Erről Kocsis Máté írt Facebook-oldalán. A kormány csak 15 napra hirdethet vészhelyzetet, ezt csak a parlament hosszabbíthatja meg.

Fidesz: fogadja el a parlament a "koronavírus-törvényt" – ez állna a drasztikus rendelkezésben

Arra kéri a parlamenti pártok képviselőit Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető, hogy a nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciójához hasonlóan szavazzák meg jövő héten a "koronavírus-törvényt".

A frakcióvezető Facebook-oldalán csütörtökön közzétett bejegyzés szerint ez azért fontos, hogy Magyarország hatékonyan védekezhessen a járvány ellen.

Kocsis Máté úgy fogalmazott:

"Most összefogásra van szükség!"

A frakcióvezető korábban az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a Fidesz-frakció arra kéri az Országgyűlést, hogy mielőbb adjon felhatalmazást a kormánynak a koronavírussal összefüggésben elrendelt veszélyhelyzet meghosszabbítására.

A Fidesz parlamenti frakciója támogatja a kormány koronavírus-járvány kezelésével összefüggő javaslatait, és készen áll arra, hogy a parlament jövő heti ülésén megszavazza a veszélyhelyzet meghosszabbítását – írta Kocsis Máté.

Forrás: MTI

Kép: MTI/Koszticsák Szilárd

82 hozzászólásarrow_drop_down_circle

grincss
Persze, hugyosMáté, szavazzátok meg a teljes kijárási tilalmat és a statáriumot is!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
grincss
Persze, hugyosMáté, szavazzátok meg a teljes kijárási tilalmat és a statáriumot is!
tudode
Kénytelen az ellenzék erre a "koronavírus törvény"-re a voksukat adni, mert ÉG A HAZA, és leég a törvényhozó testület!
.
Hasonlóan az un. alapizéjükhöz, mert elmulasztották az alapizéjük 54. cikkére un. SARKALATOS TÖRVÉNYT megalkotni:
.
Erről lett volna szó:
.
A különleges jogrendre vonatkozó közös szabályok
54. cikk
(1) Különleges jogrendben az alapvető jogok gyakorlása – a II. és a III. cikkben, valamint a XXVIII. cikk (2)–(6) bekezdésében megállapított alapvető jogok kivételével – felfüggeszthető vagy az I. cikk (3) bekezdése szerinti mértéken túl korlátozható.

(2) Különleges jogrendben az Alaptörvény alkalmazása nem függeszthető fel, az Alkotmánybíróság működése nem korlátozható.

(3) A különleges jogrendet a különleges jogrend bevezetésére jogosult szerv megszünteti, ha kihirdetésének feltételei már nem állnak fenn.

(4) A különleges jogrendben alkalmazandó részletes szabályokat sarkalatos törvény határozza meg.
------------------------------------
.
Ezzel szemben a koronavírus elburjánzásakor erre, arra hivatkozva, amúgy fityisz módra sarkallatos törvény helyett
.
--- Mit jelent a különleges jogrend és a vészhelyzet kihirdetése?
.
www.origo.hu/jog/20200311-tuller-ugyvedi-iroda-koronaviros-kulonleges-jogrend-veszhelyzet.html
.
""""Különleges jogrendet hirdetett, veszélyhelyzet elrendeléséről döntött a kormány – milyen szabályok vonatkoznak az elrendelt helyzetre?
.

-----------------------------------------------------
.
Különleges jogrendben az Alaptörvény 54. cikk (1) bekezdése alapján az alapvető jogok gyakorlása – meghatározott kivételekkel, így az emberi méltósághoz való jog vagy a kínzás tilalma természetesen nem – felfüggeszthető vagy korlátozható.
Ebből következik, hogy az önrendelkezés joga korlátozás alá eshet, a kormány meghatározott cselekményeket megtilthat."""
----------------------------
.
Tehát KÜLÖNLEGES JOGRENDBŐL elégtelen!
division
Az a legdurvább ebben az egészben, hogy a sok hülye képtelen legalább két hónapig otthon maradni vészhelyzet esetén.
Foxley
@division: Az màs, de nem egy ilyen kamu tré miatt.
RonaGyuri
@RonaGyuri: Csak a megszokott magukat adják

