Erről Kocsis Máté írt Facebook-oldalán. A kormány csak 15 napra hirdethet vészhelyzetet, ezt csak a parlament hosszabbíthatja meg.

Fidesz: fogadja el a parlament a "koronavírus-törvényt" – ez állna a drasztikus rendelkezésben

Arra kéri a parlamenti pártok képviselőit Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető, hogy a nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciójához hasonlóan szavazzák meg jövő héten a "koronavírus-törvényt".

A frakcióvezető Facebook-oldalán csütörtökön közzétett bejegyzés szerint ez azért fontos, hogy Magyarország hatékonyan védekezhessen a járvány ellen.

Kocsis Máté úgy fogalmazott:

"Most összefogásra van szükség!"

A frakcióvezető korábban az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a Fidesz-frakció arra kéri az Országgyűlést, hogy mielőbb adjon felhatalmazást a kormánynak a koronavírussal összefüggésben elrendelt veszélyhelyzet meghosszabbítására.

A Fidesz parlamenti frakciója támogatja a kormány koronavírus-járvány kezelésével összefüggő javaslatait, és készen áll arra, hogy a parlament jövő heti ülésén megszavazza a veszélyhelyzet meghosszabbítását – írta Kocsis Máté.

Forrás: MTI

Kép: MTI/Koszticsák Szilárd

82 hozzászólásarrow_drop_down_circle

grincss
Persze, hugyosMáté, szavazzátok meg a teljes kijárási tilalmat és a statáriumot is!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@CsipkeRózsa: De főleg, ahogy írva vannak!
division
@Eladott Ország: Ez nem válasz arra, hogy miért nem lehet megértetni az idősekkel, hogy a saját érdekükben maradjanak otthon. Hagyd már ezeket a pártpropaganda képek linkelését.
Mobil123
@division: hab a tortán hogy a kocsmák is tele vannak. :-( (na nem nyugdíjasokkal de röhej attól még ) Nem értem az embereket.
division
@Mobil123: Nagy eséllyel május, június környékéig kellene az embereknek önfegyelmet tanúsítaniuk, látva Kína esetét, ill. talán mostantól fog az olaszoknál is enyhülni a helyzet. Szóval durván két hónapig. Úgy tűnik, az idősek meg az alkoholisták nem bírják ki ennyi ideig sem.
Mobil123
@division: hát én azért reménykedem , hogy kicsit előbb lemegy. :-( Igaz itthonról dolgozom, de szeretném látni a gyerekem élőben mielőbb.
Mindenkinek jó egészséget kívánok és vigyázzatok magatokra!
division
@Mobil123: Talán jobbra fordul lassan minden, reménykedjünk. Mindenesetre hiába van meg nálunk minden digitális eszköze mindenkinek, túl sok a házi, az órai vázlatok, 5 fajta helyre kell küldözgetni őket, ebbe bele lehet bolondulni, főleg hogy a két legkisebb gyerek ezt nem is tudja csinálni, így ez a szerep is rám hárul, miközben teljesen mi sem álltunk le azért. Vigyázz magadra te is, és a családod is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.