Azonosították a szerda este történt dunai hajóbaleset hét dél-koreai áldozatát – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az M1-en.

Megszólalt a rendőrség: ezért nem mentettek helikopterrel a dunai hajóbaleset után
Fotó: Bruzák Noémi/MTI

Gál Kristóf elmondta: a hét elhunytat egyrészt a holttestekről vett ujj- és tenyérlenyomatok alapján a dél-koreai hatóságok közreműködésével, valamint a hozzátartozóknak bemutatott fényképek segítségével azonosították.

A szóvivő arról is beszélt, hogy

a mentésben azért nem vettek részt a rendőrség helikopterei, mert van egy úgynevezett időjárási minimum, amely alatt a gépek nem szállhatnak fel.

Szerda este olyan körülmények voltak, hogy a rendőrség egyébként éjjellátó készülékkel is felszerelt helikopterei nem kaptak felszállási engedélyt sem a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről, sem Bácsbokodról – emelte ki.

Az adásban megszólalt az egyik rendőr, aki elsőként érkezett a katasztrófa helyszínére. Virág Richárd azt mondta: szerda este 21 óra 10 perckor a rádión hallották, hogy a Margit híd és a Parlament térségében embereket látnak a vízben.

Öt perc alatt a helyszínre érkeztek, ahol a Lánchíd magasságában észrevettek egy segítségért kiabáló férfit a vízben, akit egy nővel együtt beemeltek a hajóba. A férfi sokkos, kihűlt állapotban volt, a nő viszont nem adott életjeleket, így megkezdték újraélesztését és értesítették a mentőszolgálatot. Hozzátette: a mentést nehezítette, hogy mindkét embernek olajos volt a ruházata és nagy hullámok voltak.

Gál Kristóf az MTI-nek az adást követően elmondta:

az első vízi egységek 21 óra 15 perckor, az első szárazföldi egységek pedig 21 óra 19 perckor érkeztek a helyszínre. A rendőrség által korábban közölt 21 óra 29 perces kiérkezési időpont a bűnügyi állományra vonatkozott

– emelte ki.

Az adásban elhangzott: a rendőrség a társszervekkel együtt a Budapesttől délre eső teljes Duna-mederszakaszon folytatja a kutatást. A baleset helyszínén szombaton és vasárnap a szakemberek számára legfőbb feladat az úgynevezett árnyékolás kiépítése lesz, annak érdekében, hogy a búvárok le tudjanak ereszkedni a roncshoz és ott érdemi munkát végezhessenek.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

staro2
Még egy hét és a rendőrök előbb kiértek mint a baleset történt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Commenter: Székesfehérváron 1963 május 31.-én született Orbán az ügynök elvtárs, de van KGB-s ügynöklapja is.
"május 31-én, pénteken este tűzijáték volt a Várban. Petárdák is durrantak, valakik nagyon örülhettek valaminek".
djnaploja.files.wordpress.com/2015/03/orban_2_.jpg
hirpress.hu/cikkimg/201503/15227.jpg
nezelodo
@Eladott Ország: Nálunk is sokszor előfordul, hogy este későn tűzijátékot rendeznek a dolgos emberek, ha szabadulnak, vagy a kaptárba vonulnak, vagy esküvő lesz, és nem kevés alkalom van amikor szaporodik a nemzet, vagy születés és névnapjuk van. Arra persze kiváncsi lennék, hányszor kérik meg rá a hatósági engedélyt, hogy eldöntse a közeg, hogy én akarok-e este tizenegykor aludni.
Rockxy
azé akinek bőr van a képén az ebbű is politikát gyárt és milyen egyértelmű, hogy azt hiszi, neki van igaza
Eladott Ország
@nezelodo: Valóban népi szokás a réti négereknek, a brazil gépsoron a tűzijáték, ha szabadulnak a kaptárból. Tovább nagyban megy a lopott tűzifa feldolgozása a stílek zúgása és a füstölés a kábelégetés során a rézkábelek kitermelése céljából. "Dógos" nép a Gangesz-parti székely.
Commenter
@Eladott Ország: Ikrek a csillagjegye, ha ugyan nem hamis a születési ideje is, mint a hatalma. A két, akarom mondani, többarcú ember. Ő vagyontalan és nem is volt ügynök sem, ezért nem is kell átvilágítani. Semmilyen kockázatot nem jelent szeretett nemzetére. :(
Eladott Ország
@Commenter: Kiderült! Így alázta meg Orbánt négyszemközt a Fehér Házban Trump! Nem volt ez dicsőséges látogatás, sőt. Inkább MEGALÁZÓ POFONÉRT MENT ODA A MAGYAR KORMÁNYFŐ. A találkozó igazi célja ugyanis az volt, hogy az amerikai elnök utasítsa Orbánt, hogy a Budapestre tervezett NBB nevű orosz bank – ami valójában egy orosz kémközpont lesz az EU-n belül – nem kaphat diplomáciai mentességet. Hiába no, van az a fideszes pofátlanság, ami már az amerikaiak szemét is csípi.
youtu.be/e3KeBT0dZzo

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.