Miközben a derék Kocsis Matyinkó a gaz ellenzéken rugózik, ártunk és qurmányunk matyarkodik

A derék frakcióvezető azon pattog, hogy „parlamenti pártok képviselői legyenek szolidárisak és a nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciójához hasonlóan szavazzák meg jövő héten a koronavírus-törvényt.”. Mindeközben ártunk és qurmányunk kikéri magának, hogy mindenféle gyütt-mentek beleavatkozzanak abba, hogy ők hogyan és mit tesznek, illetve nem tesznek.
Lényegében a szokott módón azon pattognak, hogy olyan mocskoknak, int az EU, meg a WHO, nem is beszélve a józan észről: HOL VAN EZEKNEK 2/3-DUK? Úgy hogy ne pofázzanak bele az Orbán-i bagázs zsenialításába! =))
Grafix69
@division: A sok hülye azért képtelen 2 hónapig otthon maradni mert a fizetése 2 hétig tart , aztán kölcsön kell kérnie, hogy kihúzza a hónap végéig. A sok hülyének nincs egy vas megtakarítása sem mert bérjövedelemből él és nem celeb ,gazdag vállalkozó , vagy politikus . Kocsis Máté részéről nem értem a magamutogatást , hiszen a kormány vagy ha úgy tetszik a Fidesz eddig is azt csinált amit akart.
Pálinkás Pál
@division: Te barom..én meg tudom tenni,te meg tudod tenni...de a magyar lakosság zöme nem,hála a ti remek politikátoknak hogy szinte semmi tartalékja nincs az embereknek...amit ti produkáltok a járvány kezelésébe ,az kritikán aluli,emlékezni fognak az emberek rá...lehet ezért kéne nektekl szükségállapot választási lehetőség nélkül:???
Pálinkás Pál
@durbincs: Halfarok..te csak reménykedhetsz hogy sok tanulással esetleg eléred az 50 IQ pontot!!!
Sámannus
Hú de mocskos hazaárulók vezetik ezt az országot
lusta
@Pálinkás Pál: a -50 IQ szintre gondolt?
nezelodo
Bizony összefogásra és őszinteségre lenne szükség. Bizonyára ennek erősítése végett hazudott egy vaskosat a képviselői kérdésre ez a szemforgató, amikor az illetékes képviselő a dobai rehabilitációs intézet bezárásáról elterjedt hírek kapcsán kérdezte: "Igaz e, hogy bezárják az intézményt?" Nem, hangzott a válasz. Amikor pedig hazaért a képviselő, a lakóhelyén és a szomszéd kisvárosban is ott találta az utcán a szélnek eresztett ápoltakat.
Az rendben van, hogy szemrebbenés nélkül hazudnak, volt idő megszokni, csak azt nem értem, miért nem Felcsutkára küldték a szerencsétleneket. Azt meg úgyis nyílt titok, és könnyen kitalálható, hogy kié lesz a kiürített kastélyépület.
staro2
Szarban vagytok máté vitéz, egyből fontos lett az összefogás?
Eddig mindent erőből végigvertetek. Tegyétek most is és ne terítsétek szét a felelősséget!
Utána majd elszámolunk.
lusta
Ebben az az érdekes, hogy maga a vészhelyzet bevezetése is térvényellenes volt. Az ürülék szilárdságú tákolmányuknak sem felel meg. Ezek után az ellenzéket kérnek olyasmire, hogy utólag szentesítse a törvénytelenséget és olyasmire jogosítsa fel a Soros-bérenc föld-trafik tolvaj qurmányt, amiről még gyakorlatilag senki sem tud semmit.
