A miniszterelnök szerdán a TV2 Tények című műsorának adott interjút.

Minden magyarnak üzent Orbán Viktor
Fotó: Facebook / Orbán Viktor

A kormányfő a magyar baloldali politikusok brüsszeli viselkedésére vonatkozó kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, "gondolhatnánk, hogy van néhány olyan ügy, amely nemzeti", és amelyben illene megtámogatni, "legalábbis nem nehéz helyzetbe hozni" a kormányt. Hiába van viszont szó a diákok ösztöndíjáról, a tanárok béréről – amihez a kormány pénzt próbál szerezni –, "a baloldal ott mindig Magyarország ellen beszél" – mondta.

A miniszterelnök szerint az a helyzet alakult ki, hogy a baloldal nyíltan – talán még büszkén is – arról beszél Brüsszelben: azért dolgozik, hogy a magyarok ne kapják meg azt a pénzt, amely egyébként az uniós költségvetésből jár az országnak.

Szerintem ez túl van az értelmes és normális politikai párbajok világán

- jelentette ki Orbán Viktor.

A kormányfő a közelmúltban elfogadott szuverenitásvédelmi törvény megalkotásának indokaival kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy a baloldal a 2022-es választások előtt külföldi pénzeket kapott.

Tudta a baloldal, hogy (...) ezért cserébe egyszer, ha nyer, teljesíteni kell külföldről érkező elvárásokat. Ez teljesen ellentétes Magyarország érdekeivel, ellentétes azokkal az eszményekkel, értékekkel, az ezeréves történelmünkkel, aminek jegyében élni akarunk

- mutatott rá.

A törvény szerinte azt a célt szolgálja, hogy a magyarok maguk "dönthessék el, mi történjen ebben az országban", e döntéseket pedig külföldiek pénzzel ne befolyásolhassák.

A kormányfő szerint ezt az összefüggést jól értik a magyarok, hiszen a magyar történelem is megmutatta: "vannak hazafiak, akik küzdenek a hazáért, (...) vért is adnak a szabadságért, és mindig vannak, akik meg elárulják a hazát". Azt mondta, hogy ez az "ismerős minta" ma is megfigyelhető.

Amikor arról kérdezték, hogy mire lehetünk nagyon büszkék 2023-ban, a miniszterelnök a két magyar kutató Nobel-díját tette első helyre.

Úgy fogalmazott:

nem csak azért, mert a Nobel-díj nagy dolog, de van egy üzenete annak, hogy biológiai Nobel-díjat kap valaki, aki "valahol ott a Jászság-Kunság környékén született" egy olyan családban, ahol az apa hentesmester volt. A másik Nobel-díjasunk Mórról jön egy olyan családból, ahol az édesanya otthon nevelte a gyereket, az édesapa pedig fizikai munkából tartotta fenn a családot

- hangsúlyozta.

Az ember első helyen a saját szüleinek hálás, aztán a tanárainak, akik megtanították írni-olvasni, kijárja a magyar iskolákat, elmegy külföldre, megkapja a kutatás lehetőségét, "pénzt, paripát, fegyvert, laboratóriumot, mestereket", és innen a magyar ugarról egyszer csak, Mórról meg onnan a Jászságból itt van két Nobel-díj

- mondta a miniszterelnök.

A labdarúgó-válogatott kijutását az Európa-bajnokságra úgy értékelte, hogy "az inkább kötelező". Az, hogy volt két-három rossz évtizedünk, nem szabad, hogy odavezessen, hogy leértékeljük saját magunkat – szögezte le. Magyarország kétszer játszott világbajnoki döntőt, ebből azért nincs sok a világon, a "mi mércénk ez"

- jelentette ki.

Egy kétszer vb-döntőt játszó magyar válogatottól elvárható, hogy kijusson egy Európa-bajnokságra

- hangoztatta.

Az ünnepi készülődésről azt mondta, neki leginkább az a dolga, hogy befűtse a kemencét, és feltegye a csúcsdíszt a fenyőfára.

