A Dharma lómenhely azután került az állami szervek célkeresztjébe, hogy pénzt kért az Agrárminisztériumtól az állam lovainak gondozásáért.

Elbontatja a kormányhivatal a lómenhelyet, amelyik vitába keveredett az Agrárminisztériummal

Illusztráció: Pixabay.com

Azok után, hogy a hatóságok a siófok-töreki Dharma lómenhelyen alig pár héttel ezelőtt elbontatták az állatok elszökését megakadályozó kaput, Neszményi Zsolt Somogy vármegyei főispán határozatot hozott a területen lévő összes építmény elbontásáról, vagy szabályossá tételéről – írja a 24.hu. Mivel utóbbiról nem rendelkezett a megyei kormányhivatal, így csak az elbontás marad.

A hatóságoknak a lóbeállókkal, néhány jurtával és sátorral, valamint egy faházzal van problémájuk. A Dharma Ló Menedék Alapítvány vezetője, Czinkóczky Csaba erről azt nyilatkozta:

2019-ben bejelentettük az épületet az építésügyi hatóságnál, ki is jött a főépítész, aki mindent rendben talált, és címet is adott az épületnek.

A Dharma Ló Menedék Alapítvány azután került az állami szervek célkeresztjébe, hogy vitába keveredett az Agrárminisztériummal: szerintük úgy gondozták éveken keresztül az állam lovait – amelyeket állatkínzás, rossz tartási körülmények miatt a hatóságok elkoboztak –, hogy egy fillért sem kaptak cserébe. Július végén írtuk meg, hogy a sokadik hatósági eljárást megelégelve a lómenhely feljelentést tett, mivel a bíróság előtt is bizonyíthatónak tartják a hatósági vegzálásokat.

A lómenhely ügyvédje, Litresits András szerint most is egyértelműen hatósági túlkapásról van szó, és bíróságon indítanak közigazgatási pert a döntés ellen.

Forrás: 24.hu
Fotó: Pixabay.com

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Lázár tehenei vízágyat is kapnak, lehet, hogy megirigyelték a lovak, és bejelentést tettek az ombudsmannál. Végül is, mi ez, ha nem skandalum?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
Xar ügy.. Talán nem volt eléggé " nemzethy ",,az lómenhely... (?)
Nessy
@Clavigo: Nem volt wellness a lovaknak! Reklamáltak a pacik!
csak úgy....
az állam kiöregedett lovaiból várhatólag lókolbász lesz..., szegény kis tehen...
Nyírfa
Lázár tehenei vízágyat is kapnak, lehet, hogy megirigyelték a lovak, és bejelentést tettek az ombudsmannál. Végül is, mi ez, ha nem skandalum?
jáger laszló
Lómenhely pénzt kért a lovak tartásért a minisztériumtól
Beintettek!!
Lófaszt kaptok ti,de nem pénzt!!
Hát most itt tartunk!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Menőmanó
Egy tetű fideszes oligarchának mellette van földje, és kell neki a terület. Ezért vegzálják a lómenhelyet, amegy egyébként karitatív tevékenységet végez.

"Célunk a hátrányos helyzetű és veszélyeztetett, pszichés zavarokkal küzdő fiatalok és fiatal felnőttek kiszolgálása és alternatív közösségi megkereső program biztosítása, amely a lószerető gondozási terápia, a fizikai munka és a kreatív, gyakorlati művészeti műhelyek kombinációján alapul. . Hiszünk abban, hogy programunk segíti résztvevőinket abban, hogy kigyógyuljanak érzelmi traumáikból, és megerősítsék a reményt azáltal, hogy megmutatják, hogy szükség van rájuk, megbecsülik, elfogadják és szeretik őket a teljes tudat-, test- és lélekgyógyulási folyamat során. A középpontban az áll, hogy hogyan lehet leválasztani ezeket a gyerekeket az általuk élt virtuális életnek való megfelelés kényszerétől úgy, hogy az ürességet valódi értékekkel és tartalommal töltik meg – ez a módszer, amelyről úgy gondoljuk, hogy végső soron megváltoztatja az életüket."

