Nyitrai Zsolt azt mondta, januárban újabb emelés jön, februárban pedig odaadják a 13. havi nyugdíjat.

Novemberre ígérik a kiegészítő nyugdíjemelést, jövőre még több pénzt adna a nyugdíjasoknak a kormány

Nyitrai Zsolt nyugdíjasokkal beszélget a Senior+ expón. Kép: Nyitrai Zsolt / Facebook

Novemberben érkezik a kiegészítő nyugdíjemelés – mondta Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója a Facebook-oldalán. Hozzátette:

Novemberben így átlagosan 80 ezer forinttal többet kaphatnak a nyugdíjasok.

Nyitrai emlékeztetett, hogy az idén januárban 15 százalékkal nőttek a nyugdíjak – ez egyébként jócskán elmarad attól a 26 százaléktól, amivel az élelmiszerek drágultak 2022-ben, valamint az energiaárak 21,7 százalékos inflációjától is. A lehetséges 2023-as átlagos infláció valószínűleg 17,9 és 18,7 százalék közé esik, de az élelmiszereknél idén is durvább lesz a drágulás, így nem csoda, hogy szükség van kiegészítő emelésre.

Nyitrai azt ígérte, januárban ismét megemelik a nyugdíjakat, februárban pedig a 13. havi ellátás érkezik majd.

