A Sziget Fesztivál kapcsán elmélkedett arról a popzenei kormánymegmondó Demeter, hogy akár meg is szűnhetne a fesztivál, ha ők úgy döntenek. 

Mint ismert, a napokban Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum vezetője, aki a könnyűzene megújításáért is felelős, azt nyilatkozta a Spirit FM egyik műsorában, hogy megszűnhetne a Sziget Fesztivál, amennyiben ő és a vezetésével működő Petőfi Kulturális Ügynökség úgy dönt. 

Demeter ezt azzal magyarázta, hogy a Hajógyári-szigetnek van egy része, mely fölött ez az ügynökség diszponál, és ha úgy döntenek, akkor az kihat a fesztiválra is.

"A Sziget fesztivál nagyon könnyen megszűnhet, hogyha mi a Petőfi Kulturális Ügynökségben úgy döntünk, hogy a Hajógyári szigetnek a hozzánk tulajdonba került részére nem engedünk fesztivált. Onnantól kezdve nemhogy Sziget fesztivál, hanem semmilyen fesztivál nincs a Hajógyári szigeten, mert az ikonikus részei tulajdonba kerültek hozzánk"

– mondta el a műsorban az ATV cikke szerint. Ugyanakkor hozzátette, hogy nem gondolkodhatnak így, mert a Szigetnek nagyobb a kulturális hozadéka annál, mint amit a területre tervezne. 

Az ATV megkereste a III. kerületi polgármestert, Kiss László pedig elmondta, az a terület, ahol a rendezvény zajlik, jelentős részben a fővároshoz és Óbudához tartozik. 

"Az állam által, illetve most már a Demeter Szilárdéknak átjátszott területeken a sziget fesztivál egy nagyon kis része, leginkább a közlekedési segítsége zajlik, de hogy még pikánsabb legyen a dolog, én nem tudok arról, hogy Demeter Szilárd alapítványának bármi baja lenne a Sziget fesztivállal, szerintem itt egész egyszerűen összevissza beszél"

– vélekedett a polgármester.

A Sziget Fesztivál menedzsmentje nem kívánt az ügyben nyilatkozni az ATV-nek, válaszukban azt írták, hogy mindig széleskrű együttműködésben szervezik a rendezvényt, és elismerésnek veszik, ha Demeter Szilárd a fesztiválnak nemcsak a számokban kifejezhető pozitív turisztikai és gazdasági hatását emelte ki, hanem a kulturális jelentőségét is.

Forrás: atv.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Ahogy egy hülyemagyar maffiahívőtől elvárható...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
ezt a román görény élve kéne megnyúzni...szaros hazátlan senki...
Béla333
Ahogy egy hülyemagyar maffiahívőtől elvárható...
jáger laszló
Dörmögő Dömötör...
Az is + szűnt!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
balos
Eddig nem tudtam,hogy kire hajaz ez a kétlábú!A göbbels erdélyi alteregója,csak még nem volt eltörve a lába!
Clavigo
koszos oláh janicsár...( román óvónő...)
Józsipapa
Nincs semmi keresni valód Magyarországon
román migráns...takarodj a
szülőhazádba...
Aki szerint a magyar irodalom 80 % - a
kukába való,annak semmi keresnivalója
nincs ebben az országban !!!
Takarodj haza...szarházi...
justhpeter
Demeter, Dömötör egyre megy, ahogy Orbán többi primitív csicskája is.
ómió
"Efftársi kiegészítés" történt! Efftársiasan!
Németh István
@Béla333: @Józsipapa: ha a Szilárdra gondoltok akkor a büdös rohadt kurva anyátokat hessegessétek oda ahova ti is takarodjatok a bús büdös picsába!@Qqberci: @justhpeter: és ti essetek a vitriolba úgy 24 órára! Ha netán megdögletek az nem baj! az lenne abaj ha élve maradtok!
Az usanató aljas banda takarodjon Európából, az Eu szemét vezetése a bitófára rohadéknak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.