Az Európai Unió többes válságok időszakába lépett, ezért döntött a kormány szerdán arról, hogy nemzeti konzultációt indít. "Ha sokan leszünk, meg fogják hallani a véleményünket" – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Dömötör Csaba nekimegy az EU-nak: be fogjuk vetni a legerősebb politikai eszközünket

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Dömötör Csaba kifejtette, az unióban gazdasági bajok keverednek biztonsági fenyegetésekkel. Ilyen időszakban fontos, hogy "senki ne hozhasson nélkülünk döntést rólunk" – mondta.

Magyarországnak sok vitája halmozódott fel Brüsszellel, ahol olyan tervek vannak, amelyek súlyosan korlátoznák a gazdasági mozgásteret és fenyegetnék a biztonságot. "Folyamatos a nyomás, hogy több pénzt adjunk az ukrán-orosz háborúba"

– közölte az államtitkár, aláhúzva, hogy "az ukrán bajbajutottaknak segítünk, de a háborúba nem akarunk belekeveredni".

Hozzátette, Magyarország tiltakozása ellenére minősített többséggel "keresztülverték" az új migrációs csomagot, amely nemcsak a bent lévő migránsok szétosztására kötelez, hanem arra is, hogy azelőtt engedjük be őket, mielőtt döntés születik a menekültügyi kérelmükről. Ha már bejöttek, nincs rá kapacitás, hogy minden lépésüket figyeljék a hatóságok, erre mutatnak rá a terrortámadások is – közölte a politikus, hozzátéve, hogy ez a témakör is szerepelni fog a konzultáción.

Dömötör Csaba elmondta, gazdasági jellegű kérdést is tesznek majd fel. "Brüsszelből azt akarják elérni, hogy töröljük el a rezsitámogatást, a kamatstopot és az extraprofitadót is. Mi ezt nem akarjuk, mert óriási pluszkiadást jelentene a magyar háztartásoknak". Megjegyezte, véleményük szerint nem a magyar családoknak kell viselniük azoknak a válságoknak a terheit, amelyekről nem Magyarország tehet.

Brüsszel úgy kér plusz pénzbefizetést, hogy közben jó ideje visszatartják a nekünk járó forrásokat politikai okokból. Mi is be fogjuk vetni a legerősebb politikai eszközünket, az emberek véleményét és akaratát. Ha sokan leszünk, meg fogják hallani

– hangsúlyozta az államtitkár.

"Igenis számít" a brüsszeli vitákban, ha a kormány álláspontját több százezer, esetleg milliónál is több ember véleménye is erősíti – mondta.

Dömötör Csaba szerint a konzultáció azért is fontos, mert Brüsszelben már nem veszik figyelembe az emberek érdekét. Védtelenné teszik az uniót azzal, hogy kinyitják a határokat a migránsok előtt; rontják a gazdasági versenyképességét, amit jelez az energiaárak elszabadulása, és beletolnák az EU-t a háborúba – mondta.

Mi elkötelezett hazafiak vagyunk, szeretjük Európát is, azért mondjuk ki, hogy amit most csinálnak, se Magyarországnak, se Európának nem jó

– jelentette ki.

A nemzeti konzultáció technikai részleteiről szólva elmondta: most véglegesítik a kérdéseket; a dokumentumot postai úton és interneten is ki lehet majd tölteni. Vélhetően több hét lesz, mire mindenki megkapja, és a kitöltésére is hagynak majd elég időt – közölte.

Forrás: MTI

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

madlaci66
Szerintem annak a fidess hülyítő akárminek már most megvan a végeredménye. Néha megmutathatnák azt is, hogy kik és hol dolgozzák fel a "szavazatokat".
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Rettegj Unio, jön a Putyinpincsi! ( a Dömivel fegyverbarátságban)
Toller Béla
Orbán, kocsis, dömötör - a súlyosan terhelt agyú vonal. Nem kellene ezeket engedni érvényesülni , még baj lesz ebből ! Már megint azt hizik, hogy okosabbak, agyafúrtabbak, netán erősebbek (!) az EU többségénél.
Sziszifusz
Ilyen az amikor: " Köhög a bolha."
A bolha köhögése pedig nem hallatszik a mennyországba.