Úgy látszik az oligarha gazdagodása bármi áron mindennél fontosabb.
Nyírfa
@Menőmanó: Hogy milyen gyógyító hatása van még a ló megérintésének is, hát még, ha felülhet rá az ember, azt akkor tapasztaltam meg, amikor a Pető Intézetben mentünk a gyerekekkel a foglalkozásokra.
Az egyik alkalommal mi, felnőttek is kipróbálhattuk , milyen a pacik hátán ülni, feküdni, az az élmény felejthetetlen!
A lehetőséget megvonni azoktól, akik számára ez út a gyógyuláshoz, minősíthetetlen döntés!
justhpeter
Ahol patkányok uralkodnak csak rossz világ jöhet a lovakra. Már csak a két állatfaj közötti intelligencia különbség okán is.
Nanya
A bosszú,a bosszú mindenkivel szembe aki szembe mernek szállni velük.
Kedves normális honfitársaim. Nagyon remélem,hogy majd (MERT LESZ "MAJD") nem kesztyűs kéz hanem a bosszú fog rendet rakni !
Nyírfa
@Nessy: @Horizont: Most, hogy említésre került, valamelyik estére be is programozom, hogy újra nézem. Leírhatatlanul nagy film.
Eladott Ország
Csak az arra érdemes NER oligarcháknak. Lázár teheneinek vízágy 3,3 milliárdért, a lakosságnak meg dupla vízdíj..
olkt.eu/sites/default/files/styles/large/public/K%C3%A9pkiv%C3%A1g%C3%A1s_302.PNG?itok=VnjNBcFo
És ha valakit érdekelne, miként rehabilitálják majd a lovakat Kisvárdán, az valami hasonlót képzeljen el:
youtu.be/XIhulblky_0
jáger laszló
Mintha a lóval imádkoznának!!?
Hatása annyi
barátilag
J.L.
Nyírfa
@DR PRÉDlKÁTOR: 18.50

Vajon mi juttat el embereket abba az állapotba, hogy a lelkiismeretük nélkül akarjanak élni. Azt sem tekintik intő jelnek, hogy ebbe, a lelkiismeretlenségbe , kivétel nélkül belebetegednek, azon egyszerű oknál fogva, hogy amit másokkal teszünk, azt egyben magunkkal is, s ez az élet kikerülhetetlen törvénye.
A lovaknak jó helyük van ott, ahol vannak, kiebrudalás helyett a vétkesek kapják meg, amit megérdemelnek.
DR PRÉDlKÁTOR
@Nyírfa: Aki "megnyerte" a területet, az egy "vállalkozó"... Hogy milyen, az nem az én dolgom minősíteni...
Toller Béla
Az egészben az a megdöbbentő, hogy a kormányhivatal inézkedik, átgázol mindenen, nyitva hagyja a korrupció útját, mert szándéka van vele. És a társadalom úgy tesz, mintha nem tehetne semmit ! Ha hagyjuk, hogy így menjenek a dolgok, előbb-utóbb tényleg nem tehetük semmit sem ! Ellent kell állni, a ló... tudja, hogyan és miként.
Macskaszem
@Toller Béla: Jászai Gellért (4iG) az egyik leggazdagabb geci, akinek kell a terület. Orbán puszipajtása. Nem hiszem, hogy van lelkiismerete, azzal nem jutott volna oda ahol most van.
Nanya
Ti büdös G rengeteg ! Mármint rengeteg geci büdös,köcsög aljadék,hányadék ződtakony,hüvelyfolyást nyeldeklő,híg székletben hörgő ,ragacsos szarcsimbókok,akik a lovak halálának is csak örülni tudtok ,nektek üzenem:
Azt a kibaszott jó ,kúrva anyátokat !
Titeket kellene elaltatni NAGYKALAPÁCCSAL !

Adj Uram Istenem,hogy legyen átkozott maga,a családja és minden hozzá közelálló ,mindenki aki ebben az aljasságban részt vesz !!
Az átkom rendkívüli!
És nem csak ide érvényes !

Uram ! orbánt,Egy példátlanul kártékony álkeresztényt sújtsd teljes haragoddal,vedd el még a maradék elméjét,dobd
egylatrinába ! ( a mocsokláda híveivel együtt)
Nyírfa
@Nanya: 20.19

Ez az átkozódás borzasztó. Mindazonáltal légy vele tisztában, hogy visszaszáll. Kívánom, hogy értsd meg, nincs az a szent cél, ami szentesíti a nemtelen eszközt.
Nanya
@Nyírfa: Megkérlek,szépen kérlek ,hogy te ne foglalkozz velem!
Átkozódok és ezután is átkozódni fogok.
Sajnálod őket? Félsz,hogy fog rajtuk az átkom?
Az meg,hogy visszaszáll? Na és akkor mi van?
Olvass női lapokat,ott csak a luxuskurvák meresztgetik a picsájukat !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.