Folytatódik az Orbán-kormány zsarolása.

Orbánék benyújtották "váltságdíj-követelésüket" Brüsszelnek, egyre nyíltabban zsarolnak

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A Bloombergnek adott nyilatkozatával minden korábbinál egyértelműbben jelezte a magyar kormány uniós zsarolási potenciálját Orbán Viktor miniszterelnök politikai tanácsadója, Orbán Balázs – szúrt a ki a 444.

A Magyarország nyitott az ukrajnai segély vétójának feladására, ha az EU feloldja a pénzei befagyasztását címmel megjelent interjúban egyértelművé tette ugyanis, hogy a magyar kormány hajlandó lemondani az Ukrajnának szánt hatalmas összegű, négy év alatt 50 milliárd eurós európai uniós támogatás megvétózásáról, ha megkaphatjuk az összes még befagyasztott uniós támogatást.

Magyarország uniós finanszírozása és Ukrajna finanszírozása két külön kérdés. De ha az EU ragaszkodik ahhoz, hogy Ukrajna finanszírozása egy módosított uniós költségvetésből származzon, akkor a két kérdés összekapcsolódik

– mondta Orbán a Bloombergnek. Összegszerűen 30 milliárd eurónyi befagyasztott magyar forrást említ, bár egy múlt heti döntés alapján ebből 10,4 milliárdot megkaphat hazánk. Mivel a további összegek feloldása a Magyarországot érintő, folyamatban lévő lévő eljárások fényében lényegében lehetetlen követelés, Orbán nyilatkozata feltehetően azt a célt szolgálta, hogy jelezze a magyar kormány elszántságát mindkét ügyben.

A miniszterelnök politikai tanácsadója a hírügynökségnek azt is egyértelműsítette, hogy Magyarország ellenzi az ukrán EU-tagságról szóló tárgyalások megkezdését – a Bloomberg meg is említi, hogy Orbán Viktor kapcsolata Vlagyimir Putyin orosz elnökkel még az ukrajnai invázió után is szoros maradt, amivel folyamatosan triggereli NATO-s és EU-s partnereit –, ezt egy „vörös vonalnak” nevezve az interjúban.

Zsarolásnak látta az interjúban elmondottakat Hans von der Burchard, a Politico vezető politikai újságírója is, aki az X-en (Twitter) azt írta:

Magyarország benyújtotta váltságdíj-követelését Brüsszelnek

Míg Mujtaba Rahman, az Eurasia Group európai elemzőinek vezetője úgy fogalmazott:

Orbán jól tudja, hogy nem lehet alkut kötni, de valójában nem is akar alkut, Trumpra vár.

