Az ellenzéki térfél komoly problémáiról beszélt a 2022-es országgyűlési választásokra való felkészülés kapcsán Tóth Erik, a Nézőpont Intézet elemzője az M1 péntek reggeli műsorában.

"Komoly problémák vannak az ellenzéki térfélen" – állítja egy kormányközeli elemző a köztévén
Fotó: Facebook/Jakab Péter

Azzal kapcsolatban, hogy Jakab Péter, a Jobbik új elnöke mazsolához – egy szerinte nagyon megosztó élelmiszerhez – hasonlította Gyurcsány Ferenc DK-elnököt, aki válaszul rossz cukrásznak nevezte Jakab Pétert, az elemző hangsúlyozta:

megmosolyogtatók ezek a kijelentések, de a vita arról szól, hogy ki kit "szalámizzon le" az ellenzéki oldalon.

Tóth Erik közölte, az ellenzéki térfélen komoly probléma lehet, hogy minden ilyen vita, veszekedés azt üzeni a választóknak: az ellenzéki pártok nem kormányzóképesek.

Jelezte, az ellenzéki pártok igyekeznek azt a látszatot kelteni, hogy a 2022-es országgyűlési választásra közös listával készülnek, de egyértelmű, hogy

inkább abban érdekeltek: ne alakuljon ki egy közös lista, helyette legyen egyetlen olyan kiemelkedő párt, amely domináns lehet közöttük.

A jelenlegi folyamatokból arra lehet következtetni, hogy a következő két évben a magyar belpolitika része lesz az ellenzéki összefogásról szóló vita – mondta az elemző, megjegyezve, az ellenzéki összefogás kérdését relevánsan a tavaszi, nyári tisztújítás után lehet majd tárgyalni.

(MTI)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
Az a fideSSes csicska beszél,akit a "disznók" bízták meg,hogy röfögjön nekik!
kereső
Nagyon tudnak "aggódni"- ez sem szól másról, mindenképpen megakadályozni az ellenzéki szövetség megkötését.az a fidess halála lenne.
Sámannus
Jó lenne ha inkább a kormányoldalon szortíroznák a záptojásokat. Vihetnének haza is vagy kettőt illatosítónak, hogy lenyomják a fideszretyó illatát.
Borsodi
@Mirabilis: Arról nem vesznek tudomást,szerintük jobb az élet mint Ausztriába.Mészáros is okosabb mint egy hetedikes.Orbán meg egy focistánál sokkal jobban helyezkedik,és cselez.
vitriol
kedves a fidesz részéről ez az aggódás az ellenzék miatt, de ez legyen az ellenzék problémája. A kormány aggódjon saját sorsáért, mert már a végét járja!
Aki Én
Ezek a nyilatkozatok csak azt bizonyítják, hogy nincs egy nyugodt percük. Ők tudják a legjobban, hogy elmentek a falig, ennek szép vége nem lehet.
tudode
Azért van remény!
.
Simicska megmondta, hogy az ország túl fogja élni a tatárok, az oroszok után a haverját is!
.
www.google.com/search?q=simicska+orb%C3%A1n+haza%C3%A1rul%C3%B3&oq=Simicska&aqs=chrome.1.69i57j69i59j35i39j0l5.4479j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Ugyan ez a gyülekezet nem érdemel egy csepp véráldozatot sem, de az ellenzék olyan már mint a szárnya szegett madár annak ellenére, hogy az ellenzék csak 1%-kal kevesebb választót mondhat magáénak
.
Nézzük csak:
.
adatujsagiras.atlatszo.hu/2019/05/29/a-valasztasi-terkepek-zome-csaloka-mutatunk-egy-realisabb-kepet-a-fidesz-gyozelmerol/
.
Amikor az ellenzék azt kommunikálja, hogy csupán az ország 22 százaléka szavazott a Fideszre, akkor sebtiben hozzáteszik, hogy a 78 százaléka pedig nem szavazott rá. Valóban így van, de pont ugyanígy mondhatná a Fidesz, hogy az ország 79 százaléka pedig nem szavazott az ellenzéki pártokra.
.
A 2x2 5 lett a győztes kompenzációval, amely mögött nincs választó.
.
Az ellenzék jobban tenné, ha távol maradna a plenáris ülésekről, hasonlóan mint ezek amikor kormányon volt Gyurcsány, és kihúzta a belét az egész galeri, és kihelyezett frakcióülésen uszították azokat, akik után rekultiválni kellett a Kossuth tere!!!
fahrenheit451
A fizetett kormányközeli elemző szerint mindenhol, mindenki rossz, csak Orbán a helikopter.
Nyugtával dicsérd a napot, kiscsíra!

Ezek mit fognak kezdeni magukkal Orbán után?
Már most sajnálom őket - az elvakult kiscsírákat. amikor eltűnik a bálványuk.
Ott maradnak elhagyatva árván, mert eltűnt a színről a bálvány.
tudode
@Pegero: .
Annak tudatában van, hogy ALKOTMÁNYOS VÁLSÁGBAN játssza az eszét az, aki még mindig van, dicsekedve külföldön, hogy négyszer vesztett, és négyszer győzött, de milyen áron!
.
www.google.com/search?q=alkotm%C3%A1nyos+v%C3%A1ls%C3%A1g+van+magyarorsz%C3%A1gon&oq=Alko&aqs=chrome.1.69i57j69i59l2j0l5.4013j1j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Amelynek következtében nem is miniszterelnök
.
www.google.com/search?q=alkotm%C3%A1nyos+v%C3%A1ls%C3%A1g+van+magyarorsz%C3%A1gon&oq=Alko&aqs=chrome.1.69i57j69i59l2j0l5.4013j1j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
..
Két választása van, vagy mindenáron győzelem, vagy a méltó helye!
.
Boldog lennék, ha "szamárságokat beszélnék", de nagyon nagy árat fizet az ország ezért a "szamárságért"!!!
tudode
@Pegero: .
Ja! Még annyit!
.
Vona férfi a talpán! Azt mondta ha nem győz, LEMOND, és vlogger lett! Figyelmébe ajánlom a videóit!
tudode
@Pegero:
.
Reménytelen nálam bepróbálkozni!
.
Nem én mondom, az világháló arhivuma. Nem szeretnék a fehérneműjében lenni!
.
Pedig a rendszerváltás reménysége volt, de nem tudott/tud ellenállni a kísértésnek!
Clavigo
@Pegero: Szóval te " meggyőződéses " vagy... Nem baj,,a teljesen hülyékre is szükség van Orbán elvtárs Kondájában..
tudode
@Pegero: .
Ezennel a csevejt befejeztük, mert mintha nem egy országban élnénk! Amiatt is, mert nem őriztünk együtt libát!
RonaGyuri
@RonaGyuri: Business as usual

A módszer nem új, de mostanság általános

„Úgy tűnik, összeomlott a magyarországi állat-egészségügyi rendszer, miután a hozzá nem értő apparátcsikokkal feltöltött kormányhivatalok irányítása alá rendelték.”, illetve „Gyakorlatilag összeomlott az állat-egészségügyi hatósági rendszer Magyarországon … A közigazgatás átalakítása során az állategészségügyet alárendelték - ahogy fogalmazott: az "arrogáns pártkatonák" által irányított - kormányhivataloknak.” – ilyen és ehhez hasonló megállapítások hangzanak el manapság a témához értőktől. S ha vesszük a fáradtságot és megvizsgáljuk bármely a „kormányhivataloknak” delegált területet rövid értékelés után egyértelművé válik, hogy alapvető problémák vannak. Persze vannak olyan területek is, amik csak így-úgy vegetáltak addig is, de sajnos egy sor területen egyértelmű a visszalépés.
A kormányhivatal elnevezés nem csak azért találó, mert az „államosítás” jegyében hozták őket létre, de a kormányzat dilettáns voltát is jól képviseli! =))
RonaGyuri
Ez is olyan jellemző

nem csak az az egyetlen érdekes, hogy mire költi a legális jövedelmét, de meghatározó az is ha valahol tapsol

A derék Láng mester a bukott II. kerületi ex-polgi és életművész (még a Toncsi is elbújhat mellette; neki havi 1 millából nem egészen 2 év alatt sikerült 50 millát spórolnia), mostanság a Fidesz budapesti frakcióvezetője nyilatkozott a Magyar Hírlapnak.
„Szimbolikus volt, hogy a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén ott ült az első sorban Gyurcsány Ferenc, és tapsolt az embereinek, ahogy mentek fel a pulpitusra a pozíciókért. ”!!! =))

Szűzanyám ex-ME nehogy elmenjen színházba, s ha mégis, akkor nehogy tapsolni merészeljen, mert annak a színháznak annyi. De legalább is a darabot le kell venni a műsorról.
SystemError
@durbincs: Így már érthetőbb lesz mindenki számára, hogy mit keres itt a @Durbincs: nevű csicska és nick alteregói

propeller.hu:
kepkuldes.com/image/3eCb5i

vadhajtasok.hu
kepkuldes.com/image/3eCQwj

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.