A vasárnapi európai parlamenti (EP-) választáson a magyarok világosan kimondták: Brüsszelben változást szeretnének – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, napirend előtt az Országgyűlésben.

Orbán a parlamentben magyarázta a bizonyítványát

A magyarok kimondták, olyan európai vezetőket akarnak látni, akik nem szervezni, hanem megállítani akarják a bevándorlást, olyan vezetőket szeretnének az európai intézmények élén, akik tisztelik az európai nemzeteket, és meg akarják védeni a keresztény kultúrát. A magyarok olyan vezetőket akarnak, akiknek mindig az európai emberek érdekei az elsők – mondta az EP-választást értékelve a kormányfő.

Közölte, hogy Magyarország nevében tárgyalva csak ilyen vezetőket fog támogatni.

A Fidesz-KDNP választási eredményét kommentálva Orbán Viktor megismételte: a kormánypártok az EP-választáson rekordrészvétel mellett rekordgyőzelmet arattak.

2004 óta ez volt a legmagasabb részvételű EP-választás – jelezte, úgy fogalmazva: a magyarok bebizonyították, hogy Magyarország európai nemzet, európai ország, "Európa a mi hazánk is".

Azt is mondta, úgy tekint a vasárnapi választásra, hogy a kormány az emberektől ismét erős felhatalmazást kapott.

"Megbíztak minket a magyar emberek azzal, hogy Brüsszelben a változást képviseljük. Munkát és feladatot kaptunk" – jelentette ki, azt ígérve, mindent megtesz, hogy az európai politikában eredményesen képviselje a magyar választók akaratát.

Úgy értékelt, hogy a magyarok ismét bizalmat szavaztak a Fidesz-KDNP-nek és a kormánynak az EP-választáson, nagyobb támogatást kaptak, mint egy éve. A magyar választók azt kérik, hogy az EP-képviselők a magyarok érdekeit képviseljék Brüsszelben, ne pedig Brüsszel érdekeit Magyarországon – hangsúlyozta.

A kormányfő közölte: a választás azt is világossá tette, a magyarok szerint érdemes folytatni az elkezdett munkát.

Az országgyűlési választás óta eltelt egy évben a magyar gazdaság eredményei tovább javultak, a magyar gazdaság egyre jobban teljesít, az első negyedévben a nemzeti össztermék 5,2 százalékkal bővült – ismertette, jelezve, hogy az első negyedéves eredmények másfél évtizede nem látott bővülési ütemet mutatnak.

Orbán Viktor kiemelte, az első negyedéves adatok alapján a magyar gazdaság növekedett legerőteljesebben az Európai Unióban, "hazánk jelenleg a három legdinamikusabban fejlődő gazdaság Európában".

Eközben azonban az EU teljesítménye "már kevésbé rózsás", a régi tagállamok növekedése lassul – mutatott rá a miniszterelnök. Hozzátette: ez azt jelenti, hogy a magyar gazdaság eredményeit meg kell védeni, és minden évben meg is kell haladni az európai növekedést. Reális célnak nevezte az EU átlagát 2 százalékponttal meghaladó bővülés elérését.

Ennek megvalósítása érdekében rövidesen gazdaságvédelmi akciótervet terjeszt a Ház elé – közölte.

A miniszterelnök végül arról beszélt, hogy az EP-választás eredménye azt is megmutatta: a magyarok támogatják a kormány családpolitikai kezdeményezését. "A magyar emberek számára a gyermek az első" – hangoztatta –, ezért hirdette meg a kormány a családvédelmi akciótervet. Három év alatt 21 ezer új bölcsődei férőhelyet teremtenek, amelyből az idei év végéig 10 ezer meg is valósul. Július 1-jétől elérhető a gyermeket vállaló fiatal házasok 10 millió forintos életkezdési támogatása, a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása, továbbá a csok, valamint a jelzáloghitel-elengedés bővítése. 2020. január 1-jétől pedig bevezetik a nagyszülői gyedet és a legalább négygyermekes édesanyák szja-mentességét – ismertette az akcióterv elemeit.

Forrás: MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A 600, 800 Ft krumpli, meg az 1000, 1400 Ft cseresznye pont ezt mutatja ezt a HATALMAS FEJLŐDÉST A SZAKADÉK FELÉ !!!
A 420 Ft üzemanyagról már nem is szólva !!!
Jancsibohóc vagy csutitetű hiába fényezed magad !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
A 600, 800 Ft krumpli, meg az 1000, 1400 Ft cseresznye pont ezt mutatja ezt a HATALMAS FEJLŐDÉST A SZAKADÉK FELÉ !!!
A 420 Ft üzemanyagról már nem is szólva !!!
Jancsibohóc vagy csutitetű hiába fényezed magad !!!
SystemError
Nem a "magyarok" te patkány féreg, csak a birkáid, akik amúgy egyre csak fogynak minden buszoztatás, 5000 forint ês agyprogramozás után is... Hányan is lennétek már az ukrán, román megvásárolt szavazóitok nélkül? Nagy megmenés lesz még itt, mert ez a buzi csak abból ért, ha falig megy aztán koppan pár hónapra a bogár Svájcba...:)
tudode
Milyen győzelem az, amikor vannak FALVAK, ahol kihajtják az állampolgárokat, mint a birKÁKAT
.
--- Az ország legszegényebb településein 90 százalék felett szerepelt a Fidesz
.
444.hu/2019/05/27/az-orszag-legszegenyebb-telepulesein-90-szazalek-felett-szerepelt-a-fidesz
.
Szégyentelen KÖZJOGILAG ÉRVÉNYTELEN (ha valamit is jelent) szekta rázza a rongyot akkor amikor a 8 millióból 1,7 millió választópolgárokból több százezer állampolgárt képeSSek voltak megtéveszteni, kihajtani mint az állatokat!
papa.49
@tudode: Például ezért se akarja, hogy legyen Uniós Ügyészség !!!
justhpeter
Milyen magyarázat lehet a bukásra ? A birkák száma tegnap már el sem érte az 1,8 milliót. Ostoba, primitív parasztvakítás minden szava.
Yeromos
Kedves Viktor nincs jogod az egész Magyarság nevében beszélni, a szavazáson résztvevő Magyarok 52 %-a szavazott rád.
És ügye ebben benne vannak a csalással megszerzett szavazatok is. (pl. Ukrán, mély szegénységben élőktől megvásárolt szavazatok) Gyakorlatilag mivel vélhetően kirúgnak a néppártból, ezért komoly hátrány fogja érni az országot, a támogatások odaítélésénél. TE TETTED EZ viktor a Magyar néppel.
szegfue
@tudode: 14:38 Ezzel az erővel vihettek volna mindenkinek "szavazóurnát" a lakására...
simmering73
"Akár bukásként is értékelhető a Fidesz európai parlamenti választási győzelme, miután Orbán megmozgatott mindent, bevetette a teljes arzenált, csúcsra járatta a bevándorlásellenes propagandát, ijesztgetett és fenyegetett, ennek ellenére egymillió szavazattal kapott kevesebbet, mint egy évvel ezelőtt. Pedig ezúttal nem is a Fideszre kérte a szavazatokat, hanem magára. A saját személyére és a “programjára”, de a magyarok egynegyede sem szavazott Orbánra. Irdatlan pénz, totális propagandagépezet, az országon végigzavart aktivisták, megmozgatott tömegek, önkormányzatok, élet-halál kérdésre kiélezett kampány, már ez sem elég Orbánnak."
nepszava.us/orban-megbukott-europaban-megindult-a-lejton/
Eladott Ország
Meg kéne mán emelni a dózist! Graz visszavár, reméljük örökre! uploads.disquscdn.com/images/2d09688d588bb6a9a2e0def10d91d4a89d80fa9058e711ca916e4ffbd7bcee4f.jpg?w=600&h=453
Hányinger a faszi. Magyarország történetének egyik legnagyobb nemzetvesztője. uploads.disquscdn.com/images/2e51142e67b83cff15f7abc07baad77c21fae9842dc2a2533847dc736561ea76.jpg?w=600&h=401
A nagy harcos, szar lehet ott középen egyedül amikor "liberális világmaffia" bekerít. Ez a kép iszonyú beszédes. Látszik hogy fingja nincs a skizofrén dagadtnak hogy mi tévő legyen. Az is jól látszik hogy a beszélgető csoportok a tartásukkal, testbeszédükkel egyértelművé tették a számára hogy ide te márpedig ne gyere,nem kérünk belőled.
Nessy
Drűga O.V. aztán a jó pénzért rá szavazó ukránokat, szerbeket is képviseli? Igaz, hogy azok nem uniós állampolgárok, de volt az a pénz, amiért ki levélben, ki busszal érkezve szavazott a fideszre! Most az itthon megvásárolt szavazatokat már nem is említve!
papa.49
@Eladott Ország: A második kép ,,a kisember magánya,, ))))))))))))))))))))))))))))))))))))
De ezt csak saját magának köszönheti !!!
terlasz
Ne itthon pofázz, hanem az Unióban, ahol már egy fityinget sem ér a szavad!
tulipan
Remek, csüngő hasú Dagadék! Ez esetben legalább, a többi értelmes embert, nem zaklatod a hülyeségeiddel!
evacica
Viktor! számolni igazán már megtanulhatnál! Az 1millió7ezer nem Magyarország! Pláne a határon túli megvásárolt szavazatokat is beleszámítjuk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.