Hadd idézzek a köztársasági elnökre vonatkozó törvényből: "2. § (1) A köztársasági elnök az Országgyűléshez intézett írásbeli nyilatkozatával lemondhat megbízatásáról. A lemondás érvényességéhez az Országgyűlés elfogadó nyilatkozata szükséges. Az Országgyűlés tizenöt napon belül kérheti a köztársasági elnököt, hogy elhatározását újból fontolja meg. Ha a köztársasági elnök az elhatározását írásbeli nyilatkozatával fenntartja, az Országgyűlés a lemondás tudomásulvételét nem tagadhatja meg.”

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Nagy IGEN!
És addig ne is legyen új, amíg Magyarország nem köztársaság, és nem mi választjuk meg az elnökét! Talpra, magyarok!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Nagy IGEN!
És addig ne is legyen új, amíg Magyarország nem köztársaság, és nem mi választjuk meg az elnökét! Talpra, magyarok!
Qqberci
Ilyen zsíros és felelősségmentes pozicióról lemondani? Ne má'!...
Horizont
Kizárt, hogy ez lemondjon. A gazdija nem engedné.
Clavigo
Meg kéne kérdezni Böjte testvérüket,,hogy mi a véleménye...Hogy rohadna meg az összes,,,,ezzel a lapátarcú Fejőnővel az élen..
Sámannus
Óvoda helyett hordja szopni a gyerekeit a tempkoba.
colibri
Hiú ábránd azt gondolni bármelyik fidessesről, hogy magába száll és lemond a pozíciójáról. ...és HA véletlenül netán mégis megtörténne, nem engedik el egymás (szaros) kezét. Nem kell messze menni, nem is régen volt, gondoljunk csak a híres Nemzeti színház vezérre, vidnyánszkira!
Pusztai
Fideszes mikor mond le?
SOHA!
Schmitt sem fideszes volt, mert végig bújta az összes regnáló párt seggét akkor a fidesz volt soros.
Schmitt alól kirúgta a fidesz a sámlit.
Azóta sem hagyta egyébként az árokban, nagyon sok millióba fáj nekünk: HAVONTA!!!
csak úgy....
@Maccska: a butaságodtól már az egyik kérdöjeled is fejreállt! :)
mesélj macsska,jó és kifizetödö néked idiótának lenni?
rücsü41
Nagyon okos indokok alapján tette fel a kérdést a cikk írója, hogy ezek után még jogállam Magyarország?Szerintem nagyon helyesen meghagyta a választás jogát a cikk írója mindenkinek, de akinek egy kis igazságérzete van, az azt válaszolja, hogy nem !Azért kell hogy ez legyen a választás a kérdésre, mert Novák Katalin minden esetben olyan embereknek adott kegyelmet, akik a legsúlyosabb bűncselekményeket követték el amiért a magyar bíróság teljesen jogosan súlyos büntetéssel sújtotta az elkövetőket.A magyar bíróság hosszú indokolással ellátott ítéletére az elnök asszony magasról tett, mert szerinte ezek az emberek megérdemelték a szabadulásukat most például azzal hogy kifogástalan magatartást tanúsított és gondolom azzal is hogy erdélyi családból származik.Ilyen indokolás szerintem nem lehet menlevél a büntetés letöltése alól, mert például az ,hogy milyen családból származik valaki az nem jelenthetett előnyt vagy hátrányt az ítélet kiszabásánál, és annak eldöntésénél sem hogy a börtönben milyen magatartást tanúsított az elítélt.Ilyen ember számtalan ül a börtönben, legfeljebb nem erdélyi családból valók csak a Vajdaságból , vagy Szabolcs-Szatmár Vármegyéből.Ha a vezetőink leértékelik , szinte feleslegessé teszik kegyelmezési gyakorlatukkal a magyar bíróságok munkáját, akkor senki nem fogja a döntéseiket komolyan venni, mert azt mondják hogy nem számít hogy elítéltek, Novák Katika a földim, úgy is kegyelmet ad nekem!Ez nem jogállamiság, ez a jogállam megcsúfolása!
Nessy
Nem értem azokat a fórumtársakat, akinek ez a kegyelem így van jól. Nincs gyerekük, unokájuk? Vagy csak a nem létező nem váltástól óvják őket? Esetleg a felvilágosítástól, hogy ne szüljön egyetlen kislány sem 15 évesen, és ne gyilkolja meg az újszülöttet ?
izéke
Vinnyogánszki is lemondott aztán mégsem. A lemondásuk sem őszinte. Lehet ezért utazott ennyit a katyi,hogy még a mi költségünkön lásson világot
Méhes
Lemondás? hol él,,,,,,??? parancsot teljesített
csak úgy....
@Maccska: a kussolásotok fölér egy helyesléssel! te pedofil símogató..
Nessy
@Maccska: Téves like! Szó szerint itt nem, de azért a cikkírójáról csak meg lett érdeklődve hogy "ki a f@az"..
Jobboldalról egyetlen elítélő szó sem hangzik el. Márpedig a hallgatás bele egyezés!
csak úgy....
@Nessy: ..mert szeretik és védik a titkos "gyermeksimogatókat" , -legyenek azok papok vagy csak magukat polgárinak nevezett fideszes alkalmazottak! a megrontott gyerekek fölnönek , remélem nem öket ítélik majd el,mikor szétrúgják a nagy nyilvánosság elött a megrontóik buzeráns seggét!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.