Haladéktalan, mellébeszélés nélküli, egyértelmű és világos választ vár Brüsszeltől Ukrajna Magyarországgal szembeni, újabb súlyos zsarolásával kapcsolatban Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP-) delegációvezetője.

Deutsch Tamás kifakadt: Haladéktalan, mellébeszélés nélküli, egyértelmű és világos választ vár Brüsszeltől
Fotó: Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselőcsoportjának vezetője sajtótájékoztatót tart az Európai Parlament (EP) költségvetési ellenőrző bizottságának látogatásáról az Országgyűlés Irodaházában 2023. május 17-én. MTI/Máthé Zoltán

A kormánypárti politikus szombati az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában a Barátság-kőolajvezetékkel kapcsolatos hírekről azt mondta, "ezt a súlyos és gyalázatos zsarolási ügyet haladéktalanul tisztázni kell". Ezért a Fidesz EP-képviselőcsoportja azonnali választ igénylő írásbeli kérdésekkel fordult az Európai Bizottsághoz – közölte.

Azt mondta, nemrég kiderült, egy februári találkozón Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt javasolta, hogy robbantsák fel a Barátság-kőolajvezetéket, amely létfontosságú Magyarországnak.

Tény az is, az ukrán Ukrtransnafta vállalat vezérigazgatója, Volodimir Cependa egy feljegyzésben azt közölte, hogy ha Ukrajna feltételeit nem teljesíti Magyarország, akkor elzárják a kőolajvezetéket, és Brüsszelből, a brüsszeli bürokráciától, a bizottság munkatársaitól azt az üzenetet kapta, hogy nyugodtan állítsák le a kőolajszállítást Magyarország felé

- mondta a Fidesz EP-képviselője.

Deutsch Tamás rámutatott, a Barátság-kőolajvezeték kulcsfontosságú szerepet tölt be Közép-Európa és Magyarország olajellátásában.

Hozzátette:

napok teltek el, de Brüsszel még mindig hallgat az ügyben. Tarthatatlan, hogy nem kapunk válaszokat Brüsszeltől, hogy a brüsszeli bürokraták, az Európai Bizottság vezetőinek közvetlen munkatársai valóban azt a súlyos, az ország szuverenitását veszélyeztető lépést javasolták-e a Magyarországgal szembeni politikai nyomásgyakorlás érdekében az ukránoknak, hogy állítsák le a kőolajszállítást

- közölte.

A delegációvezető elmondta, választ várnak arra: igaz-e, hogy a bizottság bármely tisztviselője hivatalosan vagy informálisan jelezte az ukránoknak, hogy állítsák le nyugodtan a kőolajvezetéken keresztül történő olajszállítást.

Azt is kérdezik, javasolta-e valaha a bizottság harmadik országoknak, hogy korlátozzák bármely európai uniós tagállam energiaellátását. Választ várnak arra is, hogy az Európai Bizottság minden körülmények között elítéli-e az energiaellátás biztonságának zsarolás céljára történő felhasználását – mondta.

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Kokain király, ezt a kérdést miért nem Brüsszelbe teszed fel? Zsarolni ti szoktatok a mindent megvétózásaitokkal. Talán ha levágatnád a hajad és egyszer tisztességesen lemosnád magadról azt a gusztustalan, mocskos fénylő zsírt, meg kitisztítanád az agyad, jobban átlátnád a világ dolgait.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Péter2
Te ostoba zsidó cigány keverék , ha Z fel akarta volna robbantani , egy szavába került volna , a másik , minek robbantsanak , mikor Ukrajna területén rengeteg helyen, el lehet zárni , megint ki fognak röhögni , a Brüsszelben delegált uniós országok képviselői , mint bal -és jobb oldalról ! De az is lehet , hogy a sárga földig lebutított híveknek szól a mantra ! Amúgy én Z helyébe már régen elzártam volna , és télen !
lampa laz
Kokain király, ezt a kérdést miért nem Brüsszelbe teszed fel? Zsarolni ti szoktatok a mindent megvétózásaitokkal. Talán ha levágatnád a hajad és egyszer tisztességesen lemosnád magadról azt a gusztustalan, mocskos fénylő zsírt, meg kitisztítanád az agyad, jobban átlátnád a világ dolgait.
Nyírfa
Tompika, miért vagy te tompika?
Muszáj mindig égned mint a Reichstag?
Nessy
@lampa laz: Hosszú haj, rövid ész, mondták őseink!
Nyírfa
A képemről lesülne a bőr, ha olyan viselkedés után, amit a fidesz gyakorol napi 24 órában, még a pénzükért is tartanám a markom, sőr, követelném, mint egy rabló.
Arra hivatkoznak, hogy mi is befizető ország vagyunk. Rendben, ne fizessenek egy kanyit sem, és ne is kapjunk - azt végképp ne! - , aztán nézzük meg az egyenleget. Utána lehet szájhősködni, és gazsulálni hitelekért a nagyvilágban. Nem egyszerűbb egy az egyben eladni az országot? Úgyis ezt teszik EU-tagként is.
evacica
Tompikára komoly ember oda se figyel!
ómió
Magyarország zsarolása!? Arról a korruptbolsi brüsszeli efftársak mélyen kusikálnak!
bence
Mi nem világos Tompika ? Megmondták érthetően , hogy nem küldenek pénzt addig amíg ti ellopjátok ! Kevesebbet szívj és egyből érthető lesz minden !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.