Az elnök elmozdítására vonatkozó alkotmányos vádeljárás megindítását megelőző vizsgálatot kezdeményezett az amerikai szövetségi képviselőház elnöke kedden Joe Biden családjának üzleti ügyeivel kapcsolatban.

Leválthatják Joe Bident
Kép: YouTube

Kevin McCarthy republikánus házelnök a Capitolium épületében tett bejelentést arról, hogy hivatalosan is felkérte a képviselőház felügyeleti bizottságát, hogy indítson vizsgálatot, ami az elnök elmozdítására irányuló eljáráshoz (impeachment) vezethet.

A politikus szerint a felügyeleti bizottság saját hatáskörben január óta zajló vizsgálata a „korrupció kultúráját” tárta fel a Biden család körül, részben abból az időből, amikor Joe Biden alelnök volt Barack Obama elnöksége idején.

Vannak hatalommal való visszaélésre, obstrukcióra és korrupcióra vonatkozó feltételezések, amelyek a Képviselőház további vizsgálatát indokolják

– mondta a házelnök.

A most meginduló eljárás az eddigieknél szélesebb jogosítványokat ad a képviselőház felügyeleti bizottságának, hogy a vizsgálat keretében dokumentumokat kérjen be. James Comer republikánus képviselő, a testület elnöke kedden hivatalos igényléssel fordult a külügyminisztériumhoz, amelyben Joe Biden alelnöki tevékenységére vonatkozó dokumentumokat kért, különös tekintettel az ukrajnai korrupció felszámolására irányuló lépéseket.

A képviselőház január óta tartó, saját hatáskörben zajló vizsgálata a Biden család külföldi üzleti kapcsolataira, külföldről érkező nagy összegű bevételeinek körülményeire, és ebben Joe Biden szerepére vonatkozik. Az elmúlt mintegy 8 hónapban több tanút meghallgattak, köztük a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és a szövetségi adóhatóság nyomozóit, valamint banki átutalási bizonylatok, és különböző üzenetváltások is a testület birtokába kerültek.

Forrás: MTI

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
a trampli setét üzleti ügyei,adócsalafintaságai + csajok elleni viselt ügyei? ö még top listás ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
a trampli setét üzleti ügyei,adócsalafintaságai + csajok elleni viselt ügyei? ö még top listás ?
nemkati
@csak úgy...: Még a végén Trump és Biden közös cellában fognak ülni. :)))
csak úgy....
egy demokrata és egy republikánus? kipróbálhatjuk de rossz vége lesz! ;)
verőce21
No, végre...! Nemhiába nézte meg ~60 millió buta amerikai Orbán interjúját Tucker Carlson-nal...!
Mindjárt tudják mit kell csinálni, csak szólni kellett nekik...!

Valószínűleg ebbe Orsolya is bele fog bukni...! Kb. úgy hordta a pénzt Ukrajnába, mint Bidenék...!
Péter2
@verőce21: Buta vagy mint orbán gazdád , orbánt ott nem jegyzik , Amerikában a szenátus dönt ,és demokrácia van , az elnököt is elítélik , ha olyant tesz , usában orbán már rég a megérdemelt börtönéveit töltené ! Ukrajna hadműveleteit az egész szenátusi többség támogatja mint republikánus oldalról, mint a demokratáról, amúgy demokrata többség van , nem szeretik Amerikában az illiberális komcsikat mint a gazdádat és putyint , mindent megtesznek , hogy az eszméiket elnyomják, ha nem megy likvidálnak , persze betegségnek , balesetnek fog tűnni , ez a jóléti országok érdekei és több 100 millió emberé , ha kell !
Péter2
@Maccska: Pont azért iktatják ki az öreget , hogy egy fiatalt tegyenek a helyére , hogy a közelgő választásokat megnyerjék !
troppauerhumer
@verőce21: Vannak ám bajok ott nyakon felül
kereső
Ezt képzeljük el Magyarországon. Van-e joga bárkinek is egy ilyen eljárás meginditására? a regnáló kormányfő ellen?Létezik ugyan a "bizalmatlansági inditvány" intézménye- de a magyar parlamenti képviselők nem az országot, hanem azt a pártot és elnökét képviselik, amelynek szineiben a parlamentbe kerültek. Hej de sokat kell még tanulni a demokráciáról!!!
nemkati
@troppauerhumer: A mesterséges intelligencia megszűri. :)))
troppauerhumer
@nemkati: terelni,terelni ,terelni Trumpbán disznóságairól,besározni az ellenfelet ,honnan is ismerős?ja Orbán
Pálinkás Pál
@Őrnagy: no most, amit ide idéztél, hogy csillogtasd a nyelvtudásod...,mutasd meg a legkisebb utalást benne az USA-ra!!!
ómió
Leváltani!? De, akkor, hogy induljon legközelebb ez a "demokrata géniusz"!?
nemkati
@KisTehen: ma 08:10
A háborúnak akkor lesz vége - 0rbán szerint - ha a felek, nem Ukrajna, hanem az USA, és az oroszok leülnek tárgyalni, mert a békét csak tárgyalással lehet elérni.
www.origo.hu/itthon/20230218-orban-viktor-eleteket-csak-tuzszunettel-es-azonnali-beketargyalasokkal-lehet-megmenteni.html

Akkor ezt te biztos meg tudod magyarázni, hogy mire ez a veszett fegyverkezés és kiképzés nálunk?
propeller.hu/itthon/3956375-25-ev-alatti-fiatalokat-ultet-tankokba-bekeparti-orban
nemkati
@Őrnagy: Jó, értem, hogyha ma még senki nem is akar minket megtámadni, de ez a jövőben változhat (lásd Putyin, és Ukrajna), és erre az esetre fel kell készülnünk. Persze 0rbánnak, ahogy mondja, minden emberélet fontos, tehát senkit nem akar megöletni magyar katonákkal és ezekkel a fegyverekkel .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.