A Mazsihisz közgyűlése nagy többséggel  Grósz Andort, Lázár János volt tanácsadóját, a Kecskeméti Zsidó Hitközség elnökét, a Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény Közalapítvány (HDKE) alapítvány elnökét választotta Heisler András utódjának.

Lázár János volt tanácsadója a Mazsihisz élén – Máris nekiment utódjának: Nem lehet egy antiszemitával leülni

Fotó: Facebook/Mazsihisz

A Mazsihisz leköszönő elnökét bírálta az utódja: Az új elnök szerint a Mazsihisz alapvető érdeke, hogy ne politikával, vagy öncélú „lájkvadászattal” foglalkozzon, hanem vallási szervezetként működjön – számol be az Rtl.hu.

Grósz Andort választották meg a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségét (Mazsihisz) elnökének vasárnap – írja a Népszava. Az biztos volt, hogy az eddigi elnök, az elmúlt tíz évben a Mazsihiszt vezető Heisler András búcsúzik, mivel nem indulhatott harmadszor is a posztért.

Grósz Andor kecskeméti orvosprofesszor és Nógrádi Péter budapesti ügyvéd, nemzetközi jogász jelentkezett be az elnöki székét. Programadó beszédükben mindketten hangsúlyozták, hogy meg kell szüntetni a belső ellentéteket, feszültségeket.

A Népszava szerint Grósz név említése nélkül Heislert is bírálta. Arról beszélt, a Mazsihisz alapvető érdeke, hogy ne politikával, vagy öncélú „lájkvadászattal” foglalkozzon, hanem vallási szervezetként működjön.

Nem lehet helyettes államtitkárokkal kedélyesen beszélni reggel, majd délután jól odamondani a kormánynak, végül este egy antiszemitával vacsorázni – mondta arra a David Pressman, amerikai nagykövet által szervezett eseményre utalva, amelyen többek között a Mazsihisz vezetője és Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok pártelnöke is részt vett.

Forrás: Rtl.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Nem hiába volt Lázár János tanácsadója! Ő is azzal kezdi, hogy pocskondiázza az elődjét, miközben szép elképzeléseket mesél a híveinek!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Nem hiába volt Lázár János tanácsadója! Ő is azzal kezdi, hogy pocskondiázza az elődjét, miközben szép elképzeléseket mesél a híveinek!
jáger laszló
Hát akikor foglalkozzanak a hitélettel és ne a politikával
Kit érdekel!!::
Valószínűleg mindenki jobban járna!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
Pálinkás Pál
egy újabb példány a puhos dízs zsidói közül...
namihami
Házizsidó 2.0! A Kmalacnak már volt, mostantól ennek is van! Működik a szelidítés!
surdilloFUJT
@Nessy: Naaa ezután már nem lesz gond az anyagiakkal,hamár lézerjani áttétesen is képbe került!!!Mazsihisz tagok nyissátok ki a szemeteket,mert nagy szükség lesz a "tisztánlátásra"""!!!
jáger laszló
Hát ezután a Grószt szidod akkor a zsidókat szidod!!
Erre is tessenek gondolni!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
balos
@Maccska: Anyádat meg te a muszka lába közé!
balos
@jáger laszló: Ezzel a szöveggel legfeljebb a MTA tagok tudnak mit kezdeni,de a polgári ökrök hamar szart csinálnak rá!
balos
@Maccska: Ha már lehet választani,akkor maradok ember,hamár 1 féreg itt komcsizik!Rossz helyre nyomtál ez nem a pesti buzik,bár oda se vennének már be,mert gutentág a segged a szájertől!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.