A Tihanyban rendezett fideszes dzsemborin, hivatalos nevén: Tranzit fesztiválon tartott előadást Orbán Viktor miniszterelnök.

"Áll, mint a cövek!" Ezek voltak Orbán Viktor legerősebb kiejelentései a Tranzit fesztiválon – vigyázat, nyugalmat megzavaró sorok!Orbán Viktor miniszterelnök (b) felkészül a pódiumbeszélgetésére a Tranzit politikai fesztiválon Tihanyban 2023. augusztus 25-én. A kormányfő mellett Bohár Dániel, a beszélgetés házigazdája (k) és Gyürk András, a Fidesz európai parlament képviselője (j). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán többek között arról beszélt, hogy még 10 évet kér, és elhozza nekünk a kánaánt – erről itt írtunk korábban

S hogy mivel kényeztette még híveit/idegesítette az ellenzéki érzelműeket? Összeszedtük a legérdekesebbeket:

"Áll a kétharmad, mint a cövek"

A kétharmad továbbra is áll, mint a cövek, és a végét se látni – jelentette ki a miniszterelnök.

A beszélgetés elején a műsorvezető felidézte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök 2012-ben volt utoljára a Tranziton, ahol úgy fogalmazott – hasonló gazdasági körülmények között –, hogy a "kétharmad áll, mint a cövek".

"Hát az még csak hagyján, hogy azóta egyfolytában áll. Ami igazán fontos, hogy innen még a végét se látni"

- válaszolt arra a kérdésre Orbán Viktor, hogy ez még mindig így van-e.

"Gyuri bácsi"

A kormánypártok és "baloldal" (Orbán szerint mindenki az, aki nem a Fidesz – a szerk.) közötti különbséget a profi és amatőr focihoz hasonlította: az amatőröknél mindenki odafut, ahol a labda van, a profik viszont oda futnak, ahol majd a labda lesz. Hozzátette: a mostani kormányzópárt és ellenzék között "távlatkülönbség" van, az ellenzéki pártok "lecsapnak egy ügyre, mint a kacsa", és "csinálnak egy balhét", míg a jelenlegi "nagy nemzeti kormányzó pártnak" van távlata rövid, közép és hosszú távon, és van taktikája, stratégiája.

Ugyanakkor – folytatta – nemcsak azt kell nézni, hogy a magyar baloldal ma milyen állapotban van, hanem, hogy kik vannak mögötte. Hangsúlyozta: megvannak azok a nagy pénzügyi csoportok, akiknek világos szándékaik vannak a világra, Európára és benne Magyarországra nézve, és akik keresik az ágenseiket, és azt a magyar baloldalban találják meg. Ők a "nagy kutyák" – vélte – akik "nem szoktak összefutni egy csomóba". "Soros Gyuri bácsi nem szalad össze a Facebookkal, ott nincs ilyen baleset" – jegyezte meg.

"És ilyen értelemben, ha ebben a nemzetközi térben vetem össze az erőviszonyokat, akkor ők a Góliát és mi vagyunk a Dávid. És négyszer jól kupán parittyáztuk őket az elmúlt időszakban, és ezt a szokásunkat szeretnénk fenntartani" – fogalmazott.

"Ellenzéki médiafölény"

Az előző választás kampányfinanszírozásáról szólva azt mondta: nem kétséges, hogy többszörös média- és pénzügyi erőfölény volt a másik oldalon. Hozzátette: ha még azt is ideszámolja, hogy kialakítottak egy olyan értelmezési keretet Magyarország körül, amivel nyomást próbáltak gyakorolni, akkor "fölbecsülhetetlen többszöröse" volt az erőforrás az ellenzék oldalán, "mint a mi oldalunkon."

"Nem vagyunk elég tehetségesek"

A jövő évi választások kérdése, hogy ez a jobboldali egység megszületik-e, és ha igen, többséget szerez-e a baloldallal szemben.

Orbán Viktor értékelése szerint azért nincs nemzetközileg versenyképes, megszervezett konzervatív erőtér, mert az ellenfél ügyesen használja ki a megszerzett pozícióelőnyét, és mi, nemzetközileg megszervezett konzervatívok, sajnos nem vagyunk elég tehetségesek, kitartóak és nem teszünk bele elég munkát a hátrány leküzdésébe.