ómió
Netán efftársilag nincs is vészhelyzet?
kereső
Ez nem "koronavirus" törvény. Ez a parlament megpuccsolása, és teljhatalmat ad orbánnak. Mivel "különleges jogrend" lépett életbe, ez a jogrend hétfőtől egy személy kezében összpontosulna legálisan- amit úgy hivhatunk akkortól, nyilt diktatúra. Erre vágyott, 2010 óta, amióta hatalmon van. Minden a kezére játszik- a migránsok, a járvány ( amibe xarik bele-nem érdekli az ország, és a lakói), és a hazug, töketlen ellenzék, akik nem merték felvállalni, hogy ott hagyják a saját levében főni. Na itt van. Már nem is kell- most már lehet papolni, hogy miért is kollaboráltatok eddig is orbánnal, miért asszisztáltatok eddig is a demokrácia látszatához.
kereső
Fel nem foghatom, hogy miért kellenek a katonák a "stratégiai" üzemekhez, kereskedelmi egységhez-Auchaun, - sertés telephez ( Kurucz Kft), hiszen nem hadiállapot van. Hadiállapotban szokás ilyet csinálni.
Csizmás Kond
@Shikari: ...szerintem csak sima hülyék...remélem kipróbálja valamelyikük mi is az a virus és akkor majd nem ellenkezik...
csak úgy....
@Shikari: @Csizmás Kond: @ómió: nektek,már réges- régóta karanténban lenne a helyetek...
Csizmás Kond
@Shikari:...ismételten buták, ha a kormány be akarna erőszakolni valamit azt megtehetné mert a többséget képviseli, de felkérte az ellenzéket, hogy lássuk miként viselkednek, vagyis vane szemernyi joindulat bennük bizonyos dolgok végrehajtásában, de nincs és még ki is hangoztatják.
kissé felnőttem
majd akkor lesz összefogás ha helyetted az ördög ajállkozik . csak tudd a sok hazug bántó dumára itt már senki nem vevő nem veszitek észre? késő má.
Csizmás Kond
Gyurcsányt és kompániáját soha egyetlen szusszanatra sem érdekelte Magyarország sorsa hanem csak kommunista elvre kidolgozott másnak való alárendeltség, akol bármit megtehet egy idegen eszme védelme alatt anélkül hogy felelősségre lehesen vonni a hazája elleni tetteiben. Ezt űzték a kommunista szociálkatyvaszban feleségestől családostól és most is csak az ilyen alárendelt sorsot szereték bevezetni mert ők csak abban látnak maguknak kiutat.
division
@Grafix69: @Pálinkás Pál: Persze, mert a munkanélküliek utcán bulizása nagyon fontos. Én adtam két havi fizetett szabit az embereknek, senkit nem ér kár, szóval ne engem baszogass Palika a hülye szövegeddel.
csak úgy....
@Csizmás Kond: a koranavírus megtámadta a józan ítélöképességedet...
@Shikari: örülsz tibim,hogy otthonról dolgozhatsz?
kakaósbögre
@Csizmás Kond: milyen érdekes,amikor egy vészhelyzet esetében is csupán gyurcsányozni képesek a fidesztálibok.mennyire jellemző,mennyire fideszes.
