A kormány családi bölcsődék létrehozására kiírt pályázata alapján – 465 millió forint támogatásból – 726 bölcsődei férőhely létesül a következő évben – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára Érden kedden.

Novák Katalin az Otthon Melege Családi Bölcsőde Hálózat családi bölcsődéjében tartott sajtótájékoztatón közölte, hogy a kormányzat által nyújtott jelenlegi pályázati támogatással, az összes családi bölcsődei férőhelyhez képest, közel 11 százalékkal növekszik a családi bölcsődék részaránya.

Hozzátette, hogy

a három év alatti gyerekek ellátására 52 milliárd forintot biztosít a jövő évi költségvetés, ami közel ötszörös emelkedést a 2010-es 11 milliárd forinthoz képest.

Emellett közel kétszeresére emeli a kormány a családi bölcsődék finanszírozását jövőre, hogy a szülőknek is kevesebbe kerüljön a gyerekek ellátása – fűzte hozzá az államtitkár.

Novák Katalin kitért arra: a kormány szeretné, ha a bölcsődei ellátás területén jelentősen nőne a magánszereplők száma, ha az állam vagy az önkormányzatok által fenntartott intézmények mellett minél több családi és munkahelyi bölcsődei hely létesülne.

Novák bejelentette: 465 millió forint támogatásból 726 új családi bölcsődei férőhely létesül

Bölcsődei férőhelyek és a beíratott gyermekek száma (2000-2018). Forrás: KSH/MTVA/MTI

Kovácsné Bárány Ildikó, az Emmi bölcsődei ügyek koordinációjáért felelős miniszteri biztosa arról beszélt, hogy a csaknem 50 ezer bölcsődei ellátást biztosító férőhelyből több mint 6400 családi bölcsődei. A családi bölcsődék férőhelybővítésére kiírt pályázatra 104 pályázat érkezett, 103-at befogadtak. A formai bírálat után 100 pályázat bizonyult érvényesnek, közülük 67 részesül támogatásban, és összesen 110 új családi bölcsőde létesül – sorolta.

A miniszteri biztos elmondta, azért, hogy a családi bölcsődék hosszú távon is működőképesek maradjanak, illetve a térítési díj összege csökkenjen segítve ezzel a családokat, emelkedni fog az állami támogatás fajlagos összege. Emellett azok a fenntartók, akik sajátos nevelési igényű gyermekeket, hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket is ellátnak, az alapnormatíván felül plusz forráshoz is juthatnak.

Forrás: MTI

Címlapi kép: MTI/Bruzák Noémi

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@nemfideszes: ma, 16:50; Elképesztő pofátlan módon hazudnak az ember képébe. Soha olyan kevés gyermek nem született az országban, mint a bűnöző csúti cigány és bandája idejében. Lásd KSH adatok:
https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_h...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@nemfideszes: ma, 16:50; Elképesztő pofátlan módon hazudnak az ember képébe. Soha olyan kevés gyermek nem született az országban, mint a bűnöző csúti cigány és bandája idejében. Lásd KSH adatok:
https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_h...
Sámannus
Mondjuk a Csuti görény szórakozása ettől több nagyságrenddel magasabb, én inkább sírnék ettől az eredménytől, nem dicsekednék. Hogy lehet ettől a beruházástól több tízezer újszülöttet várni
papa.49
Novákszatyor előadta magát, a hazugságaival !!!
Desischado
Na, most feltalálták a spanyolviaszt. Köpedelem banda!
RonaGyuri
MIndeközben a cenzor törölte:
https://444.hu/2019/06/12/novak-katalin-erdem...

Mégis miféle diplomát osztogat

Novák Katyinka a Láncziék banzájában?

Azt írja az újság, hogy „az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Mathias Corvinus Collegium (MCC) diplomaosztó ünnepségén” szónokolt.
Ahogy mondani szokás ez a büdös-lábú és torkú liba megint hozta a formáját. Ömlött belőle a tömény hülyeség. különösen azon értekezése volt lenyűgöző, hogy menjenek a diákok külföldre, mert kellő távolságból az itthoni helyzet egyenesen rózsás.
Azonban mielőtt ebben elmélyültem volna fennakadtam a diploma osztogatáson. Elsőbb, hogy milyen alapon pont ő, aztán hogy nem éppen olyan napokat élünk, hisz egyértelműen a vizsgaidőszak derekán vagyunk.
No meg is néztem hogy mi is ez az MCC-haver! =))
Most már mindent értek! =))
A májam miatt meg kell kegyezzem, hogy egy így osztogatott diplomával nem sok jót jósolok senkinek Európában! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok