Januártól a tervezett infláció mértékével megegyezően 2,8 százalékkal emelkednek a nyugdíjak – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Új, kormányzati bejelentés a nyugdíjakról

Ez azt jelenti, hogy a Fidesz teljesíti azon vállalását, hogy a nyugdíjak megőrzik az értéküket, sőt, az elmúlt években még 10 százalékkal nőtt is a nyugellátások vásárlóereje – hangsúlyozta Rétvári Bence.

Hozzátette: az elmúlt időszakban 250 milliárd forintnyi pluszjuttatást is kaptak a nyugdíjasok, a többi között Erzsébet-utalvány és rezsitámogatás formájában.

Az államtitkár szerint ennek köszönhető, hogy 21 százalékról 15 százalékra csökkent azoknak a nyugdíjasoknak az aránya, akiket szegénység fenyeget. Ez már jobb érték, mint a 18 százalékos uniós átlag – hívta fel a figyelmet.

Rétvári Bence úgy értékelt: azok a balliberális erők kritizálják folyamatosan a nyugdíjemelés mértékét, akik kormányzásuk alatt csökkentették a nyugdíjakat.

Kép: MTI/Soós Lajos

Forrás: MTI

104 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@RonaGyuri: Úgy gondolják, hogy ha naponta elmeséli Rétvári ezt a dajkamesét, akkor igaz lesz? Igaz a 2,8%, ami köszönő viszonyban sincs a valós inflációval, valóság, hogy az előző évi korrekciót évek óta lenyelik.
Talán ha elővenné az általános iskolás matek könyvét, rájönne, hogy a svájci indexálás nem csökkenést eredményezne ma sem!
Legyen szives ezeket a legközelebbi demens otthon lakóinak előadni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Logogrif
Sajnos megérdemeljük...Már réges rég el kellett volna hajtani őket !
verőce21
Ebben az évben a "vágtató infláció" valószínűen még magasabb lesz - tekintve az euro erősödését -, de a nyugdíjkiegészítés még a 0,7% sem lesz, amit a múlt év novemberében megkaptak a nyugdíjasok visszamenően. Sőt, a 2020 éves nyugdíjemelés alapjául is szolgált! ( A rendelettől eltérően!)

Ezért, az ezév januári nyugdíjak 3,52%- kal magasabbak a 2019. év januáritól!

Így
karma1
3 honapos cikk, mi a turonak lett ez ide visszahozva?
Sámannus
@karma1: A köcsögök sztrájkolnak azé kopiznak

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.