És a nagyszülői gyeddel töltött évek a nyugdíj szempontjából jogosultsági időnek számítanak

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Ahogy mondja ez a kócsag..." Akár 200 ezer is LEHET... " patkány igéret !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
Ahogy mondja ez a kócsag..." Akár 200 ezer is LEHET... " patkány igéret !!!
csak úgy....
A nagymama ,havi 200.ezerér vigyáz a kölökre, az anya meg napi 10órában+szombat 190 ezret a gyárba!?
Ezt is csak a ti szüleiteknek találtátok ki , okos politikusok...
Macskaszem
Persze bence, a fizetés is lehet akár 6 millió is, csak akkor nem 150 ezret kell keresni.
szegfue
Ennek feltétele ugye, hogy a GYED-et megelőző 2 évben legyen 365 nap munkaviszonya -- tehát nem nyugdijas! -- igy feltételezem, hogy ebből a munkaviszonyból származó jövedelem alapján számolják ki... hiszen valamiből ki kell indulniuk!! Tehát, a 200 eFt körüli GYED-hez kb. hasonló összegü nettó bérjövedelemmel kell rendelkeznie az ezt megelőző 2 év 365 napjában. Szóval ezt nem a minimálbéren dolgozó nagyszülőknek találták ki, hanem ahogy @csak úgy...: irta...
Eladott Ország
Ki adja föl a munkaviszonyát nyugdíj előtt, hogy gyedre menjen? Nagy terv ! A nagypapa 58 évesen leszámol a munkahelyéről, két évig elmegy gyed-re (mert ugye az unoka 2 éves koráig lehet csak) Azután 60 évesen elkezdhet új munkahelyet keresni ! A cégek kapkodni fognak érte ! Tényleg nem tudom de hogyan lesz 200.000.- az átlag. Ez olyan mint az átlagfizetés kiszámítása. Vannak ugye a 100.000.-Ft-os bérek, no meg a milliós. Félek, hogy a Kedves Nagyszülők a GYED-del nem nagyon fognak élni és jól járni, vagy nem is ez acél? Csak az, hogy vakuljon a paraszt ?!
Dr plágium
Hülye vagy fiam, néha gondolkozhatnál is...
nlc.hu/csalad/20190529/nagyot-bukhat-a-gyedet-valaszto-nagyszulo/
A legfrissebb átlagbér 41,5 százalékát is elveszítheti, ráadásul az sem biztos, hogy visszatérhet majd a munkájához.
szegfue
@Dr plágium: A cikk nagyon jó rávilágit az egészre!!! Az ördög tényleg a részletekben rejlik!! Ha közben a szülők elvesztik a munkájukat, akkor nem jár a GYED a nagyszülőknek, az előző 2 évben keresett fizetésük 70 %-a lehet a GYED... ha ez "akár 200 eFt is lehet", akkor 285 eFt-os keresetnek kell lennie. Ez megint csak arra jó, hogy a Fidesz és támogatóik verhessék a mellüket: milyen jó is ez a kormány.
Eladott Ország
@szegfue: "Ha közben a szülők elvesztik a munkájukat, akkor nem jár a GYED a nagyszülőknek." A nagyszülők meg elkezdhetnek új munkahelyet keresni, feltéve hogy találnak úgy 55-64 év magasságában és padlóra kerül az egész generáció. Majd vehetnek fel adósságrendező (hitelt kiváltó hitelt) hitelt és a végén a temetési költség sem jön ki.
szegfue
@Eladott Ország: Bizony, hiszen akkor az egész család munkanélkül marad!
Próbálom megfejteni, hogy ez a nagyszülői GYED kinek is lehet jó? Hiszen, ha a szülő van GYED-en, akkor is a keresete 70 %-át, ha visszamegy dolgozni a 100 %-ot kapja, a GYED-es nagyszülő kap a 100 helyett a 70 %-ot. Tehát a családban marad egy 70 és egy 100 %-os jövedelem teljesen mindegy milyen "megoszlásban". Nekem ötletem sincs kinek lehet ez előnyös!