Meglátása szerint a magyar jobboldalnak szerencséje volt. Mint mondta, a győzelemhez két dolog kell: az, hogy valaki jó legyen, és az, hogy az ellenfele nem. "Iszonyatos mennyiségű munkát végeztünk el", de a stabil, hosszú távú és erős többséghez a baloldal is kell. "A riválisainkkal nagy szerencsénk volt, visszafizette a Jóisten azt a negyven évet, amit elvettek tőlünk" – tette hozzá a miniszterelnök.

Oroszország legyőzése

Az ukrajnai háborúról szóló kérdésre azt mondta: már százezrek vesztették életüket, ezért a legfontosabb annak megállítása. Úgy azonban nem lehet ezt megtenni, ahogy a liberális közösség azt javasolja, vagyis azt nem lehet egy béketerv kidolgozásával kezdeni – folytatta. Először tűzszünet kell – szögezte le. Ezt követően lesz idő béketerv kidolgozására.

A miniszterelnök hibának minősítette a háború globalizálását, azt mondta: azt lokalizálni kellett volna, ezt az álláspontot azonban csak Magyarország képviselte.

Kijelentette azt is: a Nyugat stratégiája nem működik, vagyis az, hogy az ukránok harcolnak és adják az életüket, "mi pedig adjuk a pénzt, az információt és a fegyvereket". Azt mondta: ezzel a stratégiával nem lehet legyőzni Oroszországot, új stratégia azonban nincs.

A stratégiai, tervezési hibáért mi is óriási árat fizetünk – folytatta. Európa hatalmas összegekkel támogatja Ukrajnát, holott az uniós versenyképesség megőrzéséhez is minden pennyre szükség lenne – mondta.

Jön a Kánaán

Megvan a terv arra, hogy Magyarország gazdag, erős és tiszteletreméltó legyen – mondta a miniszterelnök.

A kormányfő hozzátette: a terv már 2010-ben is megvolt, az ország pedig ebbe az irányba is halad. A terv továbbra is működik, de kell hozzá még tíz év – fogalmazott. A terv megvalósításában az ország nagy része is részt vesz, azért lettünk erősebbek, mert míg 2010-ben 3,6 millió ember dolgozott, mára már 4,8 millió.

Kijelentette azt is, hogy a tervet folyamatosan karban kell tartani, nem szabad hagyni például azt, hogy leválasszanak bennünket a keleti gazdaságokról, az orosz energiaforrásokról, a keleti piacokról. Ezek fenntartásáért naponta meg kell harcolni, de ezt egy nagy terv részeként tesszük – hangsúlyozta.

A miniszterelnök szólt arról is: a magyaroknak vannak olyan erősségeik, amelyeket sikerre lehet váltani. Ilyennek nevezte például a sajátos kultúrát, az identitást, a nyelvet. Kreatívnak nevezte a magyarokat és gyors észjárásúnak.

Elmondta, hogy az ezer éves államisággal rendelkező magyarok számára mást jelent például a nemzet, mint például a németeknek, akik a XIX. századig széttagoltak voltak, és óriási versenyelőnynek nevezte mindezt.

Kijelentette azt is: számára a politika a közös cselekvés képessége. Ha pedig ez a nemzet adottságaival párosul, "akkor királyság van, akkor mindent helyrehozunk, amit elrontottak előttünk".