Forrás: MTI

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kulabombaafityiszre
Kell a szavazat.választás jön.
Utánna meg szépen,apránkánt visszaveszik a pénzt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kulabombaafityiszre
Kell a szavazat.választás jön.
Utánna meg szépen,apránkánt visszaveszik a pénzt.
kereső
Miért is "érdem", ha a kormány eleget tesz a törvényi kötelezettségének. Nem kéne azzal dicsekedni, hogy a kormány elhazudja a valós inflációs adatokat, és nem a törvény betújének megfelelően korrekciózza a nyugdijakat. Az átlagos!!! infláció mértéke 2023-ra várhatóan 18,7 % - ennek megfelelően ?? történik a korrekció novemberben. És mi van a nyugdijas inflációval- amely a fogyasztói kosár eltérésének következtében 1,5-2%-al magasabb az átlagosnál: az élelmiszerek, gyógyszerek az átlagosnál nagyobb súlyt képviselnek a kosárban. És ne beszéljünk nyugdij emelésről, ez akkor következne be, ha a törvényi kötelezettségnél magasabb összegú lenne a korrekció- azaz magasabb összegú lenne az ellátás emelése.
Nessy
Nyitrai! El megy maga a kormánnyal együtt a pokolba! A KSH kozmetikázott adata 18,5% Adnak 15+3,1=18,1%-t. Már itt lenyúltak 04%-t. És ezt csinálják évről, évre.. Majd az egyre kisebb összegre adnak év elején egy alacsony emelést. Mi meg "hitelezünk" Orbán agymacskáira!
Úgyhogy, ezt a nyugdíj dumát hagyják meg meg a komplett hülye fokozatú híveiknek, akinek mindent háromszot kell elmondani!
Sámannus
Lenyúlt pénzek is segítenék az államot, és a nyugdíjasokat. Igaze faszjankókáim.
balos
Hát mindenesetre beszerzek 1 szívlapátot és várom a találkozást,mikor valamelyik nemzethy tömeggyilkost erre eszi a fene!Pedig nekem még jobb dolgom van,mint az árok mélyére "segített" többségnek!
jáger laszló
Ez 1 igazi ember hónap lesz sok zsozsóval!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Eladott Ország
Nettó átlagkereset változása 2010-2022 (KSH): +154% Öregségi nyugdíj átlagának változása 2010-2022 (KSH): +66% Kumulált infláció 2010-2022 (KSH): 58,69%. Nyugdíjas fogyasztói árindex változása 2010-2022 (KSH): 65,6% . Tehát mennyivel érnek most többet a nyugdíjak, mint 2010-ben? Vaerga: „Azt ígértük, hogy visszaállítjuk az idős emberek megbecsülését és megőrizzük a nyugdíjak értékét. Az ígéretet betartottuk.” Az, hogy pénzügyi toldozással-foldozással próbáljátok legalább megtartani a nyugdíjak reálértékét, az nem jelenti ezt. Főként azért nem mert még ezt a reálértéket sem sikerült megőrizni. Tehát, Varga, megint hazudsz, mint mindíg. Az átlag nyögdíjas megkapja a haví béred 1-2%-át mint 6 havi kiegészítést. Ugye nem sértdődnél meg, ha azt gondolnám rólad, hogy a cinikus kurva anyád? Ennek a közepes könyvelőnek is alkalmatlan szar alaknak van pofája a nyugdíjasok megbecsüléséről beszélni! Mintegy 550 000 nyugdíjasnak az átlagnyugdíja 100 000 forint havonta és ez fog 103 100 forintra nőni! 265 euro! Ez mindennek az alja!
Eladott Ország
Hogy jön ki a 18,5%-os infláció?
A nyugdíjas infláció www.ksh.hu/stadat_f... január - augusztus:
27,4%
26,9%
26,7%
25,3%
22,9%
21,2%
18,7%
17,2%
Még egyszer: hogy lesz ebből átlag 18,5%? Lehet, hogy a Vargamisi' hazudik? Január - augusztus átlag 23,3%! Ha szeptember - október 0% lenne, még akkor is 18,7% lenne az átlag! A nyugdíjas élelmiszer kosár a havi 7 000 azaz hétezer Ft-os emeléstől "szárnyakat kap" különös tekintettek a kisnyugdíjasokra. Anyád!
Természetesen hazugság, de amennyiben elfogadjuk, hogy 13 év alatt a mindenkori inflációval emelte a fideszbagázs a nyugdíjakat, az magyarul annyit jelenti, hogy a nyugdíjakat 2010-es értéken befagyasztották! Tehát az idősek fikarcnyit sem éreztek a GDP növekedéséből. Vagyis "az elmúlt 100 év legsikeresebb 10 éve" alatt annyira megbecsülték az idős embereket, hogy lesz@rták őket. Ahogyan persze most is. A svájci indexálás megszüntetésével reálértékben és elvileg! Életed végéig ugyanannyi nyugdíjat kapsz, mint amennyivel nyugdíjba mentél! Így nyugdíj emelésről beszélni értelmezhetetlen! Az más kérdés, hogy a nyugdíj korrekció mindig alacsonyabb a tényleges inflációnál, így a régebbi nyugdíjak egyre inkább elinflálódnak!
Ja és boldog karácsonyt! Benéz a román cigány az ablakon, hogy mit lehetne még ellopni!
uploads.disquscdn.com/images/b6dd9d5af3a6e67a168477df1e05f8a69c65bfe18453ca21411327616f394bc9.jpg?w=800&h=506
Nessy
@Eladott Ország: Lehet, hogy azért szónokol róla minden kormánypárti politikus, hogy legalább önmagukat és a híveiket meggyőzzék az "igazukról"??
Sámannus
@Eladott Ország: Ez azt jelenti, hogy a gecik a nyolcadik havi nyugddíjat sem fizetik ki. Hiába toldozzák foltozzák, lyukas kasszából sokat lopnak.
Eladott Ország
@Nessy: Orbán, Nyitrai Zsoltról: "mosógépet könnyebb eladni, mint téged" - mondja a tükörtojásos mosógépalkatú csúti. Talán még egy zsák fekáliát is... " Nyitrai Zsolt: újjabb megtisztelő feladatot kaptam miniszterelnök úrtól. Készen állok a munkára!" Ez már az anyja méhében is fideszes volt. Egész életében Orbán seggét nyalta, nem is tudja már hogy lehet másképp élni. Gondolom ő intézi a pártkasszába történő visszacsorgatást a kiosztott hazai és uniós források kapcsán. Állitólag nagyon jól kényezteti Orbán ánuszát. Ez az a minigennyzsák Egerből, akire Orbán még a mosógépügynöki munkát sem bízná? F@sza személyzeti politika. Na mi van, kell egy mosogép a csapatba? Kell, igen, egy pénzmosógép. Ez a Nyitrai Zsolt sem házas, ahogy Gerybaba' sem. Nyitrai nyiltan ratyi. Éppen ideje lenne már ha kicsit dolgozna de nagyon úgy néz ki, hogy ezután sem fog.
CsipkeRózsa
"Nyitrai Zsolt a miniszterelnök főtanácsadója", ilyen lángeszű főtanácsadók vannak?
Sakk Matt
Mi adjuk oda a 13. havi nyugdíjat! Arra ugyanis törvény kötelezi a kormányt, a pénz pedig a mi befizetéseinkből van Orbánéknál, ők csak eloszthatják.
jesz
a pacalbajnok rezsicsökkentő hová lett?...ehhez nincs egy szava sem?
Nessy
@Sakk Matt: El is osztogatják! Kell ám az egyházaknak, sportkluboknak határon innen és túl,a kegyenceknek stb.
dragonfly
@Eladott Ország: ez bizony így van! De sok nyugdíjas ennek is tapsikol, és rájuk szavaz...
jáger laszló
Szajkó zsolti +ismételte hogy L ne feledjük!!...
Ugyan mennyi be került ez a kommunikáció Rogánnak!!!??
csak ennyi
barátilag
J,L,
evacica
@Nessy: Meg az utazgatásokra, meg a lopásokra!
bence
13 éven keresztül úgysem adtatok semmit ! Most is csak a választások miatt adakoztok , amit majd választás után busásan visszavesztek !
bence
@CsipkeRózsa: ! Ne aggódj ! Vannak nálánál hülyébbek is !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok