Időközi országgyűlési képviselő-választást tartanak ma a Fejér megyei 4-es számú választókerületben, Dunaújvárosban és környékén, a tisztségért hatan indulnak.

Dunaújvárosban is működni fog az ellenzéki összefogás?

A megye keleti részét lefedő, Dunaújváros központú egyéni választókerületben azért kellett időközi voksolást kiírni, mert az ott 2018 áprilisában parlamenti mandátumot szerző Pintér Tamást (Jobbik) tavaly októberben Dunaújváros polgármesterévé választották. Mivel a két tisztség összeférhetetlen, a politikus lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról.

A szavazólapokon – sorsolás alapján – a következő sorrendben szerepelnek a jelöltek: Árgyelán János (Mi Hazánk), Medveczki Zoltán (Zöldek), Sürü Renáta (független), Kálló Gergely (Jobbik-DK-LMP-MSZP-Momentum-PM), Borbély József (Tempo Párt), Molnár Tibor (független). Utóbbi jelölt a Fidesz támogatásával indul – ezt még január elején Dorkota Lajos, a nagyobbik kormánypárt választókerületi elnöke jelentette be.

Eredetileg hét jelöltet vett nyilvántartásba az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság, ám a független Törökné Juhász Ilona visszalépett.

A választókerületben 67 471-en jogosultak voksolásra, közülük az átjelentkezéssel szavazók száma 27, ők a választókerületen belül jelentkeztek át. Öten külképviseleten szavaznak, a voksukat tartalmazó urnákat hazaszállítják, és a kijelölt szavazókörben fogják összeszámolni, a vasárnap leadott szavazatok közé keverve.

A választásra jogosultak reggel 6 és este 7 óra között adhatják be szavazatukat.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Volt előválasztás az ellenzéki oldalon? Győrben kiderült, hogy ott is kellett volna...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
hogy működni fog-e? Este nyolc körül megtudjuk..
Béla333
Volt előválasztás az ellenzéki oldalon? Győrben kiderült, hogy ott is kellett volna...
RonaGyuri
a mellékelt kép a firkászi megátalkodott butaság mintája; minden választás kapcsán ezt használják, pedig semmilyen szempontból nem kvadrál a hazai (szakmai okokból több tucat választási rendszert ismerek, s ezek között nincs olyan ahol ez stimmelne) választási rendszerrel! =))
Eladott Ország
Dunaújváros egy igen fontos település a fidesz számára, amely a függetlenség álcája mögé bújtatta helyi jelöltjét, akit a teljes ellenzék által támogatott Kálló Gergellyel szemben indít. Az ismételt fideszes vereség újabb arcvesztés lenne a párt számára, bár abban biztos vagyok, hogy ha esetleg ez történik, úgy tennének, mintha nem is lett volna választás Fejér megyében, nemhogy nekik közül lett volna hozzá vagy az alulmaradt jelölthöz. Azt pedig talán említeni sem kell, hogy az esetleges független fideszes győzelem mennyire egyértelmű pofon lenne az ellenzéki összefogás számára.
index.indavideo.hu/video/dunaujvaros_valasztas_orszaggyules_kepviselo_jobbik_ellenzek_fidesz

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.