Forrás: MTI

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Es ezzel a 2/3-os allo covekkel 13 ev alatt annyit sikerult elerni a tahonak, hogy utolso elottiek vagyunk az Unioban, rekord meretu az allamadosagunk, technikai allamcsodben vagyunk, az Euro kozel 400, az inflacio pedig 3x akkora mint az Unios atlag.
Es meg ker tiz evet?!? Mihez ? Hogy teljesen tonkretegye ezt az orszagot es a nepet? Hogy kivezesse az orszagot az Uniobol es a NATO-bol.
Hat en ebbol nem kerek, es minden jo erzesi magyar igy gondolkodik. (roman ber trollok nem szamitanak)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Mondhatta volna
Áll mint a fasz a lagziban. de csüggedőben !! A 2/3 + olyan. mint távolban a fehér vitorla,amely 1re inkább távolodik!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Yoda69
Es ezzel a 2/3-os allo covekkel 13 ev alatt annyit sikerult elerni a tahonak, hogy utolso elottiek vagyunk az Unioban, rekord meretu az allamadosagunk, technikai allamcsodben vagyunk, az Euro kozel 400, az inflacio pedig 3x akkora mint az Unios atlag.
Es meg ker tiz evet?!? Mihez ? Hogy teljesen tonkretegye ezt az orszagot es a nepet? Hogy kivezesse az orszagot az Uniobol es a NATO-bol.
Hat en ebbol nem kerek, es minden jo erzesi magyar igy gondolkodik. (roman ber trollok nem szamitanak)
kereső
@sgl: Az elhajlitott valóság- hazugságokban, a lopásban, a nem kormányzásban, a x@rt nemzetiszinű pántlikában felrakni a polcra és eladni lekvárként, másokat hibáztatni- a saját nagyszerúségét dicsérni, felelősséget nem vállalni semmiért- másra mutogatni-és nem kimondani, hogy 'elqurtuk". A x@rból légvárakat épitésben mindenkinél jobb, nem csak gyurcsánynál. Gyurcsány próbálta rászoktatni az embereket a szabadságra- a felelős gondolkodásra- orbán meg "megvéd"/ ne gondolkodj, majd én tudom, majd én megvédelek. Gyurcsány a szabadság. a demokrácia- orbán a diktatúra. Az előbbit tehát el kell taposni, hogy orbán élhessen, és élősködhessen. Gyurcsányt le lehett váltani választásokon, orbánt immár nem lehet- ez is mennyivel jobb igy már. Erre van igény, kultúrában meg győzikére, meg tóth gabira, ákosra...
Finita, la comedia- a függöny lassan legördül, Magyarország meg itt áll a primtiv hazafias szólamokkal, Európa perifériáján- mert nem lesz magas szinvonalú oktatás, kutatás, ...nem lesz semmi, csak orbán heti igehirdetése péntek reggel. Ez kell, erre van igény. A kultúrálatlanságra, a gyúlöletre, az irigykedésre- és főleg arra, hogy ne kelljen felelősséget vállalni semmiért sem. Kell a sötétség!!
Eladott Ország
Orbánt hallgatni és olvasni olyan, mintha nyílt nap lenne a diliházban. Csak ott az igazi őrülteket leszedálják, ez meg kóborolva szokott őrjöngeni és még fizertünk is érte. Arról, hogy hogy lettünk az EU második legszegényebb országa, valamint az Unió meg a NATO segglyuka, ez is a nagy terv része (?), amit persze nem részletezett. Például azt elmesélhetnéd dióhéjban, hogy most éppen miért ígértél újabb 45 milliárdot a bűnöző Dodiknak, ( Boszniai Szerb Köztársaság elnöke) miközben a pedagógus-béremelésért Brüsszelbe jártok koldulni. A közép kelet európai régió leggazdagabb országából 20 év alatt sikerült a legszegényebbé süllyednünk, a legalacsonyabb bérekkel, legalacsoynabb életszínvonallal. A magyar reálbér a második világháború óta példátlan mértékűt zuhant 2022 ben. Egy normális országban ezek után furkósbottal kergették volna el a kormányt, nálunk ehelyett Sorostól rettegnek. Agymosott zombik országa lettünk.Sikerült kialakítani egy rendszert, ahol a közpénz lenyúlás nagyobb motiváló erőnek bizonyult mint a tisztességes érvényesülés. Ehhez mondjuk kellett egy kolostordisznó az erkölcsi felelősségének hiányával, morális gyengeségével. "A kitűzött célok eléréséhez még 10 év kell" - mondja. De arról nem beszél, hogy mik ezek a célok, a legutóbbi 3 választási évben még programot sem hirdetett a fidesz... folytatjuk. Még 4 jacht, és az összes, még jövedelmező hazai vállalkozás ellopása.
ómió
Na, efftársak! Íme a tények! De van ráhazudnivalótok, bőven!
Sakk Matt
Szét is basztad a cövekeddel az országot!
Qqberci
Jobbra egy fűszál, balra egy orbán...
Havanagi
Kedves közönség ! A régi-új Cipollát látták! Függöny!!!
