Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest sikerült megszólítania a sajtópát képviselőjének amikor lebontotta a kordont a Momentum és Hadházy Ákos.

Semjén megindokolta: Ezért szavazták le Orbánék megint az ügynökakták nyilvánosságra hozatalát
Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes beszél az Óbudai Egyetem Kárpát-medencei online oktatást erősítő legújabb programjait bemutató rendezvényen az egyetem épületében 2023. március 31-én. MTI/Kovács Tamás

A Magyar Hang megkérdezte, hogy miért utasította el a parlament igazságügyi bizottsága 27. alkalommal is indoklás nélkül a kommunista ügynökakták nyilvánosságra hozatalát. Elmondása szerint a kormánypárti képviselők a titkosszolgálatok javaslatára nem hajlandóak publikussá tenni az aktákat.

Ha nyilvánosságra hoznánk az ügynökaktákat, olyan embereket is lebuktathatnánk az utódállamok felé, ami Magyarországnak nemzetbiztonsági kárt okozna. Egyszerűen a magyar emberek védelmében, a nemzeti érdekek szempontjából meggyőző volt, amit az adott szolgálatok vezetői tanácsoltak, hogy magyar nemzetbiztonsággal ellentétes lenne, hogyha bizonyos ügynökök neve nyilvánosságra kerülne

- magyarázta.

Hozzátette, hogy szerinte a szervezett bűnözés elleni harc érdekében sem lehet leleplezni az átkos idők titkosszolgáit, mivel ha egy ország ügynökhálózata nyilvánosságra kerülne, az megrendítené az ország nemzetbiztonságát.

Hogy az utódállamok felől milyen kockázatot jelentene a volt kommunista ügynökök leleplezése, a kormányfő-helyettes csak annyit mondott:

Ugyanakkor azt is közölte a lappal, hogy nem gondolja, hogy a titkosszolgálatoknak jelezniük kellene, hogy a Fideszben vagy a KDNP-ben hány egykori ügynök volt, sőt szerinte a kormánypártok vezetésének sem kell ezt feltétlenül tudnia.

Forrás: Népszava

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Fenyöfa58
@KisTehen: @Maccska: menjetek el inkább egeret fogni !!! talán jobban hozzá járultok a DGP -ez!!! tudjátok egyátalán ,hogy mi az !!!???
Csaba Zsolt
Ööö nagyon gyenge,átlátszó ööö a fedősztori.Akkor még ööö a szartartály a helyén marad.
kereső
Te iis ügynök voltál, az egyházügyi hivatalnál. Nna, ezért sem lehet nyilvánosságra hozni.
"Nincs nagyobb dögvész egy államban, mint a vallásosság erkölcs nélkül". Ez pontosan illik a kdnp-re, és a magyar egyházak többségére.
Havanagi
@Béla333: Sötét nép meg hagyja,na ez a felháborító!
amortizáltok
azért mert részese volt azért nem engeni akinek tiszta a lelkiismerete meg a gerince az ki merné nyittatni a 3/3-ast is na de? csak putyin gondolom megkaparintotta kellő idöben nem véletlen voltak bejáratosak
Istenakinincsen
Azért tartanak össze mert mind bűnös! Egyik sem akar lebukni...inkább fedezik egymást. A félelem nagy úr!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.