Zárásként Orbán Viktor azt üzente minden magyarnak, hogy akármilyen nehézség van is, ha az ember jó ügy mellett kötelezi el magát, és nem adja fel, hanem csinálja és kitart mellette, akkor a végén a dolgok jóra fordulnak.

Ezt a magyarok szerintem tudják, csak ki kell bírni

- fogalmazott a miniszterelnök.

Forrás: MTI

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
Zárásként Orbán Viktor azt üzente minden magyarnak, hogy akármilyen nehézség van is, ha az ember jó ügy mellett kötelezi el magát, és nem adja fel, hanem csinálja és kitart mellette, akkor a végén a dolgok jóra fordulnak. :) - mennyi is a havi jövedelme a faszinak?
Cherry
Nekem te ne üzengess elmebeteg zsiros patkány,,minden szavad hazug politikai taktika, hazudsz mint a vizfolyás zsiros nindzsa, aki titeket megválasztott az mind agyi sétült, az meg hogy te minden józan észnek nekimész az rólad tanúskodik skizofrén emberi véglény,,,
Cherry
Hogy lehet igy hazudni, csak szólok, 669 millárdot fizetett be magyarország,,, eddig a mostani 10milliárd nélkül is már kapott 1266 milliárdot.. tehát nem jön ki a számitás hazugság te retkes cigány, azt hogy elloptátok az egy más téma.. ezt nyilvánosan is mutasd be te emberi retek !
kakukkmadár
"Ezt a magyarok szerintem tudják, csak ki kell bírni" - hát ezt hallgatja a magyar 200 éve, miközben ti politikusok, önjelölt beteg lelkű "istenek" mindent kiloptok még a szájából is. A 13 éved alatt sikerült az életszínvonalat mély-balkánira zülleszteni, 50 ezer covidos magyart a temetőbe küldeni, a valaha volt legkisebb születésszámot elérni, nyakunkra hozni sok tízezer "vendégmunkást", török és kínai multikat, orosz kémközpontot és ideológiai megszállást, súlyos környezeti rombolást. A varsói gyors elvisz titeket is hamarosan, és kevés lesz az azeri meg a türkmén útlevél...
division
@csak úgy...: Nem Orbán jövedelme a sok, elvégre mégis ő a Miniszterelnök, hanem a dolgozók bére alacsony. Senkit nem érdekelne a Miniszterelnök bére, ha az átlag emberek is megkeresnének minimum nettó 500 ezret, az értelmiségiek meg akár a dupláját. Ha jártál valaha is Angliában láthattad, hogy ott is vannak különbségek munkától függően, de attól, hogy valakinek 4 autója van, nem foglalkozik vele az akinek van kettő, mert attól ő is jól él. Nálunk az a fő gond, hogy a középosztály, akik a gazdaság mozgatótrugói, lassan teljesen eltűnnek, és marad a szegény-gazdag felállás, ami nagyon nem jó.
izéke
Nem csoda,hogy ellenzéki újságírók nem kérdezhetnek,ezeket az állításait még én is meg tudnám cáfolni,nemhogy egy felkészült médiaszakember,urambocsá,egy ellenzéki politikus... ha a hazugságai áramot termelnének,egyedül látná el a bolygót ingyenes árammal.
Alfa
a zsivány orbán és bandája ugyan azt érdemli mint a nagy román géniusz ceaușescu ...de románok ezt néktek magyarézzam ?
lampa laz
Most végig haknizza az összes általa megteremtett médiát, h fényezze a baromságait a hívei előtt.
Csütörtöki sajtótájékoztatóra is biztos csak a saját firkászai mehetnek, meg a vele szimpatizáló külföldi lapok tudósítói. A hiteles független lapok újságíróit kizárják ahogy szokták. Előre egyeztetett kérdéseket tehetnek csak fel, visszakérdezni meg nem lehet, nehogy összezavarják a miniszterelnök kusza, hazug gondolatait.
