Az Árnyékkormány adómentessé fogja tenni a minimálbért a kormányváltás után – írja a Demokratikus Koalíció közleménye.

Felkészült a DK a kormányváltásra: Adómentessé tennék a minimálbért
Kép: Pixabay

Európa legmagasabb inflációja továbbra is Magyarországon tombol és az orbáni infláció miatt a magyar fizetések reálértéke tovább zuhan. Ennek ellenére már Romániában is magasabb a minimálbér, mint hazánkban. Magyarország után már csak Bulgáriában kisebb a minimálbér az EU-ban.

Mégis, ugyanakkora személyi jövedelemadó sújtja a legkisebb magyar béreket, mint a milliárdosok jövedelmét.

- írja a párt.

Az Árnyékkormány adómentessé fogja tenni a minimálbért a kormányváltás után, mert a szociáldemokrata fordulat során végre igazságossá tesszük a magyar adórendszert. Súlyos társadalmi igazságtalanságot követ el az orbáni állam azzal, hogy adókkal sújtja a legkisebb bérekért gürcölő magyarokat, miközben a nagyvállalatok profitját jóval kisebb adókulccsal terhelik, mint a magyarok fizetéséből vont jövedelemadó kulcsa.

- jelentették ki.

Egy szociáldemokrata kormány soha nem engedné meg, hogy az állam még a legkisebb fizetésért dolgoztatott magyarokat is megadóztassa. Ezért a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után.

Mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, adómentes minimálbért és igazságos adórendszert, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk.

Forrás: MTI-OS

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
Már megint ígérgetnek?! De már egyszer bemutatkoztak...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vacsi
Már megint ígérgetnek?! De már egyszer bemutatkoztak...
jancsipapa
És leszis eredménye a " felkészülésnek ". Jön a hatodik Orbán kormány. Mikor jön el már végre annak az ideje, hogy belássák ,ök ( több más tényezővel együtt ) a gátjai mindenféle változásnak ,megújulásnak...
rokker33
Mese habbal szokták mondani...Attól még hogy adómentes lesz a minimálbér, attól még nem lesz olyan mértékű az emelés, hogy az érjen valamit!Azonnal elkell indítani az euró bevezetéséhez szükséges lépéseket és 1200€ ra kell emelni Akkor talán érni fog valamit..
NKF
Fletó! Mikor lesz kormányváltás? Te csak készülgess,hátralévő életedben!
ómió
Még mindig ez a zsebmetsző bolsi banda álmodozik!?
Csizmás Kond
Nem az adóval van a baj, hanem azzal hogy képesített embereket minimálbéren tartanak nyilván és feketén zsebre adnak pótlásként pénzt ...ennek kéne véget vetni mert az adómentes minimálbér csak vonzani fogja a gazember munkaadókat.
vacsi
Gyurcsányék csak ígérgetni tudnak! Bezzeg, mikor nekik állt a lehetőség - mit tettek? Soha többet ne jöjjenek elő!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.