Elbukott a KDNP javaslata, mégsem kapnak könnyített törlesztést a bedőlt jelzáloghitelesek – számolt be az RTL Klub Híradója.

Harrach úgy fogalmazott,

személyes kudarcként élem meg, hogy nem sikerült áttörnünk azt a falat, amit a bankvilág uniós segítséggel épített.

Az MNB friss jelentése szerint 105 ezer háztartás késik legalább 3 hónapja lakáshitele törlesztésével, kétharmaduk legalább 5 éve nem fizeti a tartozását. Mindannyian elveszíthetik otthonukat, sokan évek óta árverezéstől tartanak.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
@division: Valahol még egyet is értek veled,sok ember túlvállalta magát...de az hogy így elszabadult a valutaárfokyam,az nagyban köszönhető a náci kormányodnak!!! hogy is volt a mangalicával?? tudod ,az a miniszterelnök aki alatt az Euró eléri a 300 Ft-t...kell folytatnom???...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
division
Felvették, nem fizetnek, mégis mit várnak? Vették fel a sok-sok milliót ész nélkül, minél nagyobb lakás legyen, új autó, ingyen hitel, minimális törlesztő hosszú éveken át, apró betűs rész meg smafu...Csak a buta, gondolkodni nem tudó emberek esetek főleg ebbe bele.
Pálinkás Pál
@division: Valahol még egyet is értek veled,sok ember túlvállalta magát...de az hogy így elszabadult a valutaárfokyam,az nagyban köszönhető a náci kormányodnak!!! hogy is volt a mangalicával?? tudod ,az a miniszterelnök aki alatt az Euró eléri a 300 Ft-t...kell folytatnom???...
Fox W Mulder
Jó lenne ha megoldást találnának ,nem kerülhet senki az utcára ! Üresen állnak önkormányzati lakások ,én tudok csak véletlen 4 ről úgyhogy nem figyeltem csak véletlenül kaptam tudomást róla .
Vásárolják ki az önkormányzatok és kifizethető bérleti díjat állapítsanak meg . Ez a megoldás egy normális államban .
DR PRÉDlKÁTOR
@division: te CSÖKÖTT AGYÚ HÚGYMÁJSZTER!
Mi van azzal, aki felvett 10 milliót, visszafizetett 20 milliót, de még 30 milliót követelnek rajta?
te szerencsétlen agymosott tuskó!
1magyar
A svájci frank magyarország EU csatlakozása idején is nulla körüli aztán mínuszos kamatozású volt. Akkor, vagyis 2004 májusban 164 forint körül volt az CHF árfolyam. Most 300 forint körül mozog, tehát a mai napig nem érte el az akkori árfolyam kétszeresét, miközben a tartozások tömegesen a 3 vagy 4-szeresét követelik vissza az ügyfelektől a magyar törvények és szabályok szerint működő bankok

Itt fentebb megírta a tutit valaki, bizony, ha csak a dupláját követelhetnék vissza a bankok, már az is tisztességesebb lenne.
Clavigo
@division: Érdekes..2010-ig nem volt gond. Igaz,,volt aki túlvállalta magát,,minden esetre az árfolyam rendben volt... Orbánék szinte első megmozdulása 2010- ben, a forint bedöntése volt. Ebben a vonatkozásban,azóta is " jól teljesítenek",a zseniális Matolcsi asszisztálásával,( nincs árfolyamcél )...Remélem,,sok fitymasz-proletár vár a kilakoltatásra,,,,,a többieknek részvétem.
1magyar
@Clavigo: Nekem is volt és 2009-ben már a dupláját kellett fizetnem.
cikicakk55
@Clavigo: Szerintem Fitymaszost nem tesznek ki.Legalább is nem Orbán holdudvarához tartozót.A másik,hogy a Fitymaszosokat szerintem Orbán már rég kihúzta a szarból,ráadásul annyi a fizetésük,hogy könnyedén tudnának segítség nélkül is törleszteni
1magyar
2005-ben vettem fel és 2009-re duplázódott.
division
@Pálinkás Pál: @Clavigo: @cikicakk55: @1magyar: Nekem mindegy hogy aki nem tud fizetni az Fideszes vagy sem, a törvényt én úgy értelmezem hogy mindenkire vonatkozik aki hitelekbe verte magát, sokszor jócskán túlvállalva kereteit. Talán kicsit általánosítottam, szóval aki épeszű keretek között csinálta az ne vegye magára.
Csizmás Kond
A magyar bankrendszer a zsidónál is zsidóbb...a többit mindenki gondolja úgy ahogy akarja.
division
@DR PRÉDlKÁTOR: Meglátszik rajtad az értelmi színvonal, bár ezt már maga a névlopás is bizonyította. Gondolom nyögöd a felelőtlenül felvett hiteleidet, ezért érintett annyira rosszul a hozzászólásom. A többieknek megírtam fentebb hogy kikre értettem, de téged nem vettelek bele, mert a megnyilvánulásod alapján igen sötét lehetsz:-) Egyébként meg minden ember, aki képes volt akár 10 milliót is felvenni 25 évre, mellé autó, stb., az teljes mértékben felelőtlen volt, azért 25 év nem éppen kis idő, ki tudja mi történhet annyi idő alatt. Ha megérted jó, ha nem az sem baj:-)
Nessy
@division: Ezzel csak egy apró gond van! Amikor felvette a hitelt az 3 millió volt, aztán jött a "forintosítás" és 8 millió lett a még fennálló!
Természetesen, akinek volt pénze kedvezményesen visszafizethette.
Hasonlót már megéltünk az Antal kormány idején, amikor egyik napról a másikra a 3%-s lakásfelújítási hitel 32%-s lett. Illetve, ha vállalta az ember, hogy egy év alatt visszafizeti, akkor csak 18%. Nekünk szerencsénk volt, már nem volt sok hátra, így megúsztuk "csak" 15% plusz kamattal.
Amikor valaki hitelt vesz fel, értelmesen gondolkozva felméri, mennyit bír el a fizetése/fizetésük. Viszont amikor hirtelen két-háromszorosára emelkedik a törlesztő részlet, akkor borul minden! Igaz, még a sok a naiv ember, aki azt hiszi, amit ma mondanak hazánk nagyjai, az holnap is igaz! Na, ez a nem igaz!
szegfue
Sajnos ennek az eladósodásnak még nincs vége... a CSOK-hoz felvett hitelekkel -- bár nem deviza alapuak -- hasonlóan járnak az emberek. Nekem nem igazán "életszerü", hogy akinek van 3 gyermeke, eddig nem volt megfelelő nagyságu lakása, mert nem tellett rá, akkor majd most a 10 milliós támogatás mellé felvesz még 10 milliót 20-30 évre és képes lesz fizetni a törlesztő részt. Nagyon vonzó ez a 10 mill. vissza nem téritendő CSOK, de arra már semmilyen biztositék nincs, hogy ennyi idő alatt nem betegszik meg, vagy nem veszi el a munkáját és akkor fizetésképtelen lesz. (Arról már nem is beszélve, hogy 20 millióért talán nem is kap ma már lakást.) Összességében ugy gondolom: hiba a kormány részéről olyan segitség a 3 vagy több gyerekes családoknak, ahol "mellékesen" még hitel felvételére is serkenti az embereket.
Jozefina
Mert tetvek vagytok a fidesszel együtt!!!
Mindenki hülye, aki egy fillért is fizet. Senkinek nem kellene törlesztést fizetni és a népharagnak elzavarni az összes szemét bankot fideszestűl mindenestül!!!
verőce21
Nincsen ingyen sajt, csak az egérfogóban.
