Az év hátralévő részében nyugdíjkorrekcióra, jövőre pedig nyugdíjemelésre, 13. havi nyugdíjra és nyugdíjprémiumra is lehet számítani.

Orbánék idén már biztosan nem adnak nyugdíjprémiumot
Kép:Pixabay

Most a kormány a Facebookon számolt be arról, hogy garantálják a nyugdíjak értékállóságát, a nyugdíjprémium kifizetésével igyekeznek plusz segítséget adni.

Nyugdíjprémiumra viszont idén biztosan nem számíthatnak a nyugdíjasok, mivel ennek feltétele, hogy legalább 3,5 százalékos legyen a tárgyévi GDP-növekedés. A bővülés azonban a legoptimistább kormányzati prognózisok szerint is legfeljebb 1,5 százalékos lehet 2023-ban.

Ha jövőre 4 százalékos gazdasági növekedés lesz akkor nyugdíjprémiumot is tudunk fizetni.

- írta az Orbán-kormány.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
A nyugdíjak értékállóságát 13 éve nem tudják garantálna. Hazudni viszont folyékonyan.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Érdekes, a felfüggesztett 13. havi nyugdíjat, 10 évig, ameddig dübörgött a gazdaság, milliárdok jöttek Brüsszelből, eszébe sem jutott visszaadni. A választáskor ígért 14. havi csendben feledésbe merült. Most ugyan visszaadta, amit naponta hangsúlyoz, hogy milyen terhet ró a költségvetésre! A nyugdíjak reál értékének megőrzése csak a kormánypropagandában létezik!
Eladott Ország
Nem a nyugdíjat emeljük, hanem a nyugdíjast csökkentjük! Az inflációt követő nyugdíjemelés garantálja a nyugdíjasok elszegényedését, mivel nem veszi figyelembe az aktív dgolgozók béremelését. ( svájci indexálás) Orbán: Feri bátyám azt a nyolcvanast vissza kellene utalnod, az államkasszába, mert üres. Feri bátyám, ha nem utalod vissza a 13. nyugdíjat, akkor holnaptól felemeljük az élelmiszer árakat és úgy ráfaragsz, hogy még a 14. és 15. havi visszautalással is jobban jártál volna. KÉTSZER ADSZ, HA GYORSAN ADSZ, HA NEM, 3X VESSZÜK VISSZA.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/278046512_1210712629734540_7610394359770021251_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=p3BABSN0VJ0AX-FNDtg&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfC6hZjdGsSkGiagnLJvwpCFRA7UZWkjV7ySRPObh9MbfA&oe=64CA6A30
Nessy
@Philip Marlowe: 2021 februárjában kaptuk az első negyedhavi összeget. Addig semmit! Aztán 2022-ben a választásokra való tekintettel a teljes havit. A reál értékről annyit, hogy hetedik hónapja 20-25 % az infláció, amit a 15% emelés hivatott fedezni. Lehet, hogy az utolsó két hónapban valóban 10% alá csökken, de a boltba bizony a magas összeget fizetjük, több mint féléve.
