A pártelnök havi átlagban akár több mint 23 millió forintot költhetett az elmúlt négy évben.

Nagyjából havi 23 millió forintot költhetett az elmúlt négy évben Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció pártelnöke – legalábbis erre lehet következtetni az elmúlt négy évben leadott vagyonnyilatkozataiból. Az elnök vagyona 1,1 milliárd forinttal csökkent – írja a Világgazdaság.

A lap szerint miközben értékpapírban lévő pénze

alig 90 millió forinttal gyarapodott 2016 és a 2019 között, az Altus Portfóliókezelő Kft.-től összesen több mint 1,9 milliárd forint osztalékot vett fel négy év alatt Gyurcsány Ferenc.

2016-ban csaknem

1,2 milliárd forintos osztalékot kapott cégétől. Az országgyűlési képviselő a következő években rendre további 220–290 millió forintos osztalékokat vett fel.

Tízmilliókat költhetett havonta Gyurcsány?

Az első nagy értékű osztalékkifizetés után a vagyonnyilatkozatában megjelent egy valamivel

több mint 641 millió forint értékű értékpapír-állomány, vagyis ekkora összeget részvényekbe vagy egyéb értékpapírokba helyezhetett el a pártelnök.

Tehát már ebben az évben hiányzik több mint félmilliárd forint – legalábbis, ha csak a vagyonnyilatkozatokból igyekszünk követni a pénz útját.

A DK elnöke az egyéb vagyonának gyarapodásáról az évek során nem számolt be.

A 61 milliós lakáshitele a bankhiteleknél szokásos tempóban csökkent a tavalyi 56,5 millió forintra. Újdonságként az elmúlt évről szóló beszámolójába bekerült egy ingatlanvásárlás, de ezzel kapcsolatban is csak egy 225 millió forintos foglaló. Ennek ellenértékét sem saját vagyonból fizette, hanem 150 millió forint értékben értékpapírjaira kapott kölcsönt. Vagyis e foglalóra is mindössze 75 millió forintot fordított a meglévő vagyonából.

A lap szerint ha kivonják a fel nem lelt 1,2 milliárd forintból a 75 millió forintot, nagyjából 1,1 milliárd forint útja továbbra is homályban marad. A lap számításai szerint, ez akkor lehetséges, ha a pártelnök havi átlagban valamivel több mint 23 millió forintot költött az elmúlt négy évben.

Cikk- és címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

(vg.hu)

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Kit érdekel? Mert engem nem, bár megjegyezném, hogy az Ő költései nem közpénzből származnak-mint orbáné, rogáné, mészárosé, tiborczé, meg a sajátlábé.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Aki Én: Az idióta bolsevik ócsároláson, hazudozáson kívül semmi egyéb? Frissítsél már!
Aki Én
@ómió: ...én nem tudlak frissíteni. Hörögj lúzer, másra nem is vagy jó :)
ómió
@Aki Én: Magadat, buzifi! Meg a "forrásodat", a bolsi hazugságlexikont!
ómió
@Aki Én:Választási csalások, buzifi? Ez a legújabb frissítés a bolsi hazugságlexikonban, amit szintén másra kell hazudnotok? Rákosi dédikéd kékcédulázását meg, amikor egyetlen pártot lehetett "választani", véletlen "kifelejtetted" a Fideszre hazudni! Ekkora bolsevik hanyagságért még megkaphatod a magadét az efftársaidtól!
balos
A fideSS szar kurmány dicsekszik,hogy jól megy a "szekerük",de ha egy cég jól műkődik,mindjárt előkerülnek a nemzethy irigyek!
advocat
@durbincs: Ajvé! Nem értem! Tudom az én agykapacitásomban van hiba! Mert azért ehhez már 300 IQ is kevés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.