Clavigo
@cikicakk55: 07.50. Igazad van,,,,én nem is azokra gondoltam,,akik 180 ft-tal törleszteni tudtak...
szegfue
@verőce21: 11:01 Ezt a mondást még nem hallottam, de jóóó!!
division
@Nessy: @Clavigo:
Van olyan ismerősöm nem egy aki szintén beleugrott, de kifizette amikor 180 Ft - on ki lehetett. Van olyan ismerősöm is nem egy akinek a havi 30 ezres törlesztője pár éve 15 ezerre esett a forintosításnak eredményeként ( igaz, ők általában ésszel, 3 millió körül vettek fel, nem 10-20 milliót).
division
@szegfue: A CSOK így hirtelen kedvezőnek tűnik, de a végkimenetele nem lesz az.
Nessy
@division: Volt aki többet, de olyan szerződéssel, hogy nem emelkedett olyan magasra a törlesztője.Hozzáértő ügyvéd ismerőse segített intézni.
Lakásra bizony önrésszel sem igazán volt elég 3 - 5 millió, már régebben sem. Kellett a felvett összeg duplája 50 m2-re.
Nessy
@Nessy: Nem egyértelmű az utolsó mondatom! Ha 5 milliót vett fel valaki, kb. még 10 millió kellett az 50m2-s lakáshoz.
szegfue
@division: 14:39 Mégis mire gondolsz "végkimenetelre"? Az lehet, hogy a születések száma majd meghaladja a halálozások számát és valóban gyarapodik az ország. De mi van akkor, ha nem "sikerül" a 3. gyermek? Bizony kamattal együtt kell visszafizetni. Az persze más, ha már megvan mindhárom gyerek, akkor ez a "veszély" nem fenyegeti. Az ehhez kapcsolódó hitelről meg változatlan a véleményem. Annak idején még csak szoc.pol-nak hivták és 2 gyermek vállalásakor adtak 1.200 eFt-ot. 1 unokám már volt, de a második sehogy sem sikeredett... és bizony elég szép kamattal fizették vissza ezt a pénzt. Sőt! Igazából ez a 10 mill. CSOK is (mint annak idején a szoc.pol.) addig hitelként "viselkedik", amig nincs meg a 3 gyermek... vagyis rájegyzik az ingatlanra. (Én is most vettem csak észre, hogy a házamra is rájegyezték 2x (!) az 1.200 eFt-ot. Rohangáltam a földhivataltól az OTP-ig, végül a MÁK-nál kötöttem ki, akiknek nem volt elég a visszafizetésről az igazolás, használatbavételi, stb. kellett még... mindezeket 2004. évről eredetiben!)
division
@szegfue: Szerintem megválaszoltál mindent helyettem:-)
division
@Nessy: Attól függ milyen házat, és főleg az ország melyik részén vásárolt valaki. Vidéken sokkal olcsóbban lehetett hozzájutni már egy normálisabb lakáshoz is mint mondjuk Pesten, Pécsen, stb.
szegfue
@division: Rendben, elfogadom, hogy 20-30 év mulva talán már többen leszünk, tehát az ország "érdeke" rendben lesz. Csak éppen a benne élő emberekkel mi lesz addigra a CSOK esetleges visszafizetésével + hitelekkel terhelve? A környezetemben nem egy család van, akik egyszerüen itthagyják a hitellel terhelt házukat és kimennek külföldre, tehát a végén csak nem leszünk többen, nem lesz több járulékfizető, igy a nyugdijakat is egyre nehezebben fizetik. Egyébként optimista vagyok ugy általában, de ebben valahogy nem nem hiszek... A legnagyobb baj az, hogy ezt én már nem élem meg:)))
division
@szegfue: Na igen, mi, akik már nem vagyunk annyira fiatalok, azt próbáljuk elérni hogy a gyerekeinknek meglegyen mindenük most is és majd felnőttként is, hogy könnyebben tudjanak boldogulni. A magam részéről főleg ezért dolgozom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.