Justin Jones amerikai politikus keveredett vitába a képviselőházban egy másik képviselővel a magyar kötődésű Danube Institute-ról. Ekkor hangzott el az Orbán Viktorról szóló vita, amelynek lényege az volt, hogy Tennesseeben nem ilyen kormányt szeretnének, és nem erre akarnak menni. 

"Ez a szervezet egy autoriter vezetőhöz, Orbánhoz kötődik Magyarországon, ez a fasizmusról szól” – Orbán Viktorról vitázott Tennessee-ben az egyik amerikai politikus

Fotó: Twitter/TheTNHoller

Az eset előzménye, hogy pár hete tüntetésben való részvétel miatt zárt ki két demokrata képviselőt Tennessee állam képviselőháza. Justin Jones és Justin Pearson április elején az ülésteremben hangosbeszélőn buzdította a karzaton összegyűlt demonstrálókat, akik a Nashville-i iskolai lövöldözés után a fegyvertartási törvények szigorítását követelték.

Tennessee állam alkotmánya a szabályok súlyos megsértése esetén lehetővé teszi képviselők kizárását, de ezzel az eszközzel a XIX. század közepe óta csak kevés esetben éltek.

Jones és Pearson kizárásáról az állam parlamentjének republikánus többsége döntött: Gloria Johnson, a tüntetőkkel ugyancsak szolidaritást tanúsított képviselő kizárását végül nem szavazták meg elegen.

A Fehér Ház szóvivője, Karine Jean-Pierre sajtótájékoztatóján a kizárásra vonatkozó indítványt sokkolónak, demokráciaellenesnek és példátlannak nevezte.

A kizárt képviselők egyike, Justin Pearson demokráciaellenes lépésről beszélt és azt mondta, annak érdekében harcol, hogy gyerekek ne veszítsék életüket fegyveres erőszak miatt.

Orbán Viktorról szóló vitában hallgattatták el Tennessee-ben Justin Jonest

A 24.hu ír arról, hogy a fentieknek normális esetben nem sok köze lenne a magyar kormányhoz, de most mégis van. Justin Jones ugyanis vitába keveredett a képviselőházban egy másik képviselővel a magyar kötődésű Danube Institute-ról.

A lap hozzáteszi, hogy a Danube Institute-ot küldetési nyilatkozata alapján a Batthyány Lajos Alapítvány hozta létre 2013-ban Budapesten azzal a céllal, hogy képviselje és formálja a konzervatív és nemzeti értékeket és gondolkodást. Elnöke, John O’Sullivan a washingtoni National Review Institute vezető munkatársa. Korábban a National Review szerkesztője, a London Times társszerkesztője, a Hudson Intézet főmunkatársa és Margaret Thatcher tanácsadója is volt.

Az alábbi beszélgetés zajlott le a vitában:

– Ez a szervezet egy autoriter vezetőhöz, Orbánhoz kötődik Magyarországon. Tudja ön, hogy ki az?

– Nem.

– Az, hogy nem tudja, hogy mi ez a szervezet, megmutatja, hogy nem lett ez átgondolva. Ez a fasizmusról szól, ez a szervezet fasiszta kormányokkal működik együtt. És nem tudom, mit akar ez a kormány csinálni, bár látom, hogy hasonló dolgok történnek, elhallgattatjuk azokat, akik nem értenek velünk egyet.

Jones beszélt még arról, hogy Tennesseeben nem ilyen kormányt szeretnének, és nem erre akarnak menni. Erre Tim Hicks úgy reagált, hogy a Danube Institute spirituális növekedésen keresztül próbál megoldani ügyeket, amit fontos lenne ma is figyelembe venni Amerikában.

Forrás: 24.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Na! Ott is elszabadult egy idióta bolsi!?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
ebben az a szép, hogy egy szerecseny beszél Orbánról...(Tennesseeben)
kereső
"Erre Tim Hicks úgy reagált, hogy a Danube Institute spirituális növekedésen keresztül próbál megoldani ügyeket, amit fontos lenne ma is figyelembe venni Amerikában."- na ezeknek sem a szomszédjuk a hülye..
ómió
Na! Ott is elszabadult egy idióta bolsi!?
human
A pocakosnak ilyenkor csak úgy dagad a melle a büszkeségtől. Élvezi ha diktátorként emlegetik szerte a világban. Még nem szó szerint az, de ez a célja.
csipetke
Hát igen,látszik ez még a Holdról is,amit orbán és a bandája művel...De erre igaz az a mondás,hogy .- - Mindenki jó valamire,ha másra nem,hát elrettentő példának...Ez orbán...
human
@KisTehen: Simán megkerülhető a pocak ellenére is. Egyszerűen csak egy negatív példa hová nem szabad eljutnia egy vezetésnek. Mikor valaki bemegy egy étterembe, felrúgja a székeket, beszólogat a vendégeknek arra is felfigyel mindenki, még meg is írják másnap az újságok, de attól még nem értékes amit csinál.
24
@ómió: 0926

Hülyegyerek, aki nem okosabb a bulshit generátor 2.0-nál sem - még ott is tudják, Tenesseeben, hogy ki az igazi bolsi Magyarországon, hiába álcázzák magukat fasisztának !!!
24
@KisTehen: 1226

Sok ostobaságot írsz.
Gondolom, hogy te úgy gondolsz magadra, hogy sosem voltál ostaba, mst sem vagy és sosemm leszel.De ki kell, hogy ábrándítsalak.
Mindig ostoba voltál, most is az vagy és később... már nem lesz a számodra hely. Tudod, a négy lovas, kezeden vagy homlokodon a jel: 666, aztán Armageddon, aztán a vég...
(ha nem hiszed, járj utána!)
csak úgy....
@KisTehen: ma is te a föszereplö elmebeteg?
24
@KisTehen: Tükörbe néztem. Most még tükör által (réz tükör fényesre csiszolóva) homyályosan látok, de idővel színről színre.
Most bizonyítottad be ország-világ-Isten előtt, hogy nerm vagy - többekközt - kereszténysem.

". hány éves vagy te?"

50 és 1000 éves között válaszhatok egy számot?
Kiindulási alpként két animációs filmajánló:

Mumiák
Tad, az elveszett felfedező és a Smaragdtábla
Király, azaz Fáraó mindkettő!

Na jó, engedek az 50-ből. (de az ezerből nem!)
human
@24: 20:41-re John Clease mondta egyszer, hogy a hülye emberekkel az a gond, hogy nincsenek tudatában annak, hogy hülyék. Ahhoz pedig, hogy rájöjjenek, hogy hülyék valamilyen szintű intelligenciára lenne szükségük.
youtu.be/wvVPdyYeaQU
ómió
@Eladott Ország: Már megint a tetvesbolsi önmagatok Fideszre hazudásán "fáradozol"!? Ne strapáld magadat, mert csak még idiótább leszel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.