Az összes pedagógus felmond a Mihály Kertje Kecskeméti Waldorf Óvoda és Iskolában a tanév végén – ezt maguk a tanárok jelentették be a Hiros.hu beszámolója szerint.

A következő tanév szeptemberére így egyetlen olyan Waldorf képesítéssel rendelkező tanító sem marad az iskolában, aki jelenleg még ott dolgozik.

Minden pedagógus felmond a kecskeméti Waldorf Iskolában

Fotó: Pixabay cco

A "Szülői összefogás Kecskemét első Waldorf pedagógusaiért" elnevezésű Facebook oldalon olvasható az is, hogy eddig több mint 30 gyereket vettek ki a szarkási iskolából a szülők. A diákok egy része magántanulói státuszban folytatja tanulmányait, a többiek másik iskolákba mentek át.  

A Hiros.hu információi szerint hamarosan véget ér az a soron kívüli, rendkívüli névhasználati felülvizsgálat, amit a Magyar Waldorf Szövetség tagjai indítottak. A lap szerint a legrosszabb esetben elvehetik a Waldorf nevet az intézménytől.

Az ügy előzménye az, hogy márciusban leváltották az intézményt két éve vezető Balla Beátát. Vele szemben az volt a kifogás, hogy nincs meg a szükséges végzettsége, miközben épp három hónapja lett volna hátra a képesítés megszerzéséhez. Az új igazgató, Farkas Zsuzsanna másnap kirúgott két pedagógust, sőt egyiküket ki is tiltotta az intézményből. A tantestület válaszul egységesen táppénzre ment, és a gyerekek többsége otthon maradt.

Forrás: Hiros.hu, Index

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
A fideSS csicska "jobban" nyal-dorf!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
Királyság!!! Ez az összefogás!!! Gratula a pedagógusoknak!!!
Clavigo
@Jozefina: Sajnos csak egyetlen iskolában... A többiek " egyeztetnek ",,
Sámannus
Ezzel a kétharmaddal tele van a tök@m.
papa.49
@Sámannus: Nem vagy egyedül ezzel, nekem is !!!
desir62
Ideje volt már, hogy felébredjenek a pedagógusok, nem egyezkedni kellene, hanem cselekedni.
Ez az eset is ezt igazolja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.