Több mint százezren jutottak hozzá a babaváró hitelhez, amely a 10. legnépszerűbb kifejezés volt, amire az internetezők rákerestek – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Várkert Bazárban tartott vasárnapi évértékelő beszédében, amelyben tájékoztatott az egy éve ilyenkor meghirdetett családvédelmi akciótervről.

Megkezdődött a négygyermekes anyák jövedelemadó-mentessége, ami 40 ezer család életét teszi könnyebbé – hívta fel a figyelmet a kormányfő.

Bár nem szerepelt a családvédelmi akciótervben – folytatta –, de "sikerült a meddőség elleni küzdelemben is egyet, sőt kettőt is előre lépni". A legfontosabb az volt, hogy mindenki számára elérhetővé, vagyis ingyenessé tegyék a vizsgálatokat és beavatkozásokat, sőt a gyógyszereket is. Ma az állami szolgáltatók minden hozzájuk fordulót el tudnak látni – közölte.

Azt is jó hírnek nevezte, hogy 2010-2018 között 90 ezerrel több gyermek született, mint abban az esetben született volna, ha minden maradt volna a 2010-es tendenciák medrében.

Tudom, hogy a négygyermekes anyák után a háromgyermekes anyák számára is előbb vagy utóbb be kell vezetni az szja-mentességet. Azt is tudom, hogy a szülés utáni első félévben ma az anyák az előző évi átlagkeresetük 70 százalékát kapják, és ezt 100 százalékra kellene emelni, s akkor a szülést követő első félévben több pénzhez jutnának, mintha nem szültek volna

- mondta.

A kormányfő szerint 2010 és 2018 között 90 ezerrel több gyerek született, mint korábban, viszont rossz hír, hogy

a népességfogyás nem állt meg, a magyar továbbra is veszélyeztetett fajta.

A gyermek nem pénzkérdés, de számítanak az anyagiak.

Ha valóban áttörést akarunk elérni, akkor át kell törnünk a Rubikonon

Olyan intézkedés kell, hogy a gyermeket vállalók valóban jobban járjanak, mint azok, akik nem így tesznek.

Megemlítette Orbán Viktor a fiatalok körében bevezetett ingyenes nyelvvizsgát és KRESZ-vizsgát is, hozzátéve, hogy ezt ki kellene terjeszteni a gyesen, gyeden lévő édesanyákra is.

Forrás: Index, MTI

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
És éppen a fidesz által van veszélyeztetve, mert a csutkány úgy beszél róla, mintha valami kihalófélben levő állatfajta lenne. Nosza, majd építünk szaporítótelepeket, aztán 9 havonként elletünk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Orbán megtisztelte az ellenzéket is- mintegy 2800 ezer embert imigyen:"az ellenzéket, akik szerintem minden áron vissza akarnak kapaszkodni a hatalomba, úgy írta le: nyilas kis gatya, vörös mellény, rajta szivárvány kitűző."- ez az emberszerű mondja magát demokratának? Ez kapaszkodik az EPP-be?
Ha az ellenzék képviselői még mindig ragaszkodnak a parlamenti székeikhez, üzenem felejtsenek el. Én a vállasztópolgár fogom bojkottálni ezt a hatalmat,és nem veszek részt egyetlen választáson sem.
Clavigo
Fénylő Csillagunk,,,,, jó édes @nyád,,,az a " fajta",,, Faszkalap.
Béla333
""a magyar továbbra is veszélyeztetett fajta"

A legfőbb veszélyt ránk a Fideszes maffia jelenti. Akinek a "munkája" következményeként menekül ebből az országból aki csak teheti.
bence
Ha a nép nem lép , akkor 2022 - ben már nem veszélyeztetett , hanem kihaló félben lévők leszünk !
Málna
Tényleg sok mindent tesznek azért, hogy megjöjjön a gyermekvállalási kedv. Pár éven belül be kell ennek érnie.
Sámannus
"Csak" te veszélyezteted a csürhéddel nyomorék hazudozó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.