Januártól a tervezett infláció mértékével megegyezően 2,8 százalékkal emelkednek a nyugdíjak – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Új, kormányzati bejelentés a nyugdíjakról

Ez azt jelenti, hogy a Fidesz teljesíti azon vállalását, hogy a nyugdíjak megőrzik az értéküket, sőt, az elmúlt években még 10 százalékkal nőtt is a nyugellátások vásárlóereje – hangsúlyozta Rétvári Bence.

Hozzátette: az elmúlt időszakban 250 milliárd forintnyi pluszjuttatást is kaptak a nyugdíjasok, a többi között Erzsébet-utalvány és rezsitámogatás formájában.

Az államtitkár szerint ennek köszönhető, hogy 21 százalékról 15 százalékra csökkent azoknak a nyugdíjasoknak az aránya, akiket szegénység fenyeget. Ez már jobb érték, mint a 18 százalékos uniós átlag – hívta fel a figyelmet.

Rétvári Bence úgy értékelt: azok a balliberális erők kritizálják folyamatosan a nyugdíjemelés mértékét, akik kormányzásuk alatt csökkentették a nyugdíjakat.

Kép: MTI/Soós Lajos

Forrás: MTI

111 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@RonaGyuri: Úgy gondolják, hogy ha naponta elmeséli Rétvári ezt a dajkamesét, akkor igaz lesz? Igaz a 2,8%, ami köszönő viszonyban sincs a valós inflációval, valóság, hogy az előző évi korrekciót évek óta lenyelik.
Talán ha elővenné az általános iskolás matek könyvét, rájönne, hogy a svájci indexálás nem csökkenést eredményezne ma sem!
Legyen szives ezeket a legközelebbi demens otthon lakóinak előadni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kissé felnőttem
Azért akik utánunk kullogtak a kezdetekkor ma mind beelőzött. Nos ? Lengyelek a 13- után hamarosan a 14 et is adják.akkor a nyugdijasoknak, ki teljesit jobban? vagy ki az aki csak az adatokat nyomatja tonnaszámra valóság meg szürke eminenciás.
evacica
Hazugság minden szavuk! Nekik meg Orbánéknak kéne ennyiből megélni, mint amiből az átlag magyar és nyugdíjas él!Jóllakottak politikája ö-k degeszre lopják magukat és valóban nagyon jól élnek a mi bőrünkön! Mocskos hazug banda!
verőce21
Drága @evacica: Tévedés, amit írsz! A biztosítók az igazán hazug banda.

A minap megjött a lakásbiztosításom, amiben szívélyesen közlik, hogy a KSH múlt évi inflációs adatai alapján, 12%-kal emelik meg a lakásbiztosítási díjam, értékkövető indexálással!
verőce21
Hozzáteszem, nekem semmilyen üvegkár, vízkár.., oszkár, ingóság, stb. mellékbiztosításom nincsen.
Csak az épület. :) @evacica:
evacica
@verőce21: És mi köze ehhez a kormány bejelentéséhez, hogy milyen rendesek a nyugdíj emelés terén?
verőce21
@evacica: A 2,8 és 12% között azért van egy kis különbség!
Hogy milyen hazugok ezek a biztosítók? Talán nem? :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok