Az orosz interneten egyre több magyarországi letelepedési lehetőséget reklámozó üzleti ajánlat jelenik meg, miközben hivatalos állami program erre nem létezik.

Állami programként hirdetnek az oroszoknak magyarországi letelepedést a neten
Fotó: Pixabay

Az elmúlt hónapokban egyre többször ajánlják a magyarországi letelepedési vagy vízumszerzési módszereket, amelyek sokszor beazonosíthatatlan hátterű orosz cégekhez vezetnek, de vannak magyar szereplők is – írta meg a Portfolio.hu.

Több legális bevándorlási ügyintézéssel foglalkozó magyar szereplőnek is feltűnt, hogy megjelentek ilyen hirdetések. Ezek közül mindannyian figyelmeztettek arra, hogy a legális lehetőségeket kihasználva sok szürke, vagy az ügyfeleit lehúzó szereplő is elkezdett ténykedni, akik lehetőséget látnak az orosz-ukrán háborúban.

Az ingatlanvásárlásra épülő csomagokat 220-250 ezer euróra árazzák be a profi, hiteles szereplők, akiknél ebben az összegben van a 60 ezer eurós közvetítői, ügyintézői díj is. Az orosz nyelvű hirdetésben a 220-250 ezer eurós tételre tevődik még a szolgáltatói 20-60 ezer euró közötti költség. Utóbbiaknál gyakran a hirdetésekben kétértelműen fogalmazzák meg, hogy ezek állami költségek, vagy az adott letelepedési cégek szolgáltatási díjai.

Mivel állami programnak állítják be az ügyleteket, sokan azt hiszik, hogy valami garancia is van a tartózkodási engedély megszerzésére, a már megkapott dokumentumok megtartására. Csakhogy a tisztességtelen szereplőknél a legtöbbször több közvetítő cég van, amelyek egymásra épülnek a folyamatban, az átvert külföldiek pedig nehezen tudják megítélni, hogy ki ellen tehetnek jogi lépéseket 

- áll a cikkben. 

Forrás: portfolio.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Kizártnak tartom, hogy ez működjön a hatalom támogatása nélkül.
Erről mikor is konzultáltak a magyarok?
Mikor kérdezték, akarunk-e idegeneket a hazánkba?
Főleg úgy, hogy még csak nem is az államkasszát hizlalja.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gina
@durbincs: Mi van te retkes libsi,,, jönnek a jó orosz haverjaid buzi állat hahahahahah
kereső
Csodálkoznék ha nem lenne benne szijártó-rogán-habony, a "keleti nyitás" nagymesterei.
Milyen jól járt a magyar állam=a magyar adófizetők a letelepedési kötvényekkel is. Ők taroltak 21-25 milliárdot, a visszafizetés-és a kamat az meg a mienk.
izéke
@durbincs: ismered legalább a szavak értelmét amiket idehánysz ész nélkül? Annyi eszed van,hogy ülve ugatod a Holdat
Németh István
Na de Urak, Úrhölgyek >> igaz csak a @durbincs: Úrról beszélhetünk, mert a többi egy rakás szar > nem kéne már gondolkodóba veszejteni magatokat? Nektek a bantu niggerek az aljas szír, afgán iszlám, meg a hát-aztán terroristák kellenek? az anyáitokat, lányaitokat, a felségetitejet, vagy tán magatokat akarjátok felkuratni velük? nem szégyenlitek a mocskos pofátokat, vagy bé dugtátok azt már az ursula tripperes picsájába és nem is láttok? Aljadékok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.