A nyertes nevén ráadásul már van hat bedöntött vállalkozás a parádi viskó mellett. 

Egy leszakadt viskóba csaltak el 10 milliós EU-s pénzt

Hadházy Ákos Parádra látogatott, hogy megnézze a Módi Investor Zrt. fióktelepét, amelyről fotókat is közzétett. A független politikus rámutat, hogy a cég összes részvénye egy Mónika nevű nőé, aki máris elnyert a vállalattal egy 10 milliós EU-s támogatást. A folyósítás még el sem indult, de a pénz felét már meg is kapta az államtól.

 A pályázat szerint egy műanyaghegesztőt, egy fáintos menetvágót és egy duguláselhárításhoz szükséges csőkamerát vesz belőle a részvénytársaság, mert arra nagy szüksége van.

Hozzátette: „Az EU-s pénzekről döntő magyar kifizető és ellenőrző hatóságok remekül teszik a dolgukat, gondolom a támogatás megítélésekor nem jelentett problémát, hogy a tulajdonos-vezérigazgatónő (Mónika) nevén van hat másik, bedöntött cég, amelyikből kettő végelszámolás/kényszertörlés alatt áll, négyet pedig már töröltek is. Dehát mi ugye a lehetőségek hazája vagyunk. Érthetetlen, hogy a szemét EU miért akadékoskodik?!”

Végül arra is rámutat, hogy Mónika jó érzékkel vezeti a céget, hiszen 2018-ban nulláról indult, majd a következő években évi 120, 70 és 150 milliós bevétele volt úgy, hogy honlapja sincsen, és az interneten sincs elérhetőségük.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
...és ezen csodálkozik valaki? A Hadházy által felderített esetek, (már a számukat se tudni) csupa ilyenről szólnak. Felesleges látszatberuházások,amik arra voltak jók,hogy az uniós pénzeket sajátzsebbe juttassák.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csipetke
...és ezen csodálkozik valaki? A Hadházy által felderített esetek, (már a számukat se tudni) csupa ilyenről szólnak. Felesleges látszatberuházások,amik arra voltak jók,hogy az uniós pénzeket sajátzsebbe juttassák.
csipetke
@csipetke: És mily meglepő.- a haszonszerzők kivétel nélkül fideszesek...
Nyírfa
Hírünk a világban: Magyarország az EU legkorruptabb országa. Vagyis, a bűnözőké. Ide jutottunk. Minden, ami rossz, elítélendő ebben a népben, az most a felszínen tombol. Ha nekiállunk takarítani, megmutatja magát a jó is, ha nem...
, abba bele sem akarok gondolni.
Nyírfa
@Horizont: Mások helyett nem kell, de azért, igen, hogy hagytuk, és hagyjuk csúcsra futni ezt a rendszert. Ez kollektív felelősség, akkor is, ha vannak köztünk Hadházyk. Nyilván, ez a szégyen rájuk nem vonatkozik.
Csizmás Kond
...mielőtt tényleg valami komolyabb bajotok lenne e nagy fehábrodásban...
" Ki dönt arról, hogy mire költik a pénzt?
A 2021-27-es időszakban:
A nemzeti hatóságok az Európai Bizottsággal közösen kezelik a költségvetési kiadások mintegy három negyedét (megosztott irányítás)
Az Európai Bizottság, illetve ügynökségei és delegációi irányítják az EU költségvetésének mintegy 18%-át (közvetlen irányítás)
Más nemzetközi szervezetek, nemzeti ügynökségek, illetve EU-n kívüli országok kezelik a költségvetés 8%-át (közvetett irányítás)
Ami a NextGenerationEU-t illeti, a Helyreállítási és Rezílienciaépítési Eszközön (RRF) keresztül folyósítják a források 90%-át. Az RRF vissza nem térítendő támogatást és hitelt biztosít beruházások és reformok végrehajtására az EU tagállamaiban, összesen 723,8 milliárd euró értékben.
Az Európai Bizottságé a végső felelősség ez egész költségvetés végrehajtása tekintetében. Biztosítania kell, hogy minden egyes euró elköltése nyilvántartásba kerül, illetve azzal el tud számolni.
Az elszámolásokat ellenőrzi az Európai Bizottság, a nemzeti kormányok és egyéb szervezetek. Esetleges gyengeségek és hibák esetén azok kijavítására válaszlépéseket léptetnek érvénybe.
Végül az Európai Parlament (az európai polgárok képviseletében) szavaz (ezt hívják ’discharge’-nak) a költségvetés Európai Bizottság általi végrehajtásáról."
Naszóval bár minden egyes esetben az alkalom szüli a tolvajt a zeurós pénzek odaitélése meg annak felhasználása is uniós segítséggel történik...vagyis valakik onnan nem figyelt ...véletlenül vagy akaratból...mert mint tudjuk a magyar beleszólás a fidesz részéről az uniós akármikbe, hála a sok szarakodásnak nagyon korlátozottá vált, tehát valaki más az aki segíti a csalókat...
Sakk Matt
"fáintos"
Na..tessó, dzsanázzunk a gádzsikhoz a rodára!
Sakk Matt
Mellesleg viskóbaN, te suttyó firkász!
ómió
Cseh (Guevarra) efftársnő kimutyizott EU-s 5 milliárdja meg messziről integetve üdvözöl mindenkit!
jáger laszló
Vállalkozni tudni kell!!
Ezt sokan csinálják hazánkban!!!csak ennyi
barátilag
J.L.
csipetke
@Horizont: 11:53 A nemzeti töklámpás vejkó biznisze 13 milliárdba fájt az adófizetőknek...De az elsikálásügyi poltpéter ezt IS elintézte
Toller Béla
Viszont Mónika remekül és nagy gyakorisággal baszik ...
Csizmás Kond
@Horizont: Kivizsgálták és szerintem is csaltak sőt biztos vagyok benne hogy minden egyes milliárdos támogatásnál vannak csalások...és voltak is ...ha még emlékszel arra a mittudommilyen sétányra ...emeszpés ügy volt...és lesznek is mert minél nagyobb egy birodalmipénzosztogatás annál kevésbé átlátható. Amúgy nem védeni szándékoztam egyetlen csalót sem hanem leírni, hogy minden csalási folyamat valaki eurós hivatalnok (ok) beleegyezésével, nemtörődömségével, stb történik...mert a lehívott pénzekről részletenként és alaposan be kell számolni ahogy a folyamat halad...és ott kéne észrevenni...nem holmi detektiveskedő ujságíró vagy munkanélküli parlamentáris kukkolók feljelentései nyomán.
izéke
Hadházy hiába leplezi le ezeket a csalásokat,itthon max pártucat ember háborodik fel rajta. Egyenesen az EU- nak kellene bemutatni minden egyes esetet,aztán bízni a többség ítéletében. Szerintem orbánék húsz év múlva sem kapnának egy cent eus pénzt sem. Akkor aztán mivel érdeke már nem fűződik hozzá,kiléptetné az országot. Jó ha 5 évet kap meg az ország tagként.
ómió
@m73: Makogi! "Sikerrel" elhazudtad az efftársi lopásotok tényét, gyagyás!? És bolsi "nyalakodás" közben le is szoptál már érte valakit?
Csizmás Kond
@Horizont: A zeunak nem az a dolga hogy naivan képzelődjön...hanem kövessen minden kifizetett fillért...mert ahogy tapasztaltuk egyebet van ideje, lehetősége, technológiája és mindene hogy kövessen.
Amit meg úgy próbálnak beadni, hogy csak itt nálunk vannak csalók meg tolvajok, az azért sikerül, mert a saját körzetükben, pl németország, dánia, hollandia, spanyolország és még amiről nem olvastam ennél vastagabb és egyáltalán senki által nem bizgerált csalások folynak és azt nem közlik le...jobbanmondva nem szabad leközölni...és erre van bizonyiték ...mert ők a fasza országok meg hatalmak meg minden...
