Határozatlan időre meghosszabbítja a kormány a koronavírus-járvány miatt két hete elrendelt kijárási korlátozást – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Facebook-oldalán.

Orbán Viktor meghozta döntését a kijárási korlátozással kapcsolatban

A kormányfő közölte: hetente mérlegelnek és döntenek majd az esetleges további hosszabbításokról.

Arról is határozott a kormány, hogy külön jogosítványt ad a polgármestereknek, így ők hétfő 24 óráig, tehát húsvét idejére a saját településükre nézve további speciális, szigorító szabályokat alkothatnak meg és vezethetnek be – tájékoztatott a miniszterelnök.

Azt is elmondta, hogy a kijárási korlátozások meghosszabbítása előtt meghallgatták a polgármestereket, kikérték a rendőrök véleményét, beszéltek járványügyi szakemberekkel, és a tudósok véleményét is összegyűjtötték.

Egybehangzó volt a vélekedésük arról, hogy az eddigi korlátozások értelmesek és sikeresek voltak annyiban, hogy lelassították a járvány terjedését – közölte Orbán Viktor.

A miniszterelnök nyilatkozatában arra kérte az embereket, hogy a korlátozó szabályokat tartsák be, kerüljék a csoportos összejöveteleket, tartsák a távolságot a közterületeken, és fokozottan figyeljenek az idősekre.

"Fogadjuk el, hogy ez a húsvét másmilyen lesz, mint amilyenek a húsvétjaink lenni szoktak" – mondta a kormányfő, azt kérve, hogy húsvét idején is "vigyázzunk egymásra".

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
@Horizont: Miért is kellett a lehető legtovább "lebegtetni" a bejelentést? Ezt már megtehette volna akár hétfőn is. Vajon miért az időhúzás, vajon miért? Aljas politikai játszma? Ugyan, hisz' ünnep van, nem?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
"Orbán viktor meghozta a döntését"- úgy döntött, hogy nem dönt. Nehogy má őt köpködjék. Jók erre a települési polgármesterek. Gyáva szaralak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.