A hivatalok válaszából nem derült ki, hogy mikorra javítják meg a lifteket.

Egy lift sem működik, lépcsőznek a súlyos mozgásszervi betegeknek az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézetben

Illusztráció: Pixabay.com

Legalább napok óta nem tudják használni a felvonókat a súlyos mozgásszervi betegek az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézetben (ORFI) – számol be az RTL Híradó. Találkoztak idős beteggel, aki közel egy hete fekszik bent, szerinte azóta biztosan nem jó a háromból egy lift sem. Neki naponta egy-két alkalommal is meg kell tennie öt emeletnyi távot.

Nagyon-nagyon nehezen jutottam fel a legfelső emeletre. De a lejutás az viszont sírva-ríva ment, mert ilyen fájós térddel ezt a sok lépcsőt megtenni embertelen

– mondta a stábnak egy másik beteg, aki a háromhetes kezelésének megszakítását kérte, mert nem bírta a folyamatos lépcsőzést.

Szerették volna megtudni, hogy mikorra javíthatják meg a liftet, de nem kaptak választ.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság az ügyben illetékes Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság felettes szervéhez, a Pénzügyminisztériumhoz irányította a Híradót. A tárca azonban nem válaszolt. Az ORFI egyebek mellett azt írta, hogy a liftek üzemképességének helyreállításáig, több intézkedéssel akarnak segíteni a betegeknek. Hogy ez pontosan mit jelent, azt nem árulták el.

Forrás: RTL Híradó
Fotó: Pixabay.com

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Minden lépcsőfoknál, amire sikerül felmásznia a magyar polgárnak, jusson eszébe, hogy mindjárt utolérjük Ausztriát, csak ez a hét még nehéz lesz.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sakk Matt
A címhez: LÉPCSŐZNIÜK KELL
Szívesen!
Nessy
Mire a szolgálati utat betartva a központi vízfejhez eljut a probléma, már az több nap. Aztán keresni kell valakit, aki majd foglalkozik a problémával. Ha szabadságon van, akkor később. Akkor jönnek az ajánlat kérések, döntések,, és egyszer talán még lift szerelők is jönnek! A központosítás örömei!
Nessy
@Sakk Matt: Megértem, aki inkább hazament.
Nyírfa
Minden lépcsőfoknál, amire sikerül felmásznia a magyar polgárnak, jusson eszébe, hogy mindjárt utolérjük Ausztriát, csak ez a hét még nehéz lesz.
jáger laszló
Ettől erősödik a térd és a derék ízülete...
Ez modern fizikoterápia orvos és szakápoló mellőzésével!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
justhpeter
A kormány nem ér rá, az atlétikai VB páholyában kell szolgálatot teljesítenie.
jesz
hasonlít a klíma elromlásához egy másik kórházban...
Olyan, hogy egyszerre három lift is letérdel, nincs... Valaki szórakozik vagy a betegekkel, vagy a kórház vezetésével...szarjon sünt.
Eladott Ország
Rezsicsökkentés mindenütt, már ami a magyar állam kiadását illeti. „A hír hallatán körülnéztünk Miskolc leghíresebb vasúti átkelőhelyénél, a vadonatúj Y-hídnál, amelyet (a hozzá kapcsolódó turbókörforgalommal együtt) évtizedes ígérgetés, majd több éves építés után tavaly decemberben adtak át. A 15 milliárdos projekt megvalósítását több politikus is a maga sikerének tudta be, de a leghangosabb propagandát Csöbör Katalin fideszes országgyűlési képviselő folytatta, és többször hangoztatta, hogy ő járta ki a kormánynál a beruházás megvalósítását.”
youtu.be/mHsmG2LB1b8
borsod24.hu/2023/08/22/az-y-hid-liftjei-meg-ma-sem-uzemelnek-komoly-problemakat-okozva-a-mozgasukban-korlatozottaknak-unikum/
balos
Viszont országos csúcsot futottak a 4x100 m véraláfutásban a fiúk!Most nem tudom pontosan,hogy kimért volt a pálya rezsileg?
emerencia
Rettenetes lehet betegen lépcsőzni, ez már mindennek a teteje! Az egészségügyben megesik a betegekkel szembeni szervezett kegyetlenkedés. (Akinek nem inge...) 13 évesen a bal, 54 évesen a jobb bokám tört el. Mindkét alkalommal saját (törött)lábon kellett eljutnom Nyíregyházán ugyanazon a hosszú folyosón a röntgenbe. (Másodszor innen tovább lift vitt fel az emeletre mert időközben odahelyezték a földszintről a röntgengépet.) A fekvőgipszben is önállóan kellett közlekednem. Idősb koromban ráadásul két épület között. Egy arra járó férfi segíteni nem tudott de a látványtól úgy felháborodott, hogy hangosan szidalmazta az egészségügyet a szabad levegőn. A közelben sétáló fehér köpenyeseket cseppet sem hatotta meg. Túléltem. Most már csak attól félek, hogyan fogom ezt végigcsinálni, ha majd történik valami velem hetven feletti idősként. )-:
verőce21
Ez a legújabb keresztényi terápia..., Kelj fel és járj...! :)
Néro2
Gyógytornáznak. Na.
Fitymák kór-házaiban ez az új módszer.
Meg az ima.
csak úgy....
országos reumatológiai..., talán azért romlottak el a liftek mert ez az intézmény még mindíg nem nemzeti!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.