Egyetértenek a kormány családtámogatási rendszerével a történelmi keresztény egyházak – közölte a katolikus, a református és az evangélikus egyház püspökeinek szerdai budapesti, a Magyarországi Református Egyház (MRE) zsinati székházában tartott találkozója után az MRE kommunikációs szolgálata az MTI-vel.

A történelmi keresztény egyházak kritika nélkül egyetértenek a kormány családtámogatási rendszerével
Fotó: Illyés Tibor/MTI

A közleményben azt írták: "az egyeztetés résztvevői fontosnak tartják a gyermekvállalási kedv ösztönzését, a családok anyagi biztonságának megerősítését és a családi élet megbecsülésére irányuló igyekezetet".

"A társadalom alapegysége a család, a keresztyén meggyőződés szerint az emberi élet teljességét családban lehet megélni"

- tették hozzá.

A történelmi egyházak képviselői hangsúlyozták, fontos a cigánypasztoráció a magyar társadalomban. Megállapították, hogy az egyházi fenntartásban működő roma szakkollégiumok eredményesek, az azokból kikerülő diákok keresettek a munkaerőpiacon.

A találkozón Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek beszámolt a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szervezéséről, és meghívta a testvéregyházakat a szeptemberi rendezvényre. A világkongresszushoz kapcsolódva a református egyház konferenciát szervez az úrvacsora teológiai kérdéseiről, Fabiny Tamás evangélikus elnök-püspök pedig elmondta, hogy 2020 az "úrvacsora éve" lesz az evangélikus egyházban.

Bogárdi Szabó István, az MRE zsinatának lelkészi elnöke meghívta az egyházak jelen lévő képviselőit a zsinat május 17-i debreceni ülésére, amelyen nemcsak a Kárpát-medence, hanem a világ magyar reformátusságának vezetői is részt vesznek.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Megszámolták a perselypénzt és egyetértésre jutottak a kormány törekvéseivel.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
colibri
Próbálnának nem egyetérteni! Megnézhetnék magukat. Elvégre ők is emberből vannak: pénzből élnek, vizet prédikálnak és közben bort isznak. ...és nem utolsó sorban megkóstolták a hatalom s..nyalásának ízét és minden jel szerint tetszik nekik. (Tisztelet a kivételnek!)
Nessy
@colibri: Isten szolgáiként csak a másvilágon kapják meg jutalmukat, Orbán szolgáiként már itt e földi létben!
Ahhoz viszont mit szólnak Isten felkent papjai, hogy nem mindegy, a "család" melyik régióban, milyen anyagi helyzetben van! Nem minden gyermek, gyermek ám, uraim!!!
Tudják, a "békepapok" nem nyalták ilyen intenzíven a hatalom talpát!
Farizeus társaság, tisztelet a kivételnek!
tudode
Ezek a dugi bugik is BORT ISZNAK, és VIZET prédiKÁZNAK amiatt, mert nem ALANYI JOGON járnak ám a klf. hoztam is meg nem is ajándékocsKÁK,
.
----- Több ezer család bukott el milliókat
.
https://www.google.com/search?q=T%C3%B6bb+eze...

""" Hárommillió forinttól estek el azok a nagycsaládosok, akik rosszul időzítettek és 2018. január-2019. június között adták/adják be a kérelmüket a harmadik gyerek után a jelzáloghitel csökkentésére - számolt be az Mfor.hu. """
.
Nem TARCSA MARCSÁT kellene játszaniuk a LÉLEKKUFÁROKNAK, hanem a szegények, a családok mellé állni a HABZSI DÖRZSI spéci államnak csúfolt izével szemben!
.
colibri
@Nessy: És még a papi pedofiliáról egy szót sem ejtettünk... Igaz, ezzel az egyházak sem szoktak dicsekedni.
Szeparepa2
A adolfi mintájtú újfasiszta tömegnyomorító országkirabló elitista társadalmi "rend"-szer, a következőképen néz ki az egyházak aspektusából. Szarbán mivel rájött, hogy fair play játékkal hatalmat szerezni még mindig lehetetlen, háborút indítani sem lehet ma már csak úgy mert meg akarja szerezni az országot, hát nagy hatalmú, nagy vagyonú, gátlástalan emberellenes bűnöző világszervezeteket keresett. Rájött hogy az EU-val semmire nem megy bár zsebpénzt kap tőle és jól lehet átverni, csalni lopni tőle, de ennyi (persze ez sem kevés)... így hát már korábban rátalált a vallás világára, megértette, hogy a vallás 5-10 ezer éve tartja az emberi tömegeket agyhalálban, elnyomásban, rémuralomban, globálisan a legtöbb régióban... kevés kivétellel (pl bizonyos indán törzsek és bizonyos sámánista törzsek, tehát természetvallások ugyebár illetve a taoisták, hinduisták (krisnások) és a buddhisták bizonyos felvilágosult csoportjai (persze némi reformkeresztény csoport is idefér, csak azok köszönőviszonyban sincsenek a mainstream kereszténységgel, persze ezeknek általában sem különösebb vagyonuk, sem hatalmuk, és nehéz kiválogatni közülük a nagy zűrzavarban, ki jófej, ki nem...) Viszont a nagyegyházak meg szorulnak vissza, már az iszlám is néhol... és kapva-kapnak egy-egy új szövetségesen, akivel visszafoglalhatják elvesztett népnyomorító, hazug zsarnoki pozícióikat... szarbán belátta, hogy scak a tömeg agymosása, megvezetése a jó út a teljhatalomhoz, nincs még itt az ideje, a kora a tiszta demokráciának, a teljes összefogásnak, pláne a liberalizmusnak, mégha ő értékelte is valaha eme elveket (hiszen a fizeSS ugyebár liberális pártként indult), már elvetette a célja miatt... a "csuhások imához" hogy, hogy nem "Európa keresztény lesz vagy nem lesz" szlogent dobta be és inkvizitorrá vált, megkezdte a középkori klerikális-feudális diktatúrákra hajazó beteg torz őrült diktatúrája felépítését.melynek egyilk fő pillére, HATÁRTALAN SZABADRABLÁS, nem csak a népe és hazája kifosztása, hanem

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2020. February 22., 17:27
Feladta magát a csepeli gyilkos