drrotf
Ígérgetni azt nagyon tud a doktorminiszterelnökúr, de teljesíteni azt már nem!Egy kis jóindulattal remélem hogy otthon más a helyzet!Nessy!:Ha tíz százalék alá megy az infláció az csak annyit jelent hogy az előző évi októberi vagy november havi inflációt haladja mag az idén októberben vagy novemberben az infláció 10%-al, amely tavaly olyan magas volt hogy az idén az infláció csak 10 %-al lesz magasabb.Kevesebb nem lesz az infláció mint volt, és az árak változatlanul tovább nőnek csak a növekedés üteme lassul, de még így is két- háromszorosa lesz az eus átlagnak!Úgy hogy egyáltalán nem javul az emberek anyagi helyzete hanem tovább romlik!Orbánnak a nyugdíjprémiumra vonatkozó ígérgetése az újabb hazugság volt már a kijelentés idején is mert mindenki tudta hogy az idén a gazdaság vagy recesszióba süllyed, vagy csak 1% körüli lesz a növekedés, amely nem teszi lehetővé a nyugdíjprémium kifizetését, ha csak Orbán nem módosíttatja az erről szóló jogszabályt.Nyugodtan kijelenthető hogy ez az ember , OV egy illuzionista, egy csaló, aki az embereket az orruknál fogva vezeti félre, s amikor eljön az igazság pillanata vagy úgy tesz mintha semmit nem mondott volna, vagy másra fogja, hogy miért nem tudta betartani az ígéreteit.Az meg sem fordul a fejében hogy elnézést , vagy bocsánatot kérjen a sok félrevezetett embertől, hogy ismét becsapta őket!
simmering73
A nyugdíjak értékállóságát 13 éve nem tudják garantálna. Hazudni viszont folyékonyan.
Nessy
@drrotf: Ne is mond! Évről, évre kevesebb az emelés, mint a valós infláció, és évről évre egy alacsony értéket emelnek, egy irreális inflációs elvárás összegével. Már legalább 30% a mínusz! Igaz, nem is számol mát a KSH nyugdíjas kosarat, hogy ne borzolja a kedélyeket! Talán ha nem elemző statisztikus lettem volna, ha a 90-s évektől nem egészségügyi finanszírozással,foglalkoztam volna, talán ritkábban felejteném el a jó modort egy, egy cikk, vagy propaganda duma esetében.
Nessy
@Pegero: Fene tudja, de mikor nyugdíj előtt a forintjait szmámolja egy idős asszony, hogy ki tudja e fizetni a pár egyszerű kajának valót, ami a kosarába van, és tudom róla, hogy a textilgyárban dolgozta végig az életét,nincs kedvem röhögni. Annál szívesebben kaparnám ki a szemét annak aki milliárdokat ad egyházaknak, határon túliaknak, talpnyalóknak, haveroknak.
jáger laszló
Én elégedett lennék ha tisztességes nyugdíjemelés lenne és nem követő,hanem min az inflációval szignifikáns!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
balos
@Horizont: Azért annyira nem hülye,a nemzethy patkány már csak úgy működik,hogy képes kirúgni a sámlit az akasztott alól,ha mondják az urak!Még az Anyja alól is!
balos
A geci kurmány nem véletlenül játszik az ország nagyobbik felének a kivéreztetésére!Így módjuk lesz a lakosság cseréjére=gályarabokra!Okosba megoldják a keleti despotákkal!Így akkor csak a karhatalmat kell feltölteni megfelelő számú "agyhalottal"!Egészségügy és a tanerő mehet a levesbe!A vezetők meg már olyan jól beépültek,hogy családi vállalkozásban működtetik a rendszart,mint a középkorban!
ómió
"Sikerrel elszankcionáltátok", efftársak!?
Eladott Ország
@Pegero: tergnap 20:18 ☻ Töröld ki a segged a kormányfelszopó közpénzből fenntartott szennylapokkall! Magyarország a fidesz diktatúrája alatt az EU koldusháza, Bangladese lett! 2012. Az elrugaszkodás éve. 2013. Az emelkedés éve. 2014. A gyarapodás éve. 202? A megérkezés éve...
twitter.com/csorike1520/status/1673647695838302208/photo/1
Magyarország előre megy, nem hátra! Már csak Bulgáriát kell „megelőzni"! A magyar háztartások az Unióban a második legszegényebbek! 3 millió értelmi fogyatékos fideszes támogatásával.
twitter.com/Skorpiooh/status/1671455652420493313/photo/1
Mikor a fidesznyik azon agyal miért háromszor nagyobb az infláció az EU átlaghoz képest!