Csizmás Kond
@Horizont: ...és kismiska...akkor az volt a nagy csalás a nagy pénz, most ez a nagy csalás a nagy pénz...
Csizmás Kond
@Horizont: A nálunk kultúráltabb rád értelmezhető ?...ugyanis az amit mutatnak az nem az ami valójában van. Én az aktív időmben főleg az utolsó tizenöt évben elég sokszor kellett külföldre utazzak egy-két hétre vagy csak pár napra és legtöbbször magán embereknél laktam a cég kapcsolatai révén, tehát nagyjából velük éltem és láttam hogyan élnek...semmi pénzért nem cserélnék velük bárminek néznek vagy képzelnek is. Az hogy németország sokakban maga a menyország, de amikor egy család csak a futárszolgálat hordta ételt eszi, ha kerül mosatlan azt egy héten egyszer lehetett elmosni mert a spórolás végett úgy volt beprogramozva a mosogató...hogy a család hogyan viszonyult egymáshoz azt inkább nem ecsetelem...bár állítólag volt pénzük mindenféle segélyakcónál jelen voltak, a kiadott szobákat nem jelentették be szóval csaltak, húsz munkásból tíz volt bejelentve és a másik tízet minden hónapban cserélték...ne próbáld nekem elmagyarázni azt aminek tanuja voltam sokszor...és ez ment a franciáknál a dánoknál, angliába stb.
Az egyik ismerősöm fia nagliában dolgozik már vagy húsz éve. Az utolsó tíz évben egy kikötőben dolgozott és aközelben bérelt egy lerobbant házat. Megegyezte a tulajjal, hogy felujítja , a munkát nem kell fizesse csak az anyagot amit felhasznál és további lahatási szerződést meghosszabbitja. Amikor elkészült a felújítással a gazdi kidobta...szóval ilyenek az ottani emberek is.
Csizmás Kond
@Horizont: Hányat ismertem ?...csak párat de ha ebből a néhányból is ez jön le néhány ottöltött hét után akkor azt ne mondja senki hogy ez csak akkor és csak ott stb ..ilyenek ...mint mi...
...és rendszer mindenki olyan rendszerben él amit magának megteremt, kiharcol stb., tehát a rendszer maga az ember...ott is itt is.
percsi
@Csizmás Kond: A statisztika azt mutatja, hogy magyarok menekülnek nyugatra dolgozni, letelepedni, és nem fordítva. Már a románok is elkerülnek bennünket.
Miért? A nyugati emberek szeretnek nyomorogni?
Nézz körül a magyar családoknál is, a legtöbb helyen még mosogató gép sincs. És nagyon-nagyon sok családban futárszolgálattal hordott ételre sem telik. Pedig dolgoznak!
A munkások bejelentéséről ne is beszéljünk, mert siralmas.
Milliárdossá tett cégek közmunkásokat foglalkoztatnak.
Ezekről tudnod kéne, hisz a legtöbbje a te szavazótáborod!
És sajnos évente több tízezer magyar család tulajdonát veszik el, jogtalanul! Utcára rakják őket, nem kímélve a gyerekeket-betegeket-időseket, a törvényt nem tisztelő, hatalmukkal visszaélő galád hivatalnokok. :(
Eladott Ország
Orbán az egyetlen olyan miniszterelnök az EU-ban, aki teljhatalommal irányít egy országot...
twitter.com/GutyinaI/status/1647591540297027588/photo/1
Csizmás Kond
@percsi: A statisztikának az a dolga hogy mutasson. A menekülés meg nem menekülés hanem egy jól kidolgozott pénz- és gazdaságügyi politikának a folyamata. Mivel a magyar és általában a keleti gazdaság mindig is alárendelt volt a nyugatinak úgy a itt megtermelt termékek is olcsóbbak, így az élet is olcsóbb a jövedelem is kevesebb stb amire a nyugaton keresett összeg többnek bizonyul a hazainál...ez egy mesterséges folyamat.