De mondjuk a célját sem értem: mit akarnak ezzel elérni... ettől még nem lesz több baba.
szegfue
@szegfue: ez még lemaradt: Ez lenne a "családvédelmi akcióterv 7. pontja"?!
Eladott Ország
@szegfue: Nem a 2,5 milliós autóvásárlási támogatás a "családvédelmi akcióterv 7. pontja"?! Mert a lakástörlesztés mellé még éppen befér, az autóhitel, legfeljebb úgy fogják hajtani benzin nélkül, mint Frédi és Béni, feltéve ha marad pénzük kajára.
wmn.hu/picture/61053/normal/92/00092799.jpeg
szegfue
@Eladott Ország: Én a cikk elején olvastam, hogy Rétvári erre hivatkozik! Egyébként nem olvastam ezt az "akciótervet" sem!
szegfue
@Eladott Ország: Imádom ezt a rajzfilmet!
papa.49
Retekbence ez a ,,NESZE SEMMI, FOGD MEG JÓL,, esete !!!
Eladott Ország
@szegfue: Valóban a nagyszülői gyed a 7.program, az autóvásárlás az 5.program. Vissza nem térítendő támogatás luxuscikkre a gazdagoknak.
zsebremegy.hu/rovid-hirek/a-csaladvedelmi-akcioterv-7-pontja/
kissé felnőttem
bence bence bujj a kemencébe! te tényleg hülyének nézed az idősebb korosztályt? 200 ezer /hó na regéld el miből jőtt nálad ennyi össze 125,000 az átlag nyudij összeg, de tudod mi az átlag szépséghibája?
az egyiké 1,5 millió a másiké 28,700 Ft. oszd el kettővel= 764 350. más formáció hogy,
felfogd: 28,700+300,000Ft, mert ilyen is akad pl ukrán 328700:2= 164,350 messze a Nagy Erdő messze száll a felhő messze vagyok én tetőled...
Dr plágium
@szegfue: 12:19-re A nagyszülő nyugdíja (ha megéri) kevesebb lesz kb. 1,5%-al . Aztán ha letelik a GYED és nem talál mkahelyet szintén nem számít bele az évekbe. Ezzel a leendő nyugdíjasokat is lehetetlen helyzetbe hoznák, hiszen kevesebb szolgálati idő, kevesebb a nyugdíj. Szóval a szerintem nem érdemes a nagyszülőknek GYED-re menni, arról nem is beszélve hogy mi más szempontok alapján neveljük a gyerekeket, ráadásul a nagyszülő inkább csak kényezteti őket és nem igazán neveli. Az pedig sem a gyereknek sem a szülőknek nem jó!
Nessy
@Dr plágium: Viszont a fene nagy családbarát programba nem fért bele a bölcsődék, óvodák bővítése, illetve a személyi feltételek biztosítása. Már most is kaotikus helyzet van az óvodákban. Nincs óvónő, dadus, fejlesztő pedagógus. Szép dolog a hivatás tudat, de azért nem lehet bevásárolni sem régen, sem ma! Erre hivatkoznak/ hivatkoztak mindig az egészségügyben, oktatásban,szociális ellátásban. Pedig régen azért ennyire nem voltak az adott területek a bányabéka feneke alatt!
Jelzem, Rétvári fizetéséért lehet, hogy én is mondanék ordas hazugságokat?
szegfue
@Dr plágium: 15:48 Hát ez az, amit nem értek: mégis mi ebben a "családvédelem"?! Akárhogy is nézem akár nevelési, akár gazdasági szempontból, nem hiszem, hogy ez "kedvező" lenne egy családnak is! Ez is csak az "önfényezés" egyik formája!
painful
Már megint pénzér akarnak venni embereket a nagyon magyar nagyon keresztények?
Ezek tényleg nem értenek semmit...
Vakok vezetnek világtalanokat!

(Erdő Péter! sátánista - ha nem hiszed, járj utána)
nezelodo
@volvós: Ugyanolyan ígéret, mint az, hogy a kurkumától, (de csak a nevezetestől) akár fát is tud hasogatni a néni kilencven évesen. Itt az "akár" kifejezés a lényeg, amiből arra lehet következtetni, hogy hazudnak, mint szinte mindig.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.