Az Európai Unió többes válságok időszakába lépett, ezért döntött a kormány szerdán arról, hogy nemzeti konzultációt indít. "Ha sokan leszünk, meg fogják hallani a véleményünket" – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Dömötör Csaba nekimegy az EU-nak: be fogjuk vetni a legerősebb politikai eszközünket

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Dömötör Csaba kifejtette, az unióban gazdasági bajok keverednek biztonsági fenyegetésekkel. Ilyen időszakban fontos, hogy "senki ne hozhasson nélkülünk döntést rólunk" – mondta.

Magyarországnak sok vitája halmozódott fel Brüsszellel, ahol olyan tervek vannak, amelyek súlyosan korlátoznák a gazdasági mozgásteret és fenyegetnék a biztonságot. "Folyamatos a nyomás, hogy több pénzt adjunk az ukrán-orosz háborúba"

– közölte az államtitkár, aláhúzva, hogy "az ukrán bajbajutottaknak segítünk, de a háborúba nem akarunk belekeveredni".

Hozzátette, Magyarország tiltakozása ellenére minősített többséggel "keresztülverték" az új migrációs csomagot, amely nemcsak a bent lévő migránsok szétosztására kötelez, hanem arra is, hogy azelőtt engedjük be őket, mielőtt döntés születik a menekültügyi kérelmükről. Ha már bejöttek, nincs rá kapacitás, hogy minden lépésüket figyeljék a hatóságok, erre mutatnak rá a terrortámadások is – közölte a politikus, hozzátéve, hogy ez a témakör is szerepelni fog a konzultáción.

Dömötör Csaba elmondta, gazdasági jellegű kérdést is tesznek majd fel. "Brüsszelből azt akarják elérni, hogy töröljük el a rezsitámogatást, a kamatstopot és az extraprofitadót is. Mi ezt nem akarjuk, mert óriási pluszkiadást jelentene a magyar háztartásoknak". Megjegyezte, véleményük szerint nem a magyar családoknak kell viselniük azoknak a válságoknak a terheit, amelyekről nem Magyarország tehet.

Brüsszel úgy kér plusz pénzbefizetést, hogy közben jó ideje visszatartják a nekünk járó forrásokat politikai okokból. Mi is be fogjuk vetni a legerősebb politikai eszközünket, az emberek véleményét és akaratát. Ha sokan leszünk, meg fogják hallani

– hangsúlyozta az államtitkár.

"Igenis számít" a brüsszeli vitákban, ha a kormány álláspontját több százezer, esetleg milliónál is több ember véleménye is erősíti – mondta.

Dömötör Csaba szerint a konzultáció azért is fontos, mert Brüsszelben már nem veszik figyelembe az emberek érdekét. Védtelenné teszik az uniót azzal, hogy kinyitják a határokat a migránsok előtt; rontják a gazdasági versenyképességét, amit jelez az energiaárak elszabadulása, és beletolnák az EU-t a háborúba – mondta.

Mi elkötelezett hazafiak vagyunk, szeretjük Európát is, azért mondjuk ki, hogy amit most csinálnak, se Magyarországnak, se Európának nem jó

– jelentette ki.

A nemzeti konzultáció technikai részleteiről szólva elmondta: most véglegesítik a kérdéseket; a dokumentumot postai úton és interneten is ki lehet majd tölteni. Vélhetően több hét lesz, mire mindenki megkapja, és a kitöltésére is hagynak majd elég időt – közölte.

Forrás: MTI

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

madlaci66
Szerintem annak a fidess hülyítő akárminek már most megvan a végeredménye. Néha megmutathatnák azt is, hogy kik és hol dolgozzák fel a "szavazatokat".
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Dömötör Csaba: "Magyarországnak 4 ezer milliárddal nőtt az energiaszámlája. " Beszéld már meg azzal a kib@szott Kakaduval! "Az orosz Gazprommal kötött hosszú távú gázvásárlási szerződés minden szempontból megfelel Magyarország nemzeti érdekeinek, a tárgyalások során pedig ez volt a kormány egyetlen szempontja" Most azt állítod hogy hazudott, és nem felel meg Magyarország nemzeti érdekeinek? Ez a senkiházi bolsi ezek szerint úgy gondolja hogy Putin azért robbantotta ki a háborút mert részvényes ezekben a cégekben ? Nagy Mártont meg Szargyártót nem itélte el amikor csúcsáron vettek gázt a ruszkiktól ! Covid alatt kik kaszáltak Magyarországon ? Csak nem az Orbán klán tagjai akik 12 éve folyamatosan lopnak ? Kapitalizmus nem szimpi neki csak ha a MOL rabolja ki meg az MVM a lakosságot meg a neres cégek akik 5x10 szeres árakon épitkeznek ! Te f@sz a fidesz 100 x több szankciót vetett ki határon belül, adóemelések, új adók, elvonások stb! A geczi főnököd meg az összes EU-s korlatozást megszavazta! Panaszkodj Putyinnál! Qrvára alacsonyra tettük azt a lécet ha ez a figura értelmes .Vannak, akik degeszre keresik magukat az energiaár-emelkedéssel. Az egyik legnagyobb haszonleső a MOL, különadóból és a benzin jövedéki adójából és a magyar állam a 27% -os adóval + a ruszki gáz 5 szörös túlárazott vételével. Dömötör Lux WC tartály... Annyira megható ez a bociszemű aggódás, te kis geci.
uploads.disquscdn.com/images/678aa0dc8c3b2591627f938bf818f1cee733d479aae106e60853e83af80aea09.jpg?w=800&h=448
kereső
Az orbán kormány "legerősebb politikai eszöze" nem más, mint egy néphülyités, sok-sok milliárdért. A hülye nép meg kifizeti. a baromságot.
kereső
Annyit ér az egész, mintha egy nagy ablakon kiszórnánk a szélbe 5-6 milliárdot.
jáger laszló
Csabi még a falnak is neki megy hiszen olyan bátor 1 gyerek!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
lampa laz
Dühöngünk, dühöngünk, de nem teszünk ellene semmit.
ómió
Helyes! Még akkor is, ha a korruptbolsi brüsszeliták, viszont, "demokratikusan szoktak rá tenni"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.