Csizmás Kond
@Horizont: ...bagoly mondja verébnek...Te, aki folyton csak a hasonlítással az általánosítással magyarázol meg mindent mégis neked esik zokon ha valaki más is azt teszi.
Tulajdonképpen általánosítás és hasonlítás nélkül nem is lehetne sem hibáztatni sem ócsárolni senkit...
ómió
@m73: Megint rád tört az impotenciád, bolsiék szopóaberráltja!? Megint nem tudtad megdugni a bárcáskurva anyádat!?
Néro2
Nemzethy Eu pénzvédő Hívatal meg gondolom nem ér rá.
Fontos dolga van gondolom ülésezik arról , hogy mikor lesz már fizetésemelés a nagyon Sikeres infláció miatt.
Nem képzeli tán senki , hogy ennyiért őrzik majd a káposztát.
Istenakinincsen
@Csizmás Kond: április 15., 09:55 A mondanivalód utolsó sorai rávilágítanak a lényegre: "Naszóval bár minden egyes esetben az alkalom szüli a tolvajt a zeurós pénzek odaitélése meg annak felhasználása is uniós segítséggel történik...vagyis valakik onnan nem figyelt ...véletlenül vagy akaratból...mert mint tudjuk a magyar beleszólás a fidesz részéről az uniós akármikbe, hála a sok szarakodásnak nagyon korlátozottá vált, tehát valaki más az aki segíti a csalókat..."

Naszóval: Ne legyenek csalók sem itt sem ott! Egy ilyen összefonódás már inkább bűnszervezet, nem így gondolod?
Csizmás Kond
@Istenakinincsen: Az aki oda kerül sok pénzt öl a kampányba, helyezésre meg mindenre és a legtöbb ilyen módon sietteti a befektetést megtéríteni...vagyis az egész politikai meg uniós szarság egy csoport ingyenélésének a harca. Aki rajtuk keresztül csalnak azoktól is sápot húznak...ilyen ez a mai maffiarendszerrel irányított világ. Közös lónak mindig túrós volt a háta, és az is lesz amíg ilyen közösségek akarnak világokat irányítani.
Istenakinincsen
@Csizmás Kond: ma, 08:16 Megoldásra van ötleted??
Csizmás Kond
@Istenakinincsen: Amikor idáig romlanak a helyzetek annak már nincs megoldása. A világ is ezért háborog mert mindenhol tulszaporodott a romlott erkölcs, a gazember felfogás és a gátlástalan kizsákmányolás. Egy új világ megteremtéséhez új kezdet kell a régi elpusztulása után. Vannak javítható dolgok és vannak amit már nem lehet megjavítani...ez a világ is ilyen.
Istenakinincsen
@Csizmás Kond: Ez megy már több száz éve! Pusztítás, háborúk, azután újjáépítés összefogás...és kezdődik minden elölről.
Csak közben telik az idő, túlszaporodás van. A föld egy akvárium...Egy emberöltő alatt ezt nehéz felfogni. Azt mondják az okosok, hogy a történelem ismétli önmagát, de ez így nem igaz! A változást nem veszik figyelembe. A föld még nagyon sokáig bírná ember nélkül. Az ember elpusztítja magát előbb utóbb ez már tisztán látszik. Az új kezdet a teljes kipusztulás után ugyan ide fogja vezetni az új embert...még akkor is, ha fennmaradna valamiféle tanítás az elkerülendő hibákról.
Mindezek tudatában igaz lehet hogy a "történelem" ismétli önmagát, a teljes pusztulás és újrakezdés szintjén, de az is mindig más lesz. Hosszútávon (évmilliók) sincsenek véletlenek. Mindennek megvan az oka.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.