Csizmás Kond
@kakaósbögre: Ha már mindenki elfogadta, hogy Gyurcsi a legnagyobb ellenzék akkor illik megemlíteni. Egész nap ott kucorog a fészbukon és ontja a marhaságait ti meg eszitek , hát ez jellemző rátok.
csak úgy....
@Csizmás Kond: jó neked cirmi! te csak a viktortól hagyod magad átbaxarintani!
oszt mikor használtad utoljára azt a csöpp eszed?
kissé felnőttem
@Csizmás Kond: csizmával nem is lehet .
9 millióból a 65 % nem fideszes, de engedd meg! ettől még tán gondolkodó dolgos magyar, vagy felétek másképp látni? akkor irom kiszes népség csupa csupa szoc.hazás kitüntetett aztán hová lett az ország a kiszes kommunista vezetőkkel .lista itt olvasható ám a neten a fidesz vezérek 90 % ott lelhető.
Csizmás Kond
@kissé felnőttem: Azért csinján a százalékokkal mert az sosem pontos.
ómió
@Shikari: Hát, efftársilag ez másképp nem is lehet! Ebben is magából indul ki a tetübanda!
CsipkeRózsa
@ómió: Tetűbanda a te bandád, ne osztogasd a tulajdonságodat.
csak úgy....
@Csizmás Kond: csak nem a te reszortod a magyarországi ferözöttek száma?
mikor a 4 fideszes vezetöt hozták ki százalékosan,a leg kedveltebb politikusoknak,akkor kussoltál, te egy régi,használt komcsi macska lehetsz...
kissé felnőttem
@Csizmás Kond: igaz és az átlag? én 86 vagyok unokám 6 az ugye ketten 92 : 2 az 41 akkor én már nem tudok ő meg még nem tud? (dugni) na akkor ez jóbb? kérem. legyen.
Csizmás Kond
@kissé felnőttem: az ilyen összehasonlításnál mindig az számít, hogy honnan vannak a számok. Azt írtad 9 mill-ból 65% nem fideszes...szerintem ezt hasaltad, tehát így a többi sem ér...
kereső
@csak úgy...: 13:09, hogy lehet azt/olyat használni, ami nincs?
kereső
Fogadja el a parlament- hogy nem lesz tovább parlament, hogy orbán teljhatalommal ruháztatik fel az idők végezetéig. Mert ő fogja megmondani, hogy a vészhelyzet meddig áll fenn-, mint ahogy állandóan hosszabitják a migráns inváziókor bevezetett
rendkivüli állapotot is- holott migráns, már sehol.Fogadja el a parlament, hogy nem lesz tovább parlament, hiszen a jogositványai orbánra szállnak.És ehhez kéri az együttmúködést a kisnyilas az ellenzéki pártoktól. Érdeklődve várom ki lesz közülük aki hajlandó lesz együttmúködni a fidessel a nyilt diktatúra bevezetésében.
csak úgy....
@kereső: 15:43 ezt kérdem én is folyamatosan az elvakult egységtöl,hogy mit használnak gondolkodás ellen...
Béla333
Egy Fideszesnek semmit nem lehet elhinni. Sem háborúban, sem békében, sem vírusos időben!
kakaósbögre
@Csizmás Kond: nos,a véleményed érdektelen.
vitriol
orbán már ránk szabadította a hadsereget, neki ez ad védelmet, mi meg még maszkot sem kapunk, csak ígéreteket.
Peller Anikó
"Most összefogásra van szükség!"

Jah, most utoljára.
ómió
@CsipkeRózsa: Úgy könnyű lehet, ha még a saját bandádat se ismered!
ómió
@Béla333: Mindig összetéveszted a "hazudtunk reggel, éjjel meg este kultusz" híveivel?
Eladott Ország
Nem csak Hadházy, Majtényi László is mint alkotmányjogász szépen levezette, hogy az egészségügyi törvény alapján is, minden szükséges megléphető most is. Azt meg már láttuk, hogyan él vissza mindennel ez a banda. Nem szabadna egy tűt sem rájuk bízni, nemhogy korlátlan felhatalmazást. Öt éve tart a tömeges migránycsok' miatti a rendkívüli állapot, arra is mekkora szükség volt, az utolsó négy évben. Ha más nem is lenne aggasztó az egész tervben, az mindenképpen, hogy korlátlan időre szól, és ők döntenek majd róla, hogy meddig tart a korlátlan. Ez pont ugyanaz nagyban, amit a polgármesterek megcsináltak kicsiben, vagy amit Putyin csinál egészen nagyban...
Ronin2
Olvasom egy másik topicon,hogy ha elfogadják a törvényt,akkor azt,aki a tiltás ellenére is kimegy az utcára,1 év börtönnel büntethetik.
Namármost..
Lefogadom már most egy csomag ziziben,hogy a kisnyugdíjasok tömege megy az utcára ,ha 3 hónapnál tovább tart ez a mizéria.
Egyszerűen nincs tartalékuk még élelmiszerre sem.
A börtönben meg kapnak napi háromszori étkezést,intimszobát,/ aki még igényli/ fűtött "lakhatást".
Ha meg az elbocsátott "munkaerőtartalék" megmozdul,akkor az Öregisten sem láthatja mi következik.
Báááár,az új törvény 5 évvel büntetné a rémhírterjesztést,ergo a klikkvadász médiapatkányoknak külön munkatábort kéne létesíteni!:D
kissé felnőttem
@Csizmás Kond: nem cimbora a 600 ezret levontam akik elmentek Londonig. Statisztikának meg szabályai vannak csak aki olyat nem tanult annak lehet ám magyarázni, hogy csak azonos idöszak meg hasonlók tetszik érteni?
Halfarok cimborádnak még feje sincs a gondolkodáshoz aztán észt akar osztani ?
luiz
Akkor még 2672-ben is járvány lesz az országban
Csizmás Kond
@kissé felnőttem: ---tudom hogy te televagy mindenféle tudománnyal de az ilyen mesék akkor is mesék maradnak.
és hogy megértsd a tudománytalanságom értelmét...nem az számít hogy hány százalék, hanem csak az hogy hányan szavaznak arra a bizonyosra...és oda már elég száz és egynéhány is...
Béla333
@ómió: 09.02
Ez nem vagy-vagy, hanem ez is meg az is...
surdilloFUJT
@durbincs: @durbincs: @durbincs: Naa megint ideokádott a szarosfarok,kibújt a vezírből és böfögi az aljasságaitSzeressen meg a hugyosmáté,miután pozitivra tesztelték!!!
Béla333
"Feloszlatják a parlamentet, rendeleti kormányzást vezetnek be, arra hivatkozva, hogy “felelős döntéseket kell hozni”. A parlament nem arra való, hogy felelős döntéseket hozzon? Eddig is veszélyhelyezet volt, és eddig is a veszélyhelyzetnek megfelelő döntéseket hozták és hozhatták, amiben ezután sem gátolta volna őket semmi. A menekültekre hivatkozva 2015 óta rendkívüli válsághelyzet van életben, miközben a határon fogdosni kell a menekülteket, hogy legyen kivel riogatni. Már akkor is azzal a gondolattal játszottak, hogy a “válsághelyzetre” hivatkozva felszámolják a jogállamiság látszatát is, eltávolítják a díszletet, amelyek között Orbán 2010 óta egy diktatúrát működtet."
propeller.hu/itthon/3514975-fidesz-fogadja-el-parlament-koronavirus-torvenyt-ez-allna#v2656513
Eladott Ország
@division: március 19. 23:18; Nem mindenki tartozik a fideszes oligarchához/orgiához, és nincs tele van nyomva tartalékkal, hogy otthon seggeljen két hónapig és a keresztény-konzervatív fidelitasos honleányok vagy honfiak, segítsenek a bevásárlásban. Meg nincs is mibű'...
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/88360883_218183399333956_7091584033305395200_n.jpg?_nc_cat=101&_nc_sid=07e735&_nc_ohc=Aq9f3FqcwGEAX9yV9kO&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=4420030a01db2d8bcba259d288abc7c0&oe=5EA62C3A
olkt.hu/wp-content/uploads/2019/11/76760116_3133441863339120_1115322093882310656_o.jpg
Megállási vizeletpróba fidelitasos tagoknak:
olkt.hu/wp-content/uploads/2019/12/78273694_2759154754146427_5520126431083888640_n.jpg
Béla333
Katonaság kivezényelve az utcákra, majd a Parlament működésének a felfüggesztése, az Orbáni diktatúra kihirdetése.
A vírus a nyakunkon, még tüntetni sem lehet.
Sakk-matt!
Aki Én
,,Aki ezt megszavazza, az nem ellenzék, és arra nem szavazunk
A parlamentnek benyújtott törvényjavaslat értelmében holnap korlátlan hatalommal ruházzák fel a miniszterelnököt, és előre meg nem határozott időre bevezetik a rendeleti kormányzást, klasszikus kifejezéssel: a diktatúrát. Innentől kezdve a kormány anélkül térhet el a hatályos törvényi rendelkezésektől és hozhat nem részletezett „rendkívüli intézkedéseket”, hogy eközben tevékenységét még a maga ernyedt módján sem ellenőrizheti az eszközeitől már jórészt megfosztott ellenzék.

Az így létrejövő berendezkedést nem azért hívjuk diktatúrának, mert orbánfóbiások lennénk, hanem azért, mert ez a hivatalos szótári elnevezése annak a rendszernek, amelyben a kormány a népszuverenitás legfőbb intézményétől (országgyűlés) függetlenül, az alkotmányos garanciák kiiktatásával hozhat a polgárok jogait korlátozó döntéseket.,,
Yoda69
A leghatekonyabb az lenne, ha az orban-kormany lemondana, a parlament pedig feloszlatna magat es szakertoi kormanyzas venne at a hataskort. O1G romokba verte az orszagot es radasnak most beengedte a korona virust is, amit 1 hettel ezelott meg elbagatelizalva csak egy kis nathanak titulalt. Mivel orbanek miatt nem vegeztek teszteket azokon akik ezt kertek, illetve eleve kontaktjuk volt fertozottekkel, igy mara mar tobb ezer latens fertozott lehet az orszagban.
EZ ORBAN VIKTOR ES A FIDEss BUNE!
Eladott Ország
@Béla333: ma, 08:06; ... és még választásokat sem lehet tartani.
uploads.disquscdn.com/images/bf8f471d24c2d6e32d6cec20c025b11b9efeb5c7dfbd871806a32c43e1c28818.jpg
Mostantól még inkább Orbán körei ellenőrizhetik a választási informatikai rendszert.
m.blog.hu/bo/bolcslazado/postimage/viktor-orban-small_1366252375.jpg
Yoda69
@Aki Én: Gondolom ez 2/3-os torveny, igy az ellenzek nelkul is megszavazzak a fideSSes szavazo robotok.
kereső
@Yoda69: A sürgősségi tárgyaláshoz kell a 4/5-ös támogatottság. Ehhez kellene az ellenzéki szavazat is. Ha ez nem megy, akkor egy hét múlva a 2/3 gép majd megszavazza.
ómió
@Béla333: Mindenkire "efftársiasan" rá kell hazudni?
ómió
@CsipkeRózsa:A kommentjeidből más jön le!
Béla333
@ómió: 09.48
"Orbán és bandája rendkívüli felhatalmazás nélkül is végezhetett volna elegendő tesztet, szűrhette volna a fertőzötteket, gondoskodhatott volna megfelelő védőfelszerelésről legalább az egészségügyben dolgozóknak, de nem tette. Hozhattak volna hatékony intézkedéseket, átszervezéseket, az erők átcsoportosítását, vásárolhattak volna maszkokat, hozhattak volna radikális döntéseket, hogy a vírus terjedését lassítsák vagy megakadályozzák, de nem tették. Semmiféle intézkedés nem azért maradt el, mert Orbán még nem vezette be papíron is a nyílt diktatúrát, és nem hatalmazták fel magukat nyíltan is arra, hogy egy önkényuralmi rendszert vezessenek be. Vajon mit nem tehettek meg eddig e felhatalmazás nélkül? Ezt kellene tőlük megkérdezni, nem mintha számítana, hogy mit válaszolnak, mert úgyis hazudnak."
nepszava.us/a-virusra-hivatkozva-eltorlik-a-diszleteket-nyilt-diktaturat-vezetnek-be/

