Erős felhatalmazást kaptak a kormánypártok a magyar választóktól az európai parlamenti (EP-) választáson – közölte a Fidesz alelnöke hétfőn.

Novák Katalin is felmondta az orbáni szöveget a győzelem másnapján

Novák Katalin azt mondta, ezzel a felhatalmazással még határozottabban tudnak kiállni Európában a keresztény kultúra, a bevándolásellenes álláspont és a családtámogatások mellett.

Az, hogy a kormánypártok magasabb részvételi arány mellett nagyobb támogatottságot kaptak, azt jelzi Brüsszelnek, hogy a magyar emberek hisznek Európában, és határozott véleményük van arról, milyen irányba kell a kontinensnek haladnia – hangsúlyozta. Hozzátette, a Fidesz-KDNP képviselői – akik szavai szerint egyenként és csapatként is alkalmasak az érdekek képviseletére – ezeket szeretnék képviselni az Európai Parlamentben.

Szerinte több országban – például az Egyesült Királyságban – elgondolkodásra okot adó eredmények születtek. A Fidesz alelnöke reméli, hogy az európai vezetők meghallják az állampolgárok üzenetét.

A magyar kormány üzenete az volt, hogy Európa az önfeladás útjára lép-e és átadja-e a kontinenst – mondta, kiemelve, Magyarország nem hajlandó önként átadni Európát.

A vasárnapi választást a magyar baloldal kudarcaként értékelt.

Novák Katalin a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, a magyarországi EP-választáson való magas részvételi arány a demokrácia diadala, a kormánypártok támogatottsága pedig visszaigazolás, hogy érdemes tovább haladniuk az eddigi úton.

A jövő szempontjából meghatározó, hogyan kezeli Európa a demográfiai problémákat és fent tudja-e tartani a keresztény értékeket, valamint, hogy gazdaságilag versenyképes tud-e maradni a globális kihívások mellett – közölte.

Az EP-választás kérdése volt az is, hogy a nemzetállamok szövetségén alapuló Európa vagy a föderális, nemzetek feletti Európa építése legyen a cél. A Fidesz szerint a nemzetek feletti Európa nem hoz hasznot az európai embereknek, az erős nemzetállamok együttműködése viszont garantálja a szuverenitást – vélekedett.

Hozzátette, a választásokon több európai országban is inkább a szuverén nemzetállamok eszméjét képviselő politikai erők győztek vagy erősödtek meg.

Forrás: MTI

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Szerencsetlen fideSSesek meg mindig nem fogjak fel, hiaba nyertek itthon, de vesztettek Europaban. Ez a 13 kepviselo akit bekuldenek az EU parlamentbe semmit nem fog erni ha kibasszak oket a Neppartbol (marpedig ugy nez ki hogy Weber kicsapja orbant). Ellenben a DK 4 kepviseloje a liberalis demokratakkal, meg kormanyzo szerepbe is kerulhet, mert a Neppartnak koaliciora kell lepnie veluk.
Igy lesz az amikor a 4 tobb mint a 13 :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Drága álomtikár asszony! Az unión kívúli szavazókat ne felejtse ki a felsorolásból! Ők jó pénzért beikszelték a fideszt, miközben semmi közük nincs az egész unióhoz! Nekik könnyű "hatalmas felhatalmazást adni!" Mihez is? Mint a tisztelt levelezőtagozatos szavazóknak, akik ugyan a fideszre szavaznak, de eszük ágába sincs élvezni a szavazatuk eredményét, kivéve pl.az egészségügyi ellátást. Már ameddig létezik.
evacica
Hiába a pénz és a gerinctelenség minden tisztességet felül ír Katikánál!
Nessy
@evacica: Tudod, hogy irigylem a gerinctelen embereket, mikor fáj a derekam? :-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.