Egy biztos, ez a konzultációnak nevezett baromság, akármilyen eredménnyel is zárul, az EU-döntéseket nem befolyásolja .
A csökkent értemű rajongók elmondhatják, hogy megint jól megmutatták Brüsszelnek mi a magyarok akarata !
tothjani
Brüsszel el akarja törölni a rezsitámogatást!
De nálunk azt nem lehet megtenni hiszen sok melós 1 évben nem keres annyit, hogy az átlag gázfogyasztást ki tudja fizetni.
-Jó akkor legyen Európai minimálbér!
-Az meg már minek az ostoba birkáknak??
Sziszifusz
@Maccska: 10:31

Mondtál valamit, vagy csak a fejed kongott ?
csak úgy....
miért van az,hogy a 27 tagországból egyedül a magyar kormány az ámokfutó ?
kevesebett kellett volna lopnotok és hazudnotok, akkor most nem kellene hisztiznetek és még nagyobbakat hazudoznotok az elbutult seggfej híveiteknek!
madlaci66
Szerintem annak a fidess hülyítő akárminek már most megvan a végeredménye. Néha megmutathatnák azt is, hogy kik és hol dolgozzák fel a "szavazatokat".
csak úgy....
@Philip Marlowe: aki itt ritka hülye az te vagy és az elbutult fidernyák haverjaid!
ti minden hazugságot bepapiztok amit ezek elétek okádnak ? - közben meg brüsszelben hízelegnek ,koldulnak és csóválják a farkukat egy kis figyelemért.
Nessy
@madlaci66: 11,23 Ilyet még élő ember nem látott, mert nincs!
Nessy
Uraim! A hihető tudatos valótlan állítást még gyakorolniuk kellene, mert magukat könnyebb utolérni, mint egy plüss kutyát!
csak úgy....
@Horizont: 11:43 egy hozzászólás akkoriból :
Patrick Bateman Guest 6 éve

"Tegyük föl egy pillanatra, hogy tényleg elmondták a véleményüket. A kormány erre fogja ezeket, és olvasatlanul és számolatlanul bebassza valahol a pincébe. Ennél jobb reklám nem kell ennek faszságnak."
csak úgy....
@Philip Marlowe: te csak egy szerencsétlen agyament,átbaxott fidesznyik! :)
Nessy
@KisTehen: Magának sem a szellem napvilága ragyog be az istálló ablakán!
jáger laszló
Magyar csodafegyver!!!
Nem vagyok rá kíváncsi, mert válogatott hülyeségekre kérik a választ amely mindenki számára evidens.
csak ennyi
barátilag
J.L.
izéke
@sgl: az egész videót hol lehet megnézni?
Eladott Ország
Anyátok kipcsákját. Még ha az összes szektatag kitölti, akkor is csak a lakosság kisebb része ért egyet a maffiakormánnyal. Ez kevés lesz hivatkozási alapnak. Nyilván a 98 %-os egyetértést fogják harsogni, nem a 10 %-os részvételt. A lejtőn jóval a háború kitörése előtt elindult az ország. Hála a meggondolatlan, megalapozatlan gazdaságpolitikának, a törvényesített lopásnak, a pofátlan nepotizmusnak.
Eladott Ország
A buta fej sztem’ egész biztosan előírás a fityesz főjobbágyoknál. Ha szabadon engednék 5 percet nem élne meg. "Dömötör Csaba: Egyeseknek egész jó kis üzlet ez a szankciósdi. Az államtitkár az energiamultikat ekézte, amiért "degeszre keresik magukat" a háború idején." Csaba b@zmeg! Pont olyan ostoba hazug, gerinctelen fajankó vagy mint aminek látszol. Honnan a picsából veszed a bátorságot, hogy a szájbalökött ruszki haverotok által generált helyzet miatt másokat okolsz, mikor pont ti, a magyar kormány és hívei vagytok azok, akik pénzt adtok, extraprofitot adtok Putyinnak a vállalhatatlan népirtó háborújához, te nyomorult tetű! "Ugyanezt a számítást az év egészére (2022) vetítve kimondható: ha a gázt nem az orosz szerződés alapján, hanem a szabad piacon vettük volna meg, úgy körülbelül 265 milliárd forintot takarítottunk volna meg." Ezen gondolkodj te szarházi senki, mielőtt beállsz a kamerák elé észt osztani ami neked nincs.
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fapi.hvg.hu%2FImg%2F981ba3b7-9144-4244-a8b1-39094b1840d5%2F49f94449-07db-438b-90be-4a91014981b9.jpg&key=LWJ0bKeclXmhp2yEoBlY6Q&w=800&h=450
Van egy felesége is... pezsgőt bontanék, ha ez lenne a legnagyobb probléma velük. Ismét csak Halász Judit egykori "slágere" jön elő: "Sehall selát Dömötör buta volt, mint hat ökör..."
uploads.disquscdn.com/images/9b602e97843df4d4ffe45f5b5b741ef8a07ee67cdfefd282e5e627d7d9201601.gif
rakitics41
Azt gondolja ez a Se lát, se hall Dömötör, hogy az a konzultáció amit a kormány magának eszkábál,
azt valaki az EU -ban számításba veszi?Hát mi itthon sem hisszük el amit a konzultációk "eredménye" után a kormány állít, akkor azt mondhatja nyugodtan Papagály úr , hogy az EU-ban majd valaki oda figyel arra amit kihoznak , kiolvasnak az "írástudók"?Már megint hülyének nézik a magyarokat.A soha le nem ellenőrzött adatok közlése szerintem nem kötelez senkit sem intézkedésre.Az pedig hogy a lakosságnak csak egy harmada tölti ki csak azt jelenti, hogy ennyien azt akarják amit a kormány, viszont kétharmadot nem érdekli a feltett kérdés , és negligálja a választ!De ezt az eredményt soha nem közlik senkivel sem a magyar hatóságok.Az EU-t soha nem érdekelte ,hogy mekkora az egyes kormányfők legitimációja , hányan támogatják a kérdések megválaszolásában , eldöntésében a kormányfőket!
Eladott Ország
Dömötör Csaba: "Magyarországnak 4 ezer milliárddal nőtt az energiaszámlája. " Beszéld már meg azzal a kib@szott Kakaduval! "Az orosz Gazprommal kötött hosszú távú gázvásárlási szerződés minden szempontból megfelel Magyarország nemzeti érdekeinek, a tárgyalások során pedig ez volt a kormány egyetlen szempontja" Most azt állítod hogy hazudott, és nem felel meg Magyarország nemzeti érdekeinek? Ez a senkiházi bolsi ezek szerint úgy gondolja hogy Putin azért robbantotta ki a háborút mert részvényes ezekben a cégekben ? Nagy Mártont meg Szargyártót nem itélte el amikor csúcsáron vettek gázt a ruszkiktól ! Covid alatt kik kaszáltak Magyarországon ? Csak nem az Orbán klán tagjai akik 12 éve folyamatosan lopnak ? Kapitalizmus nem szimpi neki csak ha a MOL rabolja ki meg az MVM a lakosságot meg a neres cégek akik 5x10 szeres árakon épitkeznek ! Te f@sz a fidesz 100 x több szankciót vetett ki határon belül, adóemelések, új adók, elvonások stb! A geczi főnököd meg az összes EU-s korlatozást megszavazta! Panaszkodj Putyinnál! Qrvára alacsonyra tettük azt a lécet ha ez a figura értelmes .Vannak, akik degeszre keresik magukat az energiaár-emelkedéssel. Az egyik legnagyobb haszonleső a MOL, különadóból és a benzin jövedéki adójából és a magyar állam a 27% -os adóval + a ruszki gáz 5 szörös túlárazott vételével. Dömötör Lux WC tartály... Annyira megható ez a bociszemű aggódás, te kis geci.
uploads.disquscdn.com/images/678aa0dc8c3b2591627f938bf818f1cee733d479aae106e60853e83af80aea09.jpg?w=800&h=448
kereső
Az orbán kormány "legerősebb politikai eszöze" nem más, mint egy néphülyités, sok-sok milliárdért. A hülye nép meg kifizeti. a baromságot.
kereső
Annyit ér az egész, mintha egy nagy ablakon kiszórnánk a szélbe 5-6 milliárdot.
jáger laszló
Csabi még a falnak is neki megy hiszen olyan bátor 1 gyerek!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
lampa laz
Dühöngünk, dühöngünk, de nem teszünk ellene semmit.
ómió
Helyes! Még akkor is, ha a korruptbolsi brüsszeliták, viszont, "demokratikusan szoktak rá tenni"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.