Szerintem te és a Fideszes haverjaid hazudnak... Elvtársiasan...
simmering73
"Orbán Viktor pártja hivatalosan is bűnszervezetté vált. Szervezett bűnözői csoporttá, amely a koronavírusra hivatkozó rendkívüli felhatalmazási törvénnyel nyíltan is államcsínyt követ el. Ez egy folyamat vége, amelyről már a kezdet kezdetén látni lehetett, hova vezet. 2010-ben megírtam, hogy Orbán illiberális állama akkor is fasiszta állam, ha még nem nyílt diktatúra, és nem látszik. A lényege az, és ahogy a magból kinő egy fa, a NER-ből egy totális diktatúra fog kinőni."
nepszava.us/bartus-laszlo-allamcsiny/
CsipkeRózsa
@ómió: A kommentjeimet úgy értelmezed, ahogy neked sikerül.
tudode
Nem mindenki most jött le a falvédőről, mert büdöske virág nyelven arról van szó, hogy
.
----A VÍRUSRA HIVATKOZVA ELTÖRLIK A DÍSZLETEKET, NYÍLT DIKTATÚRÁT VEZETNEK BE
.
nepszava.us/a-virusra-hivatkozva-eltorlik-a-diszleteket-nyilt-diktaturat-vezetnek-be/
.
"""" Ha elég cinikusak lennénk, azt mondanánk, hogy a rendkívüli felhatalmazási törvénnyel a világon semmi nem változik, mert Magyarországon eddig sem volt valódi parlament, eddig is minden döntést Orbán hozott meg, eddig is azt csináltak, amit akartak. Most csupán megszüntetik a díszletet, felszámolják a látszatot, az lesz az Orbán-rendszer, ami mindig is volt, csupán leplezetlenül: egy nyílt diktatúra. Ennél azonban rosszabb a helyzet, mert a látszat megtartása miatt kénytelenek voltak üzemeltetni a díszletparlamentet, be kellett tartani bizonyos formákat, voltak bizonyos korlátok, amelyeket megkerültek, de az okozott némi nehézséget. Most azonban levetik az álarcot, Orbán abbahagyhatja a pávatáncot. Teljesül a szíve vágya, nyíltan és minden korlát nélkül lehet az, aki: Magyarország korlátlan diktátora. Várható volt, hogy Orbán kihasználja, hogy az ország egy járvány ostroma alatt áll, és bevezeti a nyílt diktatúrát. Mire a járvány elmegy, Orbán már teljhatalmú diktátor. A járvány elmegy, de ő marad.""" (...)
.
És azok kérnek teljhatalmat, akik egy normálisan működő államban még hivatalsegédek sem lehetnének!
division
@Eladott Ország: Megint nagyon értelmesen hozzászóltál a témához, látom. Nem tudsz elszakadni attól a baloldali propaganda felfogásodtól, hogy az ember kormányok nélkül is képes jól keresni, tartalékolni. Attól, hogy neked ez nem ment, még másoknak mehetett. Én akár 15 évet is kibírok családostól úgy, hogy csak a jelenlegi megtakarításaimból legyünk el, arról nem én tehetek, hogy ez neked nem jött össze. A kérdés csak az, hogy a vírus ezt lehetővé teszi e, de nagy eséllyel max. két hónapról van itt szó, nem évekről.
Eladott Ország
kereső
GÁBOR GYÖRGY:

Akkor most a hétfői nap előtt útra bocsátó szép üzenet a Kedves Ellenzéki Pártoknak:

Magam sem fogok soha többet olyan pártra szavazni, amely úgy dönt, hogy a demokráciát megpuccsoló, többszörösen megtapasztalt és bizonyított módon tekintélyelvű, autokrata zsarnok segge alá önkéntesen betolja a régtől áhított diktatúrát. Tudom, ez nem nagy gond, mert marad még rajtam kívül 9.999.999 magyar állampolgár, csak őket kell megnyerni, s nélkülem is meglesz az abszolút többség.

És az a fránya történelem, hát nem eszembe jutott megint valami? Most például az, hogy az a remek, okos és felkészült Franz von Papen is milyen szépen és micsoda előrelátó bölcsességről tanúskodván mondta 1933. január 30-án, mintegy Molnár Zsolt tegnapi remek szereplését anticipálva, hogy "olyan koalíciós szerződést sikerült elérnünk, amely gúzsba köti Herr Hitlert". Valószínűleg a kötélcsomók fajtái közül a „hóhércsomóra” (hangman’s knot) gondolhatott Papen.

Szóval ismételjük át a leckét: Orbán a ti hátatokon akar előre menekülni. Pontosan tudja, mekkora felelősség terheli, attól kezdve, hogy hatalmas pénzekből megépítette a saját stadion-piramisait, s hagyta lerohadni a teljes egészségügyet (és oktatást); hogy olyan félhülye, ősdilettáns módon mitologizáló minisztert ültetett a bársonyszékbe, aki a tízparancsolat gyógyító erejéről delirált; hogy nem teszteltek akkor sem, amikor már rég kellett volna; hogy miközben a csehek 40 millió maszkot vittek be az országba, addig Magyarország ma éjszaka maszknak való alapanyagot hozatott be, amit persze még el kell készíteni, azaz még mindig több nap, hogy rendelkezésre álljanak a maszkok és így tovább és így tovább. S Orbán persze, hogy nem akar parlamentet, hogy így elkerülhesse azt a pillanatot, amikor minderre, meg a különös statisztikákra elkezdenek rákérdezni az ellenzék soraiból, meg az agitpropos elvárásoknak megfelelni nem óhajtó médiától.
folyt...
kereső
Ám, hogy mire gondolnak a Kedves Ellenzéki Pártok, az jelenleg még a nagy istenek előtt is titok. Viszont, ha annyit sem vesznek észre, hogy a Nem gomb megnyomásával a várható szennyes támadásokkal szemben (amelyek eddig is áradtak és hömpölyögtek, s amelyekből eddig is kijutott nekik - sokunknak) milliók teljes szolidaritását fogják élvezni, míg az Igen gomb megnyomásával engem egészen biztosan elveszítenek, szóval, ha ezt nem fogják fel, akkor vegyék elő Herr Papen kötélcsomóját, s kezdjék el lekötözni önmagukat. Gúzsba kötve talán kevésbé lesznek ártalmasak.

Szóval nyugi: semmi erőlködés, semmi beszariság, semmi megoldhatatlan és teljesíthetetlen kognitív kihívás, csak minimális tisztesség és parányi bölcsesség! És a hamis prófétáknak, akik - mint a Bibliából tudjuk – uruk és úrnőjük „asztaláról esznek” (1Királyok 18,19) – egy szavát sem elhinni!
Fiaim, csak énekeljetek!
division
Ahhoz képest rendesen járják a boltokat a nyugdíjasok most, pont amikor nem kellene. A vírussal kapcsolatosan meg annyit, hogy a környékemen élő időseknek felajánlottam, hogy amikor megyek vásárolni szívesen bevásárolok nekik is, de szinte mind azt mondta majd ők. No comment.
ómió
@CsipkeRózsa: De főleg, ahogy írva vannak!
division
@Eladott Ország: Ez nem válasz arra, hogy miért nem lehet megértetni az idősekkel, hogy a saját érdekükben maradjanak otthon. Hagyd már ezeket a pártpropaganda képek linkelését.
Mobil123
@division: hab a tortán hogy a kocsmák is tele vannak. :-( (na nem nyugdíjasokkal de röhej attól még ) Nem értem az embereket.
division
@Mobil123: Nagy eséllyel május, június környékéig kellene az embereknek önfegyelmet tanúsítaniuk, látva Kína esetét, ill. talán mostantól fog az olaszoknál is enyhülni a helyzet. Szóval durván két hónapig. Úgy tűnik, az idősek meg az alkoholisták nem bírják ki ennyi ideig sem.
Mobil123
@division: hát én azért reménykedem , hogy kicsit előbb lemegy. :-( Igaz itthonról dolgozom, de szeretném látni a gyerekem élőben mielőbb.
Mindenkinek jó egészséget kívánok és vigyázzatok magatokra!
division
@Mobil123: Talán jobbra fordul lassan minden, reménykedjünk. Mindenesetre hiába van meg nálunk minden digitális eszköze mindenkinek, túl sok a házi, az órai vázlatok, 5 fajta helyre kell küldözgetni őket, ebbe bele lehet bolondulni, főleg hogy a két legkisebb gyerek ezt nem is tudja csinálni, így ez a szerep is rám hárul, miközben teljesen mi sem álltunk le azért. Vigyázz magadra te is, és a családod is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.