Ahogy a kormányzat ígérte, kedden éjfél körül a parlament.hu-n megjelent a veszélyhelyzet visszavonásáról és az átmeneti időszak szabályairól szóló két törvénytervezet. Éjszaka nyújtotta be Semjén Zsolt a parlamentnek a törvényjavaslatot: ennek értelmében megszűnik a koronavírus-törvény és Orbán Viktor kormányának a rendkívüli felhatalmazása – várhatóan június 20-án.

Az ígéreteknek megfelelően valóban kedden nyújtották be a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és az egészségügyi készenlétről, valamint a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényjavaslatokat a parlament elé – vette észre az ATV.hu. Igaz, szinte az utolsó pillanatban, bő tíz perccel éjfél előtt.

A javaslat benyújtója mindkét esetben Semjén Zsolt.

A veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló javaslat indoklásában azt írták:

A COVID-19 járvány eddig példátlan kihívás elé állította hazánkat és a világ valamennyi országát. A hagyományos eszközök és megoldások alkalmatlannak bizonyultak a járvánnyal szembeni egészségügyi és gazdasági védekezés során. Alkotmányos hagyományaiknak és a járványügyi helyzetnek megfelelően valamennyi állam speciális intézkedéseket hozott, hogy sikerrel léphessen fel a válsághelyzet kezelése érdekében.

Hozzátették azt is, hogy

Hála a magyarok áldozatvállalásának és fegyelmezettségének, mindeddig sikerült megakadályoznunk, hogy a járvány hazánkban a máshol tapasztalhatóhoz hasonló tragikus méreteket öltsön. A vészterhes időkben a közös cselekvés, a nemzeti összefogás, az egészségügyben és a rendfenntartásban dolgozók, illetve valamennyi érintett áldozatos munkája megteremtette a lehető legszélesebb körű nemzeti egységet, amely mindenkor a sikeres járványügyi védekezés záloga.

Az indoklásban azt is leírják, hogy “összehangolt politikai kampány és hisztériakeltés zajlott hazánk határain belül és kívül.

Magyarország veszélyhelyzeti intézkedéseivel szemben a kezdetektől fogva példátlan, összehangolt politikai kampány és hisztériakeltés zajlott hazánk határain belül és kívül. Bár az alaptalan támadások szerencsére nem befolyásolták a járványügyi védekezés sikerét, történelmi felelősséget viselnek mindazok, akik a küzdelem legnehezebb időszakában kérdőjelezték meg a rendkívüli intézkedéseket és próbálták meg aláásni a kormányzati döntések legitimitását.

Kedden Varga Judit igazságügyi miniszter már megerősítette a korábban is említett május 26-i időpontot, de hozzátette azt is, hogy a különleges jogrend várhatóan június 20-án fog megszűnni. Az átmeneti szabályokról szóló javaslatról Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára tartott sajtótájékoztatót, amelyen arról beszélt, hogy ha a parlament megszavazza, akkor többek között december 31-ig fennmarad a hiteltörlesztési moratórium és az érintéssel történő bankkártyás fizetés limitjének 15000 forintra történő emelése, és megmarad az operatív törzs is, amely majd a járvány második hullámára való felkészülést irányítja.

Forrás: ATV, 24.hu, Index

Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Azt valaki is komolyan gondolja hogy ezek a "gyöngyszemek" a stüszivadász koponyájában fogannak meg??? Parancsba kapja, aztán felterjeszti őfelsége újabb agymenését...remélem az unio kersztbe tesz ennek is...tisztán látszik hogy a tolvajhordát lehet fegyelmezni a pénz elvonásával!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Egyetlen új törvénnyel 48 törvényt módositott a "különleges jogrend". Ez a tegnap esti MK-ban jelent meg. Követhetetlen. Akik szavaztak róla- tudják, hogy mire nyomtak gombot??
csak úgy....
@CsipkeRózsa: ez a kettö annyira buta,hogy a malter sem ragadna rájuk...
CsipkeRózsa
@kereső: Még annyira sem tudják, mint mi.
ómió
@CsipkeRózsa: Több, mint "érdekes", hogy a "saját véleményed" mindig egyenlő az éppen folyó bolsevik mantrával! Ha erre rámutatni "szemétség" meg "sértegetés", akkor sorry, de ez van! Szerencsére nem kötelező semmit megvitatnunk!
kokopelli
@CsipkeRózsa: Németországban egy törvény sem változott meg,holott a mocsok AfD biztos szerette volna!
Még a keleti tartományok maradék (elbújt) Pegida része sem akarta,mivel őket gyüjtötték volna be először!Ter-
mészetesen az idegennyevek elsajátításában világelső M.o.-on tudták volna meg azt leggyorsabban!Egyetlen
olyan rokonom sincs Pannoniában,aki a füstölt marhanyelven kívül,más nyelvet is ismerne ill. a szájára tudna
venni!!Hagyom nekik,hogy kioktassanak,hiszen más szórakozásuk sincsen! (;-)) Van egy közmondás nem tu-
dom honnan: "Az nem baj,ha valaki mindent tud,de az már katasztrófa,ha mindent tud!" Hány olyan fideszes
van itt példának okádékáért? (;-))
CsipkeRózsa
@Shikari: Már nincs egy híradó sem, amit nézni, hallgatni lehetne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.