Hamarabb visszatérhet a politikába Budaházy György, ha a Fidesz megszavazza a Btk.-módosítást. A Hunnia-perben terrorvádak miatt elítélt, majd államfői kegyelemmel a börtönből szabadult Budaházy György lehet az egyik kedvezményezettje annak a törvénymódosító javaslatnak, amely szerint a jövőben az eddigiektől enyhébben számítanák ki a közügyektől való eltiltás idejét – írja keddi cikkében a hvg.hu.

A Büntető törvénykönyv (Btk.) egymondatos módosítást javasolja a kormány, derült ki az Országgyűlés elé nemrég benyújtott jogszabálycsomagból. A módosítás lényege, hogy elnöki kegyelem esetén a próbaidő tartama beleszámítana a közügyektől való eltiltás idejébe.

Ha a parlament megszavazza ezt a módosítást, akkor például Budaházy György közügyektől való eltiltása hamarabb járhat le

– írta a Hvg.hu.

Jön a lex Budaházy – Hamarabb visszatérhet a politikába a terrorizmusért elítélt aktivista, ha a Fidesz megszavazza a Btk.-módosítást

A terrorcselekménnyel vádolt Budaházy György az ellene és társai ellen indult megismételt elsőfokú eljárás tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken 2019. február 14-én. MTI/Máthé Zoltán

Az azonban nem világos, hogy a közügyektől eltiltás a kegyelmi döntés időpontjától vagy a próbaidő végétől kezdődik-e. Ez azért lényeges, mert Novák Katalin kegyelme csak Budaházy hatéves fegyházbüntetéséből hátralévő két évére vonatkozott, a mellékbüntetésként kiszabott ötéves közügyektől eltiltásra nem. A szabadságvesztést pedig ötéves próbaidőre függesztette fel az államfő, vagyis újabb bűncselekmény elkövetése esetén a maradék két évet le kellene Budaházynak töltenie.

Ha a közügyektől eltiltás a kegyelmi döntéstől számít, akkor Budaházy 2028-tól akár vissza is térhet a politikába, ha viszont csak a próbaidő végétől kezdődik, akkor erre 2033-ig várnia kell. Budaházy mindenképpen jól jár a módosítással, mert anélkül 2035 előtt biztosan nem gyakorolhatná a közügyekben való részvételt.

A Hunnia-perben terrorizmusért elítélt Budaházy áprilisban lóháton hagyta el a váci fegyházat, miután végrehajtási kegyelmet kapott Nováktól. 

Forrás: hvg.hu, 444, 24.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
A végén még valamilyen érdemrendet is kap a +hurcoltatásáért!!??
Ő is a kommunista diktatúra utólagos áldozata!!!???
csak ennyi
barátilag
J.L.
kereső
Mi most a "szoc.hazás" érdemrend megfelelője- azaz melyik most a legmagasabb rangú kitüntetés a "haza" szolgálatért? azt kell neki adni, de izibe!
Péter2
Most kell népszavazást indítani , pl olyan kérdéssel , hogy jogerősen elítélt bűnöző a közéletben tölthesse be bármilyen hivatást . De több dologban is érdemes volna indítani népszavazást !
csak úgy....
vajon hány milliót ítélnek majd neki kártérítés címén ...,hogy fideszes legyen? :)
nezelodo
Már nagyon hiányzik a mai politikából, szinesítené a mostani politikai "elitünket". Aztán kérni lell a házmestertől egy féltve őrzött, a szüleitől megörökölt szochazás plecsnit, és ahogy a @kereső javasolja, fel kell vele cicomázni azt az ártatlan bárányt.
Clavigo
@Shikari: Előbb tanulj meg rendesen magyarul,,te szőröstalpú...
Clavigo
Már kalapálják ennek is a lóvalag keresztet,corvin láncot...meg egy alternatív kossuth díjat is..talán.
csak úgy....
@Shikari: tibim ,te és az 0rbánod a budiházival együtt,ti nem vagytok a magyarok érdeke!
aki valóban a magyarok érdekében dolgozik,politizál az jólétet ígér és nem azt a nemzetinek titulált szart, ami elöl már évek óta menekül a normális ,jobb sorsra érdemes magyar!
ti átbaxxottak majd egyszer (talán) észbekaptok...,majd akkor fohászkodjatok putyinhoz és a kínai munkaadótokhoz!
justhpeter
Szarul állhat a kleptokrata-nemzeti-keresztény csürhe, ha már Budaházyra is szükség lehet..
csak úgy....
@justhpeter: gyuri lesz a fideszen a födö...,aki legyür 4 hollikot és 5 dömötört egyszerre ...
izéke
@sgl: nem kell mindig kaviár :)))) Dagadt Zsozsó és bandája,azok a finom ételek ;)
izéke
" a múlt héten Dávid-csillagok lepték el a párizsi és az elővárosi házak falát. A párizsi ügyészséget idéző MTI szerint egy külföldön élő személy „kifejezett kérésére” készíthették ezeket.

Múlt kedden mintegy hatvan, hasonló sablonnal készített kék csillagot találtak több párizsi kerületben és két elővárosi negyedben. Az ügyben eljáró ügyész, Laure Beccuau szerint a nyomozás azt már megállapította, hogy a feliratokat egy férfi és egy nő készítette, egy egyedi útvonal alapján, egy harmadik személy jelenlétében, aki lefényképezte a rongálásokat. Információik szerint a férfi és a nő azóta elhagyta Franciaországot. Összefüggésbe hozták őket más bűncselekményekkel is, amelyeket Párizsban négy nappal korábban követtek el, és amelyek miatt egy másik párost, szintén egy férfit és egy nőt előállítottak. Mindketten Moldovában születtek.

„Egy helyi lakos látta őket, amikor egy kék csillagot stencileztek egy falra. Azt mondták, hogy egy harmadik féltől kaptak megbízást a munkára, pénzért cserébe, amelyet bizonyított egy orosz nyelvű beszélgetés a telefonjukban” – számolt be róla Beccuau.

Az ügyészség szerint a telefonos kutatások arra utalnak, hogy a két elkövetőpár ugyanazzal a harmadik féllel állt kapcsolatban, így nem zárható ki, hogy a kék Dávid-csillagok festését Párizs környékén egy külföldön élő személy kifejezett kérésére hajtották végre. A rendőrség azt a feltételezést részesítette előnyben, amely szerint külföldi megbízó állhat az ügy hátterében. Laurent Nunez párizsi prefektus is úgy vélte, hogy a többi antiszemita cselekményhez képest atipikus esetről, összehangolt akcióról van szó, amelyet a jelek szerint egy elkövetői csoport hajtott végre.

Az ő elmondása szerint mintegy 250 Dávid-csillagot festettek különböző házakra, időnként olyanokra, ahol zsidó közösségek élnek, néha pedig nem. "
Moldávok,orosz megbízó,ugye,hogy nincs benne putyin...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.