Nessy
@sgl: Az értelem helyett az érzelmei irányítják a delikvenst! Pont ezért racionális érvekkel meggyőzhetetlen! Ők azok, akiket az érzelmeikre hatva lehet manipulálni.
Eladott Ország
@Őrnagy: Nagyon nem irigylem a fideszeseket. Orbánt lehetetlen követni, ugyanis ő sürübben változtatja a nézeteit, mint más az alsóneműt.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/275445363_3053110464946633_6733354417124098667_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=jDcJ-h5q16QAX99W_4b&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfC2cT48hacfWRFchdSqkX2FGD6qWnbbGhEfO4IV_rDQXw&oe=64EF7F62
Pelikán: Azért van egy kis rossz érzésem. Miért kell ekkora felhajtást csinálni? Mégiscsak becsaptuk az embereket. Virág elvtárs: Ugyan, kit csaptunk be? Magunkat? Mi tudjuk, miről van szó. A kutatókat? Azok örülnek, hogy plecsni van a mellükön. A széles tömegeket? Azok úgyse esznek se narancsot, se citromot, de boldogok, hogy velünk ünnepelhetnek. Az imperialistákat? Ühüm, azoknak alaposan túljártunk az eszén. Nem szeretnék most a helyükben lenni! Kiadtuk a jelszót: legyen magyar narancs! És lett magyar narancs. Mi nem ígérgetünk a levegőbe, Pelikán. "Virág elvtárs"-és Pelikán az ötvenes évek "tükörképe" volt -ezt hittük egészen a fidesz második hatalomra kerüléséig- de azota tudjuk, hogy az a film a mostani hatalom "látlelete" Félelmetes a hasonlóság, mondhatni azonosság a tanu és az orbáni politika között.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t31.18172-8/12377533_10153902609717048_4044399552613744862_o.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=ARszHqO-8PAAX886v4l&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfAcM-WEROtTXW4bXK-QBi8miog0JuMJ4Lb_s5wDlJBNRQ&oe=65112E47
Soha többé fidesz, ébresztő emberek!
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/272678500_1632330053779711_3587407808261744056_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=7VnTcTimFhUAX8KZdAE&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfB53qRcKr2zOCm0T1bmcT5J3yF0lvlpmghFUEQgodPwKw&oe=64EE8B9C
Eladott Ország
@Őrnagy: Átírták kétharmaddal a választási törvényt egyfordulósra, hogy a többpárti ellenzék a büdös életbe ne nyerhessen, utána meg elbábozzák, hogy nekik milyen nehéz, meg hogy az ellenzék is nyerhet, tessék, lehet próbálkozni, demokrácia van, drukkolnak, ilyesmi. Ótvaros cinikus mocskok. Egy bukott , öreg spicli hattyúdala. A valóság a boltokban található meg a pénzváltóknál, amikor kenyeret akarsz venni meg tejet a gyerekeidnek. Mindig majd. Holnap. A holnap mindig holnap lesz és nem ma. Egy rossz vicc ez az ember. Kifakult udvari bohóc. Gyorsabban veszti el az arcait, mint ahogy az újat felpattintaná. Valahogy sohasem közeledik a cél. Valami kis alamizsnát kell adni, kell a belógatott répa a szamárnak. Belógatott répa után kullogó csacsi etetés.
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fwww.shutterstock.com%2Fimage-vector%2Fdonkey-following-carrot-tied-back-260nw-282473300.jpg&key=ASTybvWETsP1lzFYkZYDNw&w=800&h=280
Eladott Ország
@Őrnagy: ma, 10:18 ☻ Összefoglalom annak, aki nem akarja végignézni: Mindenki hülye, csak mi vagyunk helikopterek. Csaxólok’: ez nem az aminek látszik...ÖNARCKÉP! „Szerénység. Ha valamit szeretek magamban, az a szerénység."
uploads.disquscdn.com/images/44ead3608e4a0dcd42f3a02694995ad3042b5e9467db5aa4fc2b093bb13e7a40.gif?w=800&h=180
„Az embereket mindig könnyű a vezérek uralma alá hajtani … Csak annyit kell tenned, hogy elhiteted velük, hogy támadás alatt állnak, el kell ítélned a pacifistákat, amiért hiányzik belőlük a hazafiság és mert veszélyeztetik az országot. Ez minden országban éppúgy működik.” (Hermann Göring) De most valami elb@szott módon a dagadték a "pacifisták", és a "háborúpárti" ellenzéket ítélik el, és mégis működik a náci propaganda. Kib@szott fogyatékos bohóc, kertitörpe.
uploads.disquscdn.com/images/53465f03ef1cd0ab90f9c9e62676cc497d94c9dd29380adcb1675c3a66a56e8b.jpg?w=800&h=1695
Neked meg azt javaslom tábornok', hogy a Putler bránerét nyomjad le, hogy kilógjon a seggedből, idióta náci barom!
Nessy
Vizuális tipu lévén, elképzelem, amint a 2/3, a 135 "bátorok", a független német kisebbségi képviselő, meg a Mi Hazánk képviselői vigyázzba állnak, mint a cövek, éjjel, nappal! Szegények, tényleg gombnyomogató droidok, nekik ez a pihenés!
Eladott Ország
@Őrnagy: Olyan mikor lesz végre, hogy a Führer arról számol be a nagyközönség előtt, hogy KONKRÉTAN mit tervez a bűnbandája tenni a széteső oktatási rendszerrel, a rogyadozó egészségüggyel, a szarrá inflálódó fizetésekkel és nyugdíjakkal? Ha egyszer ezeken túljutunk, ám legyen, kaphat öt percet a konfabulációi (meseszövés) kifejtésére is. De mi mind az előbbi feladatok megoldása miatt tartjuk és fizetjük, az lenne a dolga. Szerénységről makog ez a donáldkacsa miközben a választás éjszakaján azzal dicsekedett, hogy a holdról is látszódik a győzelmük. Tudathasadásos kretén. Bástya elvtárs is azt szerette magában a legjobban. A szerénységet. Orbán persze nem vitázik, azt 2006-tól nem mer. Kontroll nélkül adja elő a téveszméit - bűvöli a hallgatóságát, mint Cipolla tette. Mario! Ébresztő! Bocsi, akkor miért is vagyunk egyre nagyobb szarban?! Talán összetéveszti a jobb és a bal irányt?! Azt lehet tudni, hogy mennyibe került nekünk ez a tihanyi fidesz dzsembori, vagy ez is titkosítva lesz 100 évre? Semmi értelme nincsen ennek a gyülevészetnek, megint szórják a pénzt, közben jókat esznek, isznak, szórakozgatnak, mi meg húzzuk az igát, eltartjuk őket. Megalomán, téveszmékkel terhelt nyáladzó őrült, beteg f@sz. - Tíz évvel később: - Kár. Pedig még annyi jó ötletem lett volna...
namihami
Tranzit fesztivál---magyarországi Posványos!
A szintje és a szerepe is! Csak itt kevesebb a bérmagyar és több a hulladékmagyar!
Eladott Ország
A nemzethy oldal az emberekben gondolkodik, 13 év orbáni szétb@szok mindent, ellopok mindent után az emberek helyzete: Tényleges egyéni fogyasztás az EU-ban, az uniós átlaghoz képest. Ez? Tolvaj roma geci a legrosszabb fajtából. Mérhetetlen gyűlölettel és bosszúvággyal megtöltve. A konzervatív kereszténydemokrácia csúcsa, hogy az alaptörvényt egy homokos írta, a konzervatív kereszténydemokrata párt meg tele van kommunistákkal az élén meg a liberális internacionálé volt elnöke va... óóóó b+! Illiberális rendszer amiben a kiváltságosak, a haszonélvezők ultraliberális életmódot folytathatnak, az alattvalók meg kötelesek betartani a tekintélyuralmi rendszer szabályait. Valami baj van. Migecink újabban minden lében egy kanál, és löki-löki a baromságait a hívőknek. Teljesen le akar merülni, mielőtt nyaralni megy, hogy aztán legyen hely a pálinkás disznósajtnak. Nem tudom, mi az oka ennek a féktelen szereplésnek. Gyanítom, hogy a kutatásaik szerint jócskán visszaesett a fityesz népszerűsége, és ezért beveti magát idejekorán.
uploads.disquscdn.com/images/fec3a8e0f1f15fbcd0180c391da8a75e875c7edb8d905cc25fc1efa0047d601d.jpg?w=800&h=510
“Csutisuttyó nagyotmondásai” program. A falusi kocsmákban is mindig van egy “megmondom a tutit” - figura. “Jól van, Pityu, fizetek egy felest, csak ne kábíts bennünket”. Legyünk szerények, a 2/3 áll mint a csövek, sikerünk már a Holdról is látszik,... "a politika hatalom, a hatalom pedig a közös lopás". És mennyire igaz ... „még 10 év 'kormányzás”? Elkezdeni 13 év szabadesés után? Hm..vannak kétségeim. Még gombócból is sok, de azt legalább meg lehet emészteni.
Bástya elvtárs: "Szerénység"
youtu.be/XupbgstAvJw
namihami
@Eladott Ország: 12.03: Azt igérték a fideszkorifeusok 2010-ben, hogy 2025-re utol fogjuk érni az osztrák életszinvonalat! Ha a mienk most kb 62-63%, a sógoroké pedig 124-125%, akkor most éppen félúton vagyunk! Ami ugyan semmit nem javult, de legalább romlott!!!
Van még két bő esztendő, itt az ideje belehúzni! És hussssss...
Eladott Ország
@Peller Anikó: tegnap , 23:33 ♦ Még 10 évig lopni szeretne a szőrét hullató felcsúti tolvaj. Ha így haladunk,10 év múlva Lölő már 600 méteres jachttal fog Monacóba járni! Sőt, Felcsúttól Monacóig fog érni a jachtja. el sem kell hagynia a kikötőt.
Eladott Ország
@Őrnagy: ma, 10:43 ☻ Akkor te vagy a Tóth (Toroczkai ) Laci? De a "mi kutyánk kölyke párt" is a fidesz seggét nyalja, a fidesz szatellit pártja , te "gyagyás" nem fideszes.
kereső
Megvan a terv arra, hogy Magyarország gazdag, erős és tiszteletreméltó legyen – mondta a miniszterelnök.

