Ezerkilencszázötvenhat mindannyiunké, minden szabadságáért küzdő vásárhelyi, minden szabadságáért küzdő magyar emberé – jelentette ki a hódmezővásárhelyi polgármester hétfőn az alföldi városban.

Márki-Zay Péter: mi vagyunk '56 örökösei

A hódmezővásárhelyi önkormányzatnak az 1956-os forradalom évfordulója alkalmából rendezett ünnepségén hangsúlyozta: szabadság nélkül nincs jólét. A forradalom kitörésének számos oka közül az egyik, hogy akkoriban Magyarország nem előre ment, hanem hátra, Magyarországon megfélemlítés és szegénység volt.

A Mindenki Magyarországa Néppárt (MMN) elnöki posztját is betöltő politikus azt mondta, az emberek látták, hogy miközben egy szűk kisebbség, a pártelit, az állampárt vezetői féktelen módon gazdagodnak, nagy jólétben élnek, az átlagember egyre szegényebbé válik.

Márki-Zay Péter szavai szerint "ezt ma mi is át tudjuk élni". Miközben egy szűk állampárti elit helikopteren és repülőgépen közlekedik, sorra szerzi meg az ország vagyonát, az állam a mindenkinek fontos szolgáltatásokat sem tudja biztosítani. Postákat, vasútvonalakat, az orvoshiány miatt kórházi osztályokat zárnak be, az iskolákban pedig nincs megfelelő tanár, aki az adott szaktárgyat tanítaná. Mindeközben sanyargatják azokat a városokat, melyek nem kérnek a korrupcióból – tette hozzá.

A pártelnök úgy fogalmazott, a két kultúra közötti harcban nem lehet semlegesnek maradni.

"A győzelem, a siker, a gazdagság, a jólét és a szabadság záloga, hogy ne féljetek"

- hangsúlyozta Márki-Zay Péter, aki arra biztatta a jelenlévőket, hogy vállalják fel azt a küzdelmet, amelyre hitelesen csak tisztességes nyugati elkötelezettségű, hazájukat szolgáló és azt el nem áruló, becsületes magyar emberek képesek.

Mint mondta, "mi vagyunk '56 örökösei, mi fogjuk megvédeni Hódmezővásárhelyet, mi fogjuk megvédeni Magyarországot!".

Jeszenszky Géza, az Antall-kormány külügyminiszere úgy fogalmazott, október 23-a emlékei, képei kitörölhetetlenül benne vannak azokban, akik átélték. A történész, aki 15 éves diák volt 1956 őszén, kiemelte, nem igaz, hogy elbukott a forradalom, hanem leverték a forradalmat. De 13 felfedhetetlen napon keresztül a forradalom az egész országban győzött, és ha nincs szovjet beavatkozás, Magyarországból egy másik Ausztria lehetett volna.

Hiába fojtották el a forradalmat, és hiába minősítették ellenforradalomnak, '56 szelleme tovább élt, eszméi és részben szereplői voltak a rendszerváltozás fő oszlopai és végrehajtói – mondta. Harminchárom év után igenis győztes volt a levertnek hitt forradalom – jelentette ki Jeszenszky Géza.

Forrás: MTI

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
"Postákat, vasútvonalakat, az orvoshiány miatt kórházi osztályokat zárnak be, az iskolákban pedig nincs megfelelő tanár, aki az adott szaktárgyat tanítaná. "

Röviden, egy mondatba ennyi. Bár ezt az egy mondatot sem mindenki tudja értelmezni.
Egy hülyemagyar maffiahívő ennyit sem ért meg...
ittott
dolgozni sem kell?
A hódmezővásárhelyi önkormányzatnak az 1956-os forradalom évfordulója alkalmából rendezett ünnepségén hangsúlyozta: szabadság nélkül nincs jólét.
ökör. lózung mester
Aki Én
@Pegero: @Bástya Béla Elvtárs: Az MSZMP párttitkár fia, az ifjú kommunista titkár lenne az örökös? Az a szép, mikor ő gyűlölködik, hazudozik a körbekerített párszáz híve előtt?
Menőmanó
@Őrnagy: Te gyagyás illibkány fidkány, a TŐKE ezermilliárdos tételekben jött az unióból, de a nácikeresztény tolvajgeci hazaárulók a nagy részét ellopták. Ők olajsejki színvolon élnek, nekünk meg maradt a balkáni csóróság. Igaz még Bulgáriával küzdünk az utolsó helyért, de megnyerjük.
Aki Én
@Őrnagyagyás balfasz: Figyelj baromarcú húgyagyú illibkány!
Még ha úgy is lenne ahogy írod, eltelt 15 év. A gazdád 14. éve amortizálja Magyarországot és a magyar embereket. Meg komplett Európát. És ez a tény nem azon múlik, hogy te ezt a csekélyke képességeiddel elismered vagy nem.
Igen, az úgynevezett baloldal követett el hibákat, bűnöket, de éppen ezért el lettek zavarva.
A mai brutális helyzetet azzal magyarázni, hogy az előzők hibáit sorolod, egész egyszerűen akkora butaság, hogy nem véletlen a te beteg agyadból jön.
Szerencsére ritka az olyan buta, ostoba, hazug, aljas, szarkeverő, unalmas, egysíkú balfasz, mint te. Gondolom nagyon egyedül lehetsz (nyilván nem véletlen), hogy itt töltöd az életed, itt futtatod magad elképesztő, hosszas de unalmas butaságaiddal.
Valójában te lehetsz egy balfasz húgyagyú libbancs, meg a családod. Már ha még el nem menekültek a közeledből, te suttyó húgyagyú gyagyás.
Clavigo
@Őrnagy: Kicsit túl pörögtél,,őrmikém.Lassan olyan vagy mint orbán elvtárs ,Putyin gazdátok társaságában. ..
kereső
A mai Magyarország nem örököse 1956-nak. A mai Magyarország egyenes ági örököse horthy rendszerének, a náci kiszolgálónak. 1956-nak nincs örököse a mai Magyarországon- és igy nincs is joga senkinek sem kisajátitani 1956-t. 1956 azoké akik anno felvonultak a Műegyetem rakpartján- szabadságot , és jobb életet követelve. azoké akik akkor az ország orosz megszállásának megszüntetését követelték.
Mennyivel hitelesebb lenne MZP, ha 2018-ig nem a fideSS-t és orbánt tartotta volna egyedül üdvözitőnek az ország számára, ha már 2011/2012-ben felszólal az Alkotmány megpuccsolása , a demokratikus jogok folyamatos szükitése, a sajtószabadság bedarálása ellen. Persze akkor még talpig kokárdában éljenezte orbánt-és 2022-ben felajánlotta szolgálatait orbánnak, a rendszer konszolidálása érdekében.

Felhivnám a szives figyelmét azoknak, akik itten mostan -és folyamatosan- "baloldalaznak, libkányoznak, hogy az eltelt 33 évből ezt az országot az orbén viktor által fémjelezte fideSS kormányozta immár 17 éven keresztül, 4 évet a szintén jobboldali mdf-kisgazda pártszövetség- azaz 21 éve a jobboldalé, és 12 év a libkányoké.
21 év kellett ahhoz, hogy az ország ismét ott tart , mint 1944-ben, csak éppen most nem idegen hatalom szállta meg az országot, hanem a "jobboldal"- amely arra tette fel az életét orbán viktor által, hogy kifossza -és magáévá tegyen mindent.
Az emberek vagyoni javait, /a köz vagyonát-uralja az emberek gondolkodását, a hálószobáit, és életét minden szinten.
Milyen elkorcsosult gerinc kell ehhez, hogy ezt valaki támogassa, és hatalomban tartsa az erkölcsnélküliséget, az álszent kerszténység leple alatt az ország kifosztáását, és az ország kiszolgáltatottságát diktátori hatalmaknak.

Van képük hozzá.
Aki Én
@Őrnagy: Látom felbasztam a buta agyadat, ennek nagyon örülök :)
További jó, magatehetetlen dühöngést, te illibkány orbánista tetű!
Aki Én
@Őrnagy: Nem hitem, hogy lehetséges, de @ómió: annyival ,,jobb" nálad, hogy a baromságait max 1-2 sorban hányja ide.
Te mindig túltolod, sosem érzed a ritmust. ráadásul ritkán a témával kapcsolatban.
Nem tudnál csendben segghülye gyagyás illibkány orbánista lenni?
Aki Én
@Őrnagy: ...neked semmihez nincs közöd. Ettől még egy rendkívül ostoba, tájékozatlan, agyhalott illibkány orbán-csicska vagy :)
Aki Én
@Őrnagy: ...egyszerre nem megy? Már nem tudod összeszedni kusza gondolataidat, igaz húgyagyú orbánista libkány?
Aki Én
@Őrnagy: ...látom továbbra sem megy egyszerre a ,,tartalmas", ,,magvas" gondolatok kiöklendezése.
Nekem kimondottan tetszik, ahogy rávilágítasz saját elképesztő ostobaságodra és primitívségedre.
Csak így tovább, habár elnézve itteni szereplésed, nincs hova lecsúsznod.
Nem kell szakembernek lenni, hogy meglássuk súlyos, kezeletlen zavartságodat.
Csizmás Kond
Hát persze hogy mi vagyunk..na meg az apró unokák...
Amúgy mindenki azt akarja bemagyarázni, hogy ötvenhat csak az ő értelmezésében érthető, holott csak mindenki politikai tőkét igyekszik kovácsolni még akkor is ha történetesen ő hallgatnia kéne.
ómió
Bolsi önmagatokat hazudjátok annak!? Nem kevés ez ahhoz!?
Bástya Béla Elvtárs
@sgl: tegnap 08.54 Ez igaz! Csak közben 3 mandátum MSZP volt, amikor a fű se nőtt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.