Magyarországnak, a népnek szüksége van egy erős, ütőképes honvédségre, amely biztosítani tudja az ország biztonságát – mondta a honvédelmi miniszter hétfőn a Miskolci Egyetemen tartott előadásában.

A népnek erős honvédség kell – már a honvédelmi miniszter szerint

Benkő Tibor az Adassék tisztelet a katonaeszménynek elnevezésű sorozat keretében Honvédelem és haderőfejlesztés címmel tartott előadást. A miniszter hangsúlyozta: a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program arról szólt, hogy "van mit óvjunk, védenünk, és a honvédség ezt megteszi, ez a dolga, a kötelessége".

Ez azonban nemcsak a honvédség kötelessége, hanem valamennyiünké, a haza védelme össztársadalmi ügy – jelentette ki.

A hazát közösen kell óvni és védeni, annak ellenére, hogy az emberek úgy érzik, békében és biztonságban élünk. Ahhoz, hogy békében élhessünk, mindig készen kell állni, hiszen minden nap hallani háborúról; a béke, amely körülvesz bennünket "rendkívül törékeny", ezért kulcsfontosságú, hogy Magyarország legyen kész és képes határai és állampolgárai védelmére, a béke megőrzésére, fenntartására – emelte ki Benkő Tibor.

(Kép: MTI/Koszticsák Szilárd)

Forrás: MTI

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
Tiszteletem Benkő úr, de ide inkább 50 év béke kéne !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gauntlet
Tiszteletem Benkő úr, de ide inkább 50 év béke kéne !
kokopelli
..támadnak a pirézek? ...má megest? (:-()
simmering73
A népnek most arra lenne szüksége, hogy eltakarodjatok a picsába.
jesz
Miniszter úrban egy igazi történész veszett el. Amikor őseinket dícsérte, az arcokon némi megdöbbenést véltem felfedezni. Féltem is, mi lesz, ha valaki felröhög? De nem tette senki. Ezekszerint tényleg harcos őseink voltak, csak én nem tudtam. Bepótolom.
kokopelli
Ez a példája annak,hogy egy nyelvvel két schegget is lehet nyalni! A Putyinékét a NATO-hoz tartozva!
(...vagy csak a leépülés gyorsult fel a Min.úrnál? (Min.=minimum)
advocat
És ki akar bennünket megtámadni? Esetleg konkrétan, nevekkel, mert tudjuk, hogy a körkörös védelem nem megoldás. Már ha lenne is mivel? Tiborom! Valaha volt 3 repülőezred 4-4 századdal, századonkét 16 géppel. Az ezredparancsnokok általában alezredesek voltak. Ma van 14 Gripen azaz 1 század sem, a főnök dandártábornak. Szóval csillagra még futja? Ez csak egy buta kérdés!
Jozefina
Én úgy gondolom, hogy a népnek korrekt és biztonságos egészségügyi szolgáltatás-, szociális háló-, elérhető élelmiszer árak-, demokrácia-, független igazság szolgáltatás-, független ügyészség-, az ellopott nyugdíjak visszafizetése-, stb. kellene inkább, mint erős hadsereg, amit éppen évekkel ezelőtt felszámoltak!!!
advocat
@kokopelli: Szerintem még Benkő is megjárta - annak idején Moszkvát - ott képezték "tovább" akadémiailag, bár kora miatt határeset. Egy biztos, nem a korona másolat előtt tett tiszti esküt.
kereső
Nem igazán csipem, ha a kormány a népre hivatkozva indokol.Magyarország népének nem erős hadseregre van szüksége- hanem békére, erős szociális hálóra, 21.századi oktatásra,21.századi egészségügyre. Nincs viszont szüksége az állandó "háborús" állapot fenntartására, az uszitásra, a kormánytagok részéről a gyűlöletkeltésre. Nincs szüksége orosz bankokra, török dzsihadista iskolára, paks2-re, kinai vasútra, trieszti kikötőre. Van/lenne szüksége egy kormányzó kormányra-és nem propagandára. Minimum program!
kokopelli
@kereső: A '30-as években Németországban is építkeztek,mint a gyengeőrültek!A plebs meg lenyelte a
kamut!Igaz nem tudták,hogy az ő zsebeikre megy a játék,de akkor legalább nem lopták el a zsét! Máig is állnak
sok helyen az építmények...de minek is? Senki nem tudja!
lusta
˝Magyarországnak, a népnek szüksége van egy erős, ütőképes honvédségre, amely biztosítani tudja az ország biztonságát˝ Az a nay igazság, hogy mindezzel tökéletesen azonosulni tudok. Igaza van. Ellenben a mondatban benne van egy súlyos állítás. 10 éve van hatalmon a Soros-bérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk és nincs egy erős, ütőképes honvédségünk. Ne jöjjenek megint azzal, hogy Gyurcsány a hibás, meg Soros..
kokopelli
..és mi van ha árvíz lesz?A főnök a felemás gumicsizmájával nem lesz kevés a hosszú Dunaszakaszon?
A pocakos generálisokat rühelli,de akkor is...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.