolgozik.

Minden pedagógus felmond a kecskeméti Waldorf Iskolában

Fotó: Pixabay cco

A "Szülői összefogás Kecskemét első Waldorf pedagógusaiért" elnevezésű Facebook oldalon olvasható az is, hogy eddig több mint 30 gyereket vettek ki a szarkási iskolából a szülők. A diákok egy része magántanulói státuszban folytatja tanulmányait, a többiek másik iskolákba mentek át.  

A Hiros.hu információi szerint hamarosan véget ér az a soron kívüli, rendkívüli névhasználati felülvizsgálat, amit a Magyar Waldorf Szövetség tagjai indítottak. A lap szerint a legrosszabb esetben elvehetik a Waldorf nevet az intézménytől.

Az ügy előzménye az, hogy márciusban leváltották az intézményt két éve vezető Balla Beátát. Vele szemben az volt a kifogás, hogy nincs meg a szükséges végzettsége, miközben épp három hónapja lett volna hátra a képesítés megszerzéséhez. Az új igazgató, Farkas Zsuzsanna másnap kirúgott két pedagógust, sőt egyiküket ki is tiltotta az intézményből. A tantestület válaszul egységesen táppénzre ment, és a gyerekek többsége otthon maradt.

Forrás: Hiros.hu, Index

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
A fideSS csicska "jobban" nyal-dorf!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
A fideSS csicska "jobban" nyal-dorf!
nezelodo
Ez még hagyján, hogy felmondtak, de van olyan falu, ahol a fidesz agrár-főmufti rúgatta ki tanév végi határidővel az egész tantestületet, korábban meg az igazgatót, pedig független egyházi működtetésű volt az intézmény. Aztán mi lesz akkor az országban, ha netán mégis dakota diktatúra lesz az államforma?
justhpeter
@nezelodo: Akkor minden iskolának dakota uff lesz. A gyerekek majd anyukánál tanulnak és apukánál vizsgáznak.
Jozefina
Királyság!!! Ez az összefogás!!! Gratula a pedagógusoknak!!!
Clavigo
@Jozefina: Sajnos csak egyetlen iskolában... A többiek " egyeztetnek ",,
Sámannus
Ezzel a kétharmaddal tele van a tök@m.
papa.49
@Sámannus: Nem vagy egyedül ezzel, nekem is !!!
desir62
Ideje volt már, hogy felébredjenek a pedagógusok, nem egyezkedni kellene, hanem cselekedni.
Ez az eset is ezt igazolja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.