Elbukott a KDNP javaslata, mégsem kapnak könnyített törlesztést a bedőlt jelzáloghitelesek – számolt be az RTL Klub Híradója.

Harrach úgy fogalmazott,

személyes kudarcként élem meg, hogy nem sikerült áttörnünk azt a falat, amit a bankvilág uniós segítséggel épített.

Az MNB friss jelentése szerint 105 ezer háztartás késik legalább 3 hónapja lakáshitele törlesztésével, kétharmaduk legalább 5 éve nem fizeti a tartozását. Mindannyian elveszíthetik otthonukat, sokan évek óta árverezéstől tartanak.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
@division: Valahol még egyet is értek veled,sok ember túlvállalta magát...de az hogy így elszabadult a valutaárfokyam,az nagyban köszönhető a náci kormányodnak!!! hogy is volt a mangalicával?? tudod ,az a miniszterelnök aki alatt az Euró eléri a 300 Ft-t...kell folytatnom???...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Nessy: Nem egyértelmű az utolsó mondatom! Ha 5 milliót vett fel valaki, kb. még 10 millió kellett az 50m2-s lakáshoz.
szegfue
@division: 14:39 Mégis mire gondolsz "végkimenetelre"? Az lehet, hogy a születések száma majd meghaladja a halálozások számát és valóban gyarapodik az ország. De mi van akkor, ha nem "sikerül" a 3. gyermek? Bizony kamattal együtt kell visszafizetni. Az persze más, ha már megvan mindhárom gyerek, akkor ez a "veszély" nem fenyegeti. Az ehhez kapcsolódó hitelről meg változatlan a véleményem. Annak idején még csak szoc.pol-nak hivták és 2 gyermek vállalásakor adtak 1.200 eFt-ot. 1 unokám már volt, de a második sehogy sem sikeredett... és bizony elég szép kamattal fizették vissza ezt a pénzt. Sőt! Igazából ez a 10 mill. CSOK is (mint annak idején a szoc.pol.) addig hitelként "viselkedik", amig nincs meg a 3 gyermek... vagyis rájegyzik az ingatlanra. (Én is most vettem csak észre, hogy a házamra is rájegyezték 2x (!) az 1.200 eFt-ot. Rohangáltam a földhivataltól az OTP-ig, végül a MÁK-nál kötöttem ki, akiknek nem volt elég a visszafizetésről az igazolás, használatbavételi, stb. kellett még... mindezeket 2004. évről eredetiben!)
division
@szegfue: Szerintem megválaszoltál mindent helyettem:-)
division
@Nessy: Attól függ milyen házat, és főleg az ország melyik részén vásárolt valaki. Vidéken sokkal olcsóbban lehetett hozzájutni már egy normálisabb lakáshoz is mint mondjuk Pesten, Pécsen, stb.
szegfue
@division: Rendben, elfogadom, hogy 20-30 év mulva talán már többen leszünk, tehát az ország "érdeke" rendben lesz. Csak éppen a benne élő emberekkel mi lesz addigra a CSOK esetleges visszafizetésével + hitelekkel terhelve? A környezetemben nem egy család van, akik egyszerüen itthagyják a hitellel terhelt házukat és kimennek külföldre, tehát a végén csak nem leszünk többen, nem lesz több járulékfizető, igy a nyugdijakat is egyre nehezebben fizetik. Egyébként optimista vagyok ugy általában, de ebben valahogy nem nem hiszek... A legnagyobb baj az, hogy ezt én már nem élem meg:)))
division
@szegfue: Na igen, mi, akik már nem vagyunk annyira fiatalok, azt próbáljuk elérni hogy a gyerekeinknek meglegyen mindenük most is és majd felnőttként is, hogy könnyebben tudjanak boldogulni. A magam részéről főleg ezért dolgozom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.