Eladott Ország
Orbán végre kimondta. Mind a 26 ország vezetője hülye, csak ő helikopter ( már nerm először) . Vagy az országunknak lesz vége vagy neki. Választani kellene. Ez a szardarab erre játszik. Orbán: „még egy kicsit ki kell bírni?” 14 éve van 2/3os tejhatalmad vagy 5 éve kormányzol rendeleti úton a saját parlamented megkerülve, ezidő alatt volt: rekordszámú kovid halott, Európa rekorder infláció, a gazdaság folyamatosan zsugorodik a beömlő euromilliarodok ellenére, 18 ezer milliárdról 55 ezer milliárdra növelted az államadósságot, a földön itt a legnagyobb az adó de ennek ellenére folyamatos a költségvetési hiány, a forint az elmúlt 10 évben 40% ér kevesebbet a vásárlóerő tekintetében jövőre előznek a bulgarok és így hivatalosan is a legszegényebb tagállam leszünk az oktatásról egészségügyről most nem is írok vagy az országimázsrol hogy nyugati politikus nemtudom hány éve nem volt itt. A gengszterváltáskor kellett volna egy rendes tisztogatás. Az emlékük se lenne meg ezeknek a tetveknek. Éppen ez a szélkakas volt az egyik "rendszerváltó".Mert utána kiabált a távozó ruszkiknak mint pincsi a postásnak a rácsos ajtó mögül. AZ EU 2. LEGSZEGÉNYEBB TAGORSZÁGÁNAK VEZETŐJE OSZTJA AZ ÉSZT Hogyan is kell a teljes EU-t a szegényházba söpörni? A kórházaiban nincs vécépapír meg szappan – csaxólok. Amennyit ott enni adnak, tán nincs is mit kiszarni. Majd ő elmondja, hogy mi a jó az országoknak, már csak tudja, vagy várjál csak.. ? Orbán: Pont indulni akartam...
uploads.disquscdn.com/images/149d407eb3df41af798545ce7723ff073529e2eb4f409f78640c777abbd650a7.jpg?w=800&h=508
Eladott Ország
12 év pofátlan hazudozás és lopás után nem is értem, hogy miért nem bízik Orbánban az Unió ?! Frédi a kőkorszaki szaki. Az országot a kőkorszakba viszi vissza, az biztos.
koroshircentrum.hu/wp-content/uploads/2019/09/flintstonecarcn_w800.jpeg
Csak sikerült megállítani Brüsszelt! Elérted, amit akartál kevlárkoca! Jár a taps! Piros lett a hugyom, nem sárga vesén rúgtak, meg májba.
kép1
img.index.hu/imgfrm/7/9/1/7/BIG_0015227917.gif
kép2
kz60.click.hu/keret.cgi?/kepek.html
dr. prédikátor
te csak ne üzengess mert nem vagyok rá kíváncsi te mocskos tolvaj hazaáruló féreg lókupec!!! és a magyarok többsége se kíváncsi rá!!!
balos
@izéke: Hát tévedsz,mert azt az áramot is ellopná az mvm!Ja akkor vagy a geci hazátlan vagy nekem a házam a határunkon túl fekszik?Ha a magyarokhoz röfög a kolostor disznó!
Sakk Matt
Örülök, hogy fontos kérdéseket tettek fel a dr miniszterelnök úrnak a TV2 kíváló munkatársai!
Sakk Matt
@division: Bajnai 1 forintért vállalta. Talán nem olyannak kéne miniszterelnökként tetszelegni, aki életében egy percet sem dolgozott!
Eladott Ország
Senki nem okozott még az ország történetében ekkora anyagi kárt, mint Orbán. Tönkretette az egészségügyet, oktatást, ellopott mindent, szétszakította morálisan a társadalmat, viszont cserébe gyűlöli minden normális nép a magyarokat. A hülyének is megéri etetni ezt a disznót?!
uploads.disquscdn.com/images/8d6b813dd89a4234f9064c2875cd2f1b01202617ab667d7daf304c6f339d5d12.jpg?w=800&h=281
Menőmanó
MiniszterelenöKúr milyen külföldről érkező elvárásokat teljesít a 12 millás ajándék autóért?
Ajánlom a szuverenitásvédelmi hatóság (ÁVH) figyelmébe!!!
Meg az ellenzék figyelmébe is. Jelentsék fel, mittudomén, csak csináljanak már úgy mintha csinálnának valamit.
nejlontacskó
@Maccska: miért nem mentek oda, kedvenc miniszarelnököddel, egy olyan emberhez, családhoz, akiknek a havi bevétele, akár a 70.000 foritot is eléri, és magyrázzátok el neki, a kolostormalac 6.5 milliós fizetése mögül, hogy, ha csinálja tovább, minden jóra fog fordulni, csak ki kell bírni!
Viktorka is, kibírta, Tiborcz is, Rühelke is, és még sorolhatnám.
Mondjuk, egy 200 fős Borsodi falu főutcáján is, előadhatnátok ezt a motivációs tréninget, ahol se munka, se pénz!
Nagy sikeretek lenne, azt garantálom!
Ben Johnson hozzátok képest, vánszorgó anyatetűnek tűnne!!!
Sok sikert!
szegfue
@division: 2:18 Jól irod! Nekem is ez a véleményem: egy ország akkor él jól, ha "erős" középosztálya van. Sajnos nálunk a középosztályból csak néhánynak sikerült a "felső" osztályba kerülni, a többiek gyakorlatilag lecsusztak a szegényebb réteg felé.
Régen voltál itt... Kivánok Neked és a családodnak egészségben teljes, boldog ünnepeket!
Eladott Ország
@division: ma, 02:18 ☻ Örülök, hogy megjelentél a bűnöző, hazaáruló és bárca nélküli politikai qrva román cigányod védelmében! Akkor ki tehet, az ország nyomoráért ?! Brüsszel, Soros, a dollárbaloldal és a gyíkemberek?! A kolostorgecinek a börtönben van a helye vagyonelkobzás mellett! Azért, hogy a középosztály ne tűnjön el! Vagy mi vagy ők! Lehet választani.
simmering73
@Maccska: Látom ma is hozod a formád. Pont olyan hülye vagy, mint tegnap, Emese.
simmering73
@division: Én is azon a véleményen vagyok, ha az emberek tisztességesen meg lennének fizetve és nem máról holnapra élne a többség, még helyeselni is lehetne, hogy az ország vezetője, aki jól kormányoz legyen rendesen megfizetve. Itt viszont nagyon nem ez a helyzet, Orbán annyit sem érdemel amennyit most kap.
Sakk Matt
@Maccska: Ma 3 hónap az álláskeresési támogatás..aztán papíron már nem munkanélküli a munkanélküli! Kádár idején gyáron belüli munkanélküliség volt, ma statisztikán kívüli van :(
division
@Eladott Ország: A védelmében??? Te valamit nagyon félre értettél. Sajnos a te felfogásod nem javult semmit amíg egyáltalán nem voltam itt az oldalon, különben megértetted volna (mint ahogyan mások is) miért is írtam azt amit.
division
@szegfue: Néha újra felnézek, most lesz az év végén valamivel több időm. Köszönjük, viszont kívánom nektek is!
division
@Sakk Matt: Egy miniszerelnöknek az a munkája, hogy "Miniszterelnök". A baj nem ezzel van.
Csizmás Kond
...a külföldi pénzek ellenértékét legjbba a zukrajnai háború igazolja...kapnak pénzt de azért egymást kell öljék...és gondolom a baloldal is ezt akarja nálunk...
Másol
bizony nem adom fel és kitartok mellette hogy a dolgok jora fordulnak,bizony miniszterelnök maga nélkül
Sakk Matt
@division: Igen, de abban a munkakörben csak pózol, gazdagodik és sanyargat! Én azt írtam - ha olvasol a sorok közt -, hogy ELŐTTE semmit sem dolgozott. Vagyis nem szerzett minimális vagyont sem, így kizárólag a politikából lett tehetős.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.