"A kormányfő hozzátette: a terv már 2010-ben is megvolt, az ország pedig ebbe az irányba is halad. A terv továbbra is működik, de kell hozzá még tíz év – fogalmazott. A terv megvalósításában az ország nagy része is részt vesz, azért lettünk erősebbek, mert míg 2010-ben 3,6 millió ember dolgozott, mára már 4,8 millió."

Szóval már a 2010-es választás előtt is hazudott?, és úgy nyert már 2010-ben is.
Eladott Ország
@Őrnagy: ma, 14:54 ☻ Akkor téged a moszkoviták küldtek ide?! Csak nehogy te is a Gulagra kerüljél, mint Rákosi Mátyás eredeti nevén Róth Manó.
dragonfly
@kereső: igen, + cirka 3 millió ember-aki nem ment el szavazni...
csak úgy....
@Őrnagy: ezt hétfön meséld el a dilidokidnak is,föltehetöleg erösebb gyógyszerekre lesz szükséged!
kereső
Nem akarok elszomorítani senkit, aki még nem szomorú, rezignált és belefáradt, de ha az elnyomott, folyamatos erőhátrányban hadonászó vezénylő tábornok pszichózisában vergődő dörzsölt hatalomtechnikus – akinek ráfért a sebesre harapdált szájára, hogy a 2022-es választáson többszörös erőfölényben volt az ellenzék – holnap úgy ébredne, hogy mégis inkább leteszi a lantot, mert úgy érzi, eleget szívta a nemzet vérét, szeretné végre élvezni a Lölő-jelenség nevére összelopott javakat és úri luxust, nekünk már akkor is késő lenne. Nekünk, huszároknak, akiknek a huszárság a nemzeti karakterünk egyenruhába öltött lényege (azanyámúristenit!). Azoknak is, akikkel nem sikerül megetetnie több mint tíz éve a primitív, populista, hazug dumáit, azoknak a millióknak, akikkel bármit sikerült és sikerülne az idők végezetéig megetetnie, és azoknak is, akik az egészbe beleszarnak: mindenkinek egyformán mindegy már. Ugyanis a mű legfontosabb része elkészült akkor, amikor a demokratikusan megszerzett kétharmadával megszállta az állami intézményeket, és Finkelstein fegyelmezett kottája mögé bújva tégláig lebontotta a jogállamot, és elkezdte széthordani, a slepp nevére íratni az országot.

Itt már jó ideje minden csak jutalomjáték, annak a jól hangzó, milliókat megbabonázó kettévágott szólamnak a folyamatos demonstrálása, hogy az igazság erő nélkül (értsd: hatalom nélkül) keveset (értsd: semmit nem) ér. A féligazságnak a másik felét nem szokta hozzátenni, hát hiszen neki minden mérkőzés addig tart, ameddig meg nem nyeri, szabályok nincsenek, az erősebb kutya baszik. Úgyhogy mostanra már mérlegelnie sem kell, hogy mit hazudik, hogy egyáltalán van-e bármi még az állításai között, aminek köze van a valósághoz, nincs semmi jelentősége. Megetette a szektával a féligazságát, az igazság másik felére senki nem kérdezett rá, nem kérte számon. Hogy jó, az igazság erő nélkül nem sokat ér, de az erő igazság nélkül micsoda? Hát ez az."

kolozsvaros.com/2023/08/27/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.