twitter.com/janos_hary/status/1673945079415709696/photo/1
Éves átlagfizetések az EU-ban. Orbán számtalanszor kijelentette hogy olcsó magyar munkaerővel akarja vonzóvá tenni az országot a külföldi befektetőknek. Azzal hogy tömégvel behozza az olcsó ázsiai munkaerőt, bebiztosítja hogy a magyar bérek tartósan alacsonyak is maradjanak.
twitter.com/i/status/1675857594294968320
Magyarországon nincs demokrácia és jogállam. Ennek következtében piacgazdaság sincs.
twitter.com/csorike1520/status/1672930908423200771/photo/1
Eladott Ország
@ómió: ma, 08:10 ☻ Közlöd : "Sikerrel elszankcionáltátok", efftársak!? A bűnöző és politikai prostituált többgenerációs román cigányod, Brüszelben minden szankciót aláírt, sőt az energiahordozók tekintetében felmentést kapott! Az elhibázott brüsszeli szankciókat sejtem a háttérben. Brüsszel Gyurcsány kottájából játszik, Gyurcsány Soros kottájából, csak tudnám, hogy Soros kinek a kottájából. Jó sok kotta (főleg dakota, kipcsakkal ) fogy mostanában, igazán zenekedvelők ezek a gonoszok. Az egykor exportőr Magyarország már a saját -időközben megfogyatkozott- lakosságát sem tudja ellátni élelmiszerrel. És ez nem az aszály miatt van. Sáska járás van 12 éve, azért van. A rendszerváltás óta fejlesztés helyett inkább drága terepjárókat és egyéb (vagyon) tárgyakat vettek a gazdák, persze ehhez hozzájárult az elbaszott ösztönzőrendszer , persze hogy nem lett technológiailag fejlettebb és ezáltal versenyképesebb a mezőgazdaság. Jelenleg nagy dzsipp, lóf@sz termelékenység jellemzi az iparágat...
Nessy
@sgl: mi itt most mérgelődünk azon, hogy finoma szólva hülyének néznek bennünket, de sajnos, sokan vannak, akiknek egy, két nap nyereség sokat jelent. Igaz, így a következőig hosszabb ideig kell beosztani, de az még messze van.
Ábel
Érdekes. Orbánék a saját fizetésemelésüket nem kötik a GDP-hez, pedig annak a mértéke nem a nyugdíjasoktól, hanem tőlük függ.
NKF
Ez a fasz firkász mitől ilyen kurva okos?
kereső
@Horizont:" Az inflációt követő nyugdíjemelést tartsák be."- azt betartják. A nyugdijak korrekciójának mértéke "követi" az inflációt, csak nem éri utol. ahogyan a magyar életszinvonal sem az osztrákot.
A nyugdijak korrekciójának nem "követni " kellene az inflációt, hanem az infláció mértékének megfelelőnek kellene lenni- a második orbán kormány 2012.01.01-én hatályba lépett törvénye szerint.
surdilloFUJT
ROHADJANAK MEG A MAGAS INFLÁCIÓ,MEG A BŐDÜLETES ÉLELMISZERÁRAK EMELÉSE MIATT!!!
Nessy
@Pegero: Bemondta a jereváni rádió!
izéke
@Pegero: az eszedet is odautalták vagy azt felcsútra orbán seggébe?
Nessy
@Pegero: Legyen nektek hitetek szerint! Én hívő lélek vagyok, mindent elhiszek, amit Orbánék mondanak! A Klubrádiót sem hallgatom, nem ismerem a megállapítás szövegkörnyezetét.
Nessy
@Pegero: Ez egy régi viccből van! A jereváni rádió bemondta, hogy Moszkvában Mercédeszeket osztogatnak. Ezzel szemben a tények: Nem Moszkvában. Leningrádban, nem Mercédeszeket, Volgákat, nem osztogatnak, fosztogatnak.