Forrás: 444.hu

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Proktor
Vajh kik is szednek váltságdíjat?
Emberrabló országa lettünk?
ómió
Pedig az efftársak a nekünk járót egyre jobban gáncsolják!
kereső
"Szó szegők lettünk"." Nemzet érzi, és mi odadobtuk becsületét." " A gazemberek oldalára álltunk"
"Hullarablók leszünk!(lettünk), a legpocsékabb nemzet".
Clavigo
@ómió: Neked nem jár semmi,,csak a szád.. kb. mint az aljas elsőcsutkai cigo haverodnak... te idióta.
Alfa
a gerinctelen orbán és a szektája a hamasz mintára terrorista keresztény-fasiszta módjára viselkedik
Pálinkás Pál
sniper...?...olcsó,és végleges megoldás...
Dr. Proktor
@KisTehen: Már megint elszaladt az agyad? Fél tőled és menekül?
Dr. Proktor
@KisTehen: Bocs, nem váltságdíj hanem zsarolás!
Egyik sem úriemberek jellemzője, inkább a korrupt tolvajoké...
Namely
Tehát akkor foglaljuk össze: ha a magyar kormány, élve a jogaival, zsarol, akkor az szar dolog és nem európai, ha a brüsszeli elit, túlnyúlva a hatáskörén, akkor az az "európai értékek védelme".
Dr. Proktor
@Namely: Pontosítalak: visszaélve a joggal...
Yoda69
Remélem van esze az EU-nak és nem enged a zsarolásnak. O1G-t úgy kell kezelni mint egy terroristat. Nem tárgyalunk vele.
justhpeter
@kereső: A történelem ismétli önmagát, pedig nem így van.
Az ismétlés mögött az utód nemzedékek ismerethiánya, az életmódváltozások helytelen felismerése, a politika mindenek feletti eluralkodása.valamint az intelligencia- és jellemszint gyorsuló csökkenése áll.
A politka hatására mára már a választott posztokat betöltők sem korábbi elképzelésüket követik, hanem a kisstílű bűnözés módszerpalettájáról az alacsony szellemiségű elemeket leemelve folyamatosan kialakították a "fehérgalléros" bűnözést.
Ennek eredményeként kialakul folyamban talált magára a vallás, a politika és a bűnözés, benne a társadalom jogalkotó rétege. ezért a jog nem tudja követni.
kereső
@justhpeter: Annyiban igazad van, hogy a történelem nem "ismétli" önmagát- én sem irtam ilyet. Viszont a történelemben megfigyelhető, hogy ha nem is teljesen azonos módon - de mindenképpen de ja vu "érzést" okozva előjönnek olyan szituációk, történések- amelyek ezt az érzetet keltik.Az a nép, amely nem képes szembenézni a múltja tetteivel- azt a "történelem" arra kényszeriti, hogy ismét élje át/élje meg a múltban megélt "életét".
Én ezért idéztem be a Teleki levélből- hiszen ismét majdnem ott tartunk. Persze orbán nem a megalkuvó horthy, hanem egy magasabb szintet képviselő zsarnok, és emberileg egy hitvány , gonosz alkat- aki kiiktatott hatalmi mámorában mindenféle erkölcsi gátlást-ezt fedi il, rejti el a "konzervativ keresztényi" álarc mögött. Tipikus fasisztává vált- már nem populista szólamokat hirdet, hanem eggyel magasabb szintre lépett. Én igy látom.
almalibre
Hogy értsem: "váltságdíj-követelés"-nek, “zsarolás”-nak hívjuk azt, ha valaki a további együttműködés feltételeként kéri a partnertől az évek óta ki nem fizetett, visszatartott járandóságokat. Renben, feljegyeztem.
Másol
trumpra vár a sárga hajú azt sem tudja melyik országban van orbán
Dr. Proktor
@KisTehen: Már megbocsáss, de ha valaki mint te is, nem veszi észre azt hogy a közpénz eltüntetése a te zsebedből is kivonja a pénzt - az nem éppen az eszéről hírlik...
Apropó, jársz boltba vásárolni, vagy a vodka elfedi az árak észlelését?
ómió
@Clavigo: Ilyen későn ébredsz ott az elmeosztályon, bolsiék idiótája!? És egyből a bolsi kreténséged dől belőled!? Eleve nincs benned más!? Akkor, meg, legalább ne a szarkupacságoddal viríts!
Clavigo
@ómió: ??? Iszol te rendesen,gyagyás ? Vagy csak kimaradt a reggeli gyógyszerezés ?
ómió
@Clavigo: Túl jól látszik a státuszod az elmeosztályon, bolsiék fajkreténje! De legalább ne virítanál vele! Vagy úgy efftársi!?
Clavigo
@ómió: " státuszom " ?? Sosem voltam elmeosztályon.. Mesélj,hogy néz ki ? és főleg hogy érzed magad ott ,krumplibogár ?
ómió
@Clavigo: Ja, hogy akkora idióta vagy, hogy már a státuszodról se tudsz! Akkor, ettől vagy te címeres bolsi idióta!
Clavigo
@ómió: DDDDXDXX...:):):) ,,te biiiirka...:):):)
ómió
@Clavigo: Szarkupac efftárs! Kiborultál!?
Namely
@Dr. Proktor: tehát ha valamihez jogod van, és élsz vele, akkor "visszaélsz" a jogoddal?
WTF?
Fordíthatjuk ezt úgy is akkor, hogy ha neked nem tetszik, hogy él a jogával, akkor az a "visszaélés" esete?
Dr. Proktor
@Namely: Fordítok a dolgon: jogom van téged ostobának tartani, jogom van téged okosnak nézni...
Jogom van tőled pénzt kérni, jogod van nem adni!
Minden ilyen esetnek viszont van jogi és etikai megitélése, sőt a kettő meg is egyezhet de el is válhat egymástól..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.