Szánthó Miklós szerint a politikai korrektségbe "belebolondult" amerikai liberális politikai elit a woke-ideológiát nemzetközi doktrína szintjére emelte.

Az kormányközeli Alapjogokért Központ főigazgatója szerint a politikai korrektségbe "belebolondult" amerikai liberális politikai elit – amely most uralja a Fehér Házat – a woke-ideológiát nemzetközi doktrína szintjére emelte. Szánthó Miklós a Magyar Hírlapnak adott interjúban úgy vélekedett, hogy

a háborús pszichózis fokozásával hosszú távon az Egyesült Államok is veszít, hisz legjobb szövetségese, Európa gyengül, ha leválik az olcsó orosz energiahordozókról.

A központ főigazgatóját a lap abból az alkalomból kérdezte, hogy csütörtökön és pénteken ismét Budapesten rendezik meg a Konzervatív Politikai Akció Konferenciát, a CPAC Hungary-t.

Kiakadt a kormányközeli Alapjogokért Központ főigazgatója a "woke-őrület" miatt – Szánthó Miklós kemény üzenetet küldött a Fehér Háznak és amerikai liberális politikai elitnek

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója köszöntő beszédet mond a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésű, kétnapos konzervatív politikai fórum első napján a Bálna Budapestben 2022. május 19-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A portálon kedden megjelent interjúban Szánthó Miklós azt mondta: a konferenciával hagyományt teremtenek és erőt is mutatnak, annak idén is több mint kétszáz külföldi résztvevője lesz, mások mellett kormányfők, kongresszusi képviselők, jobboldali pártok vezetői, európai és amerikai tagállami miniszterek, a texasi legfőbb ügyész.

Budapestre várják Kari Lake arizonai republikánus politikust, akit Donald Trump lehetséges alelnökjelöltjeként emlegetnek

- mondta.

Az Alapjogokért Központ főigazgatója a CPAC Hungary jelentőségét abban látja, hogy mindenki megértse: már rég nem politikai oldalak vagy ideológiák közötti harcról van szó, ugyanis "a józan észre, életmódunk természetesnek gondolt alkotóelemeire rontott rá a valóságtól egyre rugalmasabban elszakadó woke-őrület".

Ezt a Fehér Házat uraló amerikai liberális politikai elit, amely mára "belebolondult a politikai korrektségbe", a nemzetközi doktrína szintjére emelte.

Azzal kapcsolatban, hogy a tanácskozáson kiemelt téma lesz az ukrajnai háború, kifejtette: a világtérrend átformálódóban van, az Egyesült Államoknak a teljesen hegemón státusza megkérdőjeleződőben van. Ez nem azt jelenti, hogy holnapután ne lenne továbbra is "masszív erőcentrum", de azt igen, hogy felemelkedőben vannak más "játékosok" is – és a vezető szerep leértékelődése bárkit "meggondolatlanná, túlmozgásossá" tehet. Ez már önmagában is konfliktushelyzeteket eredményezhet, amit tetéz a woke-ideológia nemzetközi doktrína szintjére emelése. A kettőnek "a veszélyes gyúelegye" érzelemvezérelt külpolitikát eredményez, amely teljesen téves következtetésekre vezet, például az ukrajnai orosz agresszióra adandó válaszokkal kapcsolatban. A háborús pszichózis fokozásával hosszú távon az Egyesült Államok is veszít, hisz legjobb szövetségese, Európa gyengül, ha teljesen leválik az olcsó orosz energiahordozókról, Moszkva pedig egyre közelebb kerül Pekinghez – mondta Szánthó Miklós.

Abban bízik – mondta –, hogy a CPAC-konferencia hatására még többen, még mélyebben meg fogják érteni, hogy a magyar békepárti álláspont – bár Magyarország stratégiai érdekrendszeréből indul és oda tér vissza – alapvetően illeszkedik a Nyugat "geostratégiai horizontjába".

"Ha a háború térben és időben is tovább szélesedik, és a transzatlanti világ vezetői továbbra is Ukrajna végső győzelemhez vezető felfegyverzésében látják a konfliktus egyedüli megoldását, az egyidejűleg eredményezi Európa gazdasági megrogyását és egy új, kínai-orosz tengely kialakulását a nagykontinensen" – tette hozzá Szánthó Miklós, aki szerint ha ma valaki Európa érdekét tartja szem előtt, akkor a magyar békepárti álláspontot támogatja.

Egyúttal emlékeztetett a magyar kormányfő által a tavalyi CPAC Hungaryn megfogalmazott 12 pontra, amelyek szerinte fogódzóul szolgálhatnak más nemzeti erőknek is.

Forrás: MTI

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Kemény üzenet a Fehérháznak? Meg is fognak szakadni a röhögéstől!...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
ez a szántó az a gyengeelméjű buzeráns...
Qqberci
Kemény üzenet a Fehérháznak? Meg is fognak szakadni a röhögéstől!...
Nessy
Tudja egyáltalán mit jelent az a szó, hogy "korrektség"? Akár a politikában, akár a való életben?
Politikusaink szereptévesztésben vannak manapság. Mindenkinek "üzennek", mindenkit "számonkérnek", mindenkitől "tiszteletet követelnek"! Miközben állandóan arról beszélnek, hogy a mi dolgainkba senki ne szóljon bele!
jáger laszló
Már nem a kapitalizmus és nem a kommunizmus ideológiája manapság a hajtóerő,hanem a komformizmus elfogadásában annak meghatározó szerepében látja a társadalom lényegét
Hát ez van,,ide jutottunk az ideológiák korszaka után...
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
Márpedig az "efftársi fulltutit" most Washingtonból hintik!
Nyírfa
Miklós barátunk nem ismeri a woke-fogalom jelentését, olvasgatás végett ide másolom:

" a melléknévként használt woke a rasszista társadalmi igazságtalanságot visszautasító, felvilágosult személyt jelöli. "

A meghatározás szerint Sz. Miklós elvan a rasszizmussal mint a befőtt, a társadalmi igazságtalanságok nem zavarják, miért is zavarnák, amikor nem felvilágosult személy.

Hogy ide hívtak szélsőjobboldali politikai vezetőket, az számomra kimondottan jó hír, mert eszerint a bukásuk hamarosan megtörténik. Hajrá!
csak úgy....
@Nyírfa: ne bántsd szegény miklóst, 0rbán híveire kötelezöen jellemzö az elbutulás!
Eladott Ország
Ki ez a hülye?! Szánthó Miklós. Ránézek erre a kackiásbajszú nemzethy nyomorultra, és elfog az üthetnék.
uploads.disquscdn.com/images/8e675e1ec37a37054dc055021b2e917024b55f77925fc841d06f3baf0f6ca232.jpg?w=800&h=668
Szánthó Miklós „már akkor egy senki volt , mikor még valaki volt.” Azóta még nagyobb senki lett. Agytröszt nehezen képzelhető el szürkeállomány hiányában. Ez az alak a NER egyik legundorítóbb figurája - bár kétségtelenül nagy a verseny. A fideszt kiszolgáló rezsimprosti. A fidesznél mindenki a száján szarik. Szánthó: "kialakult egy túlélési ösztön, egyféle leleményesség, mely a magyar "smart power", az okos erő egy speciális formája."- ami egyre lejjebb húz minket a guánóba. Még egy paranoiás elmeháborodott, aki szerint báncsák a magyarokat, meg be akarnak minket olvasztani... a geci igéi termékeny talajra hullanak...
uploads.disquscdn.com/images/e4ca922f68727d3b4a5be76f4970271492669cebf72ccbcca9c98c8c4835c188.gif?w=800&h=270
Nyírfa
@csak úgy...: Nem én bántom, ő bántja saját magát, én csak felhívom erre a figyelmét.
Nem is az a baj, gy hülyén viselkedik, mert egy hülyétől ez az elvárható. De, hogy valaki hülyét alakít a zsíros havi jövedelemért, a vélt politikai biztonságért, az árulás, a közjó elárulása.
Ez a sok fideszes léhűtő néhány év múlva a legbátrabb partizánt fogja hazudni, mind Orbán megbuktatásán fáradozott, és készek lesznek a társaikat hátba szúrni. Ezek ugyanazok a partizánjelöltek, akik a II. világháború után vadásztak tanúkra és igazolásokra , hogy mentsék , átmentsék a bőrüket.
Undorító. A legvisszataszítóbb ebben az, hogy a magyarok legalább fele gyakorolja születésétől a haláláig. Ezeket az utódokat még a szittya ősök is megtagadnák.
Toller Béla
"Alapjogokért Központ" - már itt eldobom a kanalat ! Az összes többi menjen a picsába ? Parlamnt, Alapjogok, mint alkotmánypótlék, törvénykönyvek, b íróság, ügyészség . mind feleslegesek ! Van itt egy Központ, majd az ...Mindent, egészségügyet, kultúrát, szociálpolitikát, jogállamot ...Ekkora balfaszokkal, mint ez a földmíves-helyettestanoncsegéd ...
Gazella
Eh a szeeencsétlen milyen drogot szív?? Drogbàró mit ad neki?!.
Sakk Matt
@ómió: Te miért nem költözöl Moszkvába?!
pacal
@Nyírfa: ma, 1043

Ezek a léhűtők meg lesznek ítélve és meg lesznek vetve örökre a jövő történelemében, mint a hozzájuk hasonló elődeik.
Megvetéssel beszél majd róluk az egész világ - Orbánról és a szektájáról és mindenről, amit tett - szabotálva a magyarokat, Európát, az egész világot és mindezt a demokrácia égisze alatt.

Azt kívánom Orbánnak, hogy egész Európában legyen minden országnak olyan vezetője, mint Magyarországnak - akkor majd megismerné a többi ország istenét is, mert a háborúságnak sosem lenne vége.
A szélsőjobbos nacionalista férgek sajátja ez!

Vajon miért nem tudnak összefogni a szélsőjobbos nacionalisták most sem?
Mert több a különbség köztük, mint a közös érdek!
Nyírfa
@pacal: Nem kívánom Európa országainak a magyar stílusú vezetést, ugyanis a többség már túllépett ezen a primitív állapoton, tehát van ilyen irányú tapasztalatuk. Nekik elég nézni Orbánt és társait ahhoz, hogy emlékezzenek a már nem kívánatos áramlatokra.
A nacionalizmus a környezetre leadott egészségtelen reakció, mindig komplexusokkal terhelt, irreális vágyakat követő.
Egy szabad társadalom tisztában van a saját értékeivel, nincs szüksége túlvédeni magát.
Tulajdonképpen a nacionalizmus olyan mint az allergia. Az allergiára hajló ember annyira szorong, hogy felturbózva a védekezést, gyakorlatilag megtámadja saját magát.
ómió
@Sakk Matt: Még mindig üres az ott kiürült "rezidenciád"!? Sikerrel fordultál át a brüsszeli seggekre? Köszi, de nekem sosem voltak, most sincsenek ilyen allűrjeim!
Sakk Matt
@ómió: Te miért nem költözöl Moszkvába?!
ómió
@Sakk Matt: Szóval, már az értelmed szikrája is hiányzik, hogy a kérdésedre kapott választ (09:07) megértsd!? Így akkor lesz célszerű, folytassuk, ha már a donor agyadat megkaptad!
Sakk Matt
@ómió: Te miért nem költözöl Moszkvába?!
Nessy
@Sakk Matt: Annyira még nem ostoba! Majd ha Orbán mondja, akkor viszont azonnal, dalolva, önként!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.