Nessy
@Pegero: Látod, mire jó ha az ember lánya volt az akkor még létező OPNI-ban gyakorlaton? :-))))
Meg volt elégedve a kedves beteg a nővérkével?? .-)))))
ómió
@Eladott Ország: Szóval, akkor, azokat a "szankciókat" mégse írtuk alá, amelyek nekünk direkt rosszak!? Ejnye! Nem tudnál legalább konzekvensebben hazudozni!?
Eladott Ország
@ómió: ma, 08:40 ♦ Orbán minden oroszok elleni szankciót aláírt, sőt az orosz kőolaj és földgázszállítás tilalma alól felmentést kaptunk. A MOL által finomított orosz kőolajjal is üzemelnek az ukrán tankok és az sem igaz, hogy hazánk nem enged át fegyvereket Ukrajnába, az csak a fidesz hordának szól, hogy vakuljanak a jobbágyok, NATO tagként ezt egyébként sem lehetne magtagadni. A szankciókat drogos tompika is aláírta, csak annyira be volt lőve , hogy azt sem tudta mit írt alá. Igaz ő csak azért EP képviselő, mert drága a fehér por, a magyar fizetésből nem futná a degenerált baromnak!
Remélem nem sokáig fogjuk fizetni a drogját ennek az ingyenélő fideszers baromnak és odakerül ahová kell!
Eladott Ország
@Pegero: tegnap, 19:31 ♣ A román bűnöző cigányod és bandája, míg hatalom van, Magyarország egy eurócentet sem fog kapni, arra mérget vehet a geci me te is! Érdekes a többi tagállam pénzét nem utalták Ukrajnába, te hülye majom!
Orbán Brüsszelbe mégy és Brüsszelből jön ...
uploads.disquscdn.com/images/a14831cef73003bc39e35b77e072a6fb2489001adbb54031fd02665f60463761.jpg?w=800&h=800
Minél tovább játssza a kolostorgeci az agyát annál szomorúbb vége lesz neki!
simmering73
Az első mondatukat ütik a másodikkal. És a nyugdíjemelés? A múltkor még azt is említették, mára már elinflálták? Mert nem említik.
surdilloFUJT
@Pegero: Szellemi toprongya orbánnak,húzzel a jó q.va nénikédbe,az aljas fidesscsicska beszólásaiddal!!!
surdilloFUJT
@Pegero: ...egy ilyen fertőzött cickánynak csak ennyire telik,ja és töröld meg a szaros nyelved!!!
ómió
@Eladott Ország: Mondtam már, hogy legalább cizelláltabban próbálj hazudozni!
Ezodabasz
@Pegero: július 30., 19:31 Miért kéne hogy az ÚNIÓ pénzt adjon ennek a tolvaj kormánynak? Egy fityinget sem kaphatnak arra hogy magukévá tegyék! Neked "minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagy elégedve", és egyszerűen minden "szuper" akkor minek ugatsz?! Ráadásul faszságokat.
Ezodabasz
@Pegero: Nekem az a jó, ha te kussolsz!...Lapíts és élvezd ami neked jó! Mindenki le van szarva, csak neked legyen jó te fasz ugye?
Ezodabasz
@Pegero: Se jobbos se balos nem vagyok. Az összes hataloméhes élősködőt utálom. Elég baj hogy téged megvezet egy ilyen video. Nézd meg akkor mindkét oldalt mindenféle elfogultság nélkül...
Ez a video szánalmas amit ideraktál! Tudod miért? Azért mert ez pont egy gyűlölködő és hazugságokkal teli összevágott szar!
Arra jó hogy az ilyen barmokat félrevezesse mint te. Használd a fejed arra amire kaptad! Nézd meg objektívan a tényeket és lásd a valóságot! Ez nem jobb vagy baloldali kérdés...Egyszerű Emberi!
Ezodabasz
@Pegero: Az életnek sincs értelme, úgyhogy itt okoskodni is tök